Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΑΡΓΚΕΡΛ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ)

ΣΤΑΡΓΚΕΡΛ

+
-
SPINELLI JERRY
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7948
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Μας ξέφευγε συνεχώς. Ήταν το σήμερα. Ήταν το αύριο. Ήταν η ανεπαίσθητη μυρωδιά του κακτολούλουδου, η φευγαλέα σκιά μιας μικρής κουκουβάγιας. Δεν ξέραμε τι συμπέρασμα να βγάλουμε για κείνην. Προσπαθούσαμε να την καρφώσουμε σε κάποιον πίνακα από φελλό σαν πεταλούδα, αλλά πάντα η πινέζα μάς έφευγε, κι εκείνη την έπαιρνε ο αέρας".
Η Στάργκερλ είναι μαγευτική σαν τον Ουρανό της ερήμου. Παράξενη σαν τον αρουραίο της. Μυστηριώδης σαν το ίδιο το όνομά της.
Από τη μέρα που εμφανίζεται στο ήσυχο Λύκειο Μάικα μέσα σε μια έκρηξη χρωμάτων και ήχων, σε όλο το σχολείο ακούγεται ένα και μόνο μουρμουρητό: "Στάργκερλ, Στάργκερλ...". Κλέβει την καρδιά του Λίο με ένα της μόνο χαμόγελο και βάζει φωτιά στο ομαδικό πνεύμα του σχολείου με μία μόνο ζητωκραυγή. Οι μαθητές του Λυκείου Μάικα τη λατρεύουν.
Στην αρχή... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ιστορία στο μυθιστόρημα για εφήβους Στάργκερλ (2010) ξεκινά σε ένα όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο σκηνικό: σε ένα μεσοαστικό λύκειο στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκινά ακόμη μια σχολική χρονιά. Οι περσινοί συμμαθητές ξαναβρίσκουν τους φίλους τους, αναζητούν τον εαυτό τους και το πόσο μεγάλωσαν στα βλέμματα των άλλων, οι δημοφιλείς είναι δημοφιλείς, οι απασίκλες σπασίκλες, οι πλακατζήδες πλακατζήδες και πάει λέγοντας. Στην αρμονική, μέσα στην τακτοποιημένη και αποδεκτή ποικιλλομορφία της εικόνα προστίθεται ο απαραίτητπος «εισβολέας» για να ταράξει τα νερά, να αφυπνήσει τα παιδιά και να ανακατέψει τις προκαθορισμένες πορείες. Η Σούζαν Στάργκερλ Καραγουέη που μόλις έχει μετακομίσει στην περιοχή είναι «η καινούργια» και μοιάζει τόσο αλλόκοτη που οι περισσότεροι τρομάζουν στην ιδέα ότι θα μπορούσαν να σχετιστούν μαζί της μια που κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε «αποκλεισμό» από τους υπόλοιπους. Ο Λίο όμως, ο 16χρονος κεντρικός ήρωας και αφηγητής που έχει κι ο ίδιος μια ανομολόγητη αδυναμία που τον κάνει διαφορετικό, μαγνητίζεται από την καλοσύνη, το θάρρος και τον αντικομφορμισμό της. Για πόσο θα αντέξει; Ποια θυσία θα χρειαστεί να κάνουν τα παιδιά για να γίνει η σχέση τους αποδεκτή και τι επιπτώσεις θα έχει η απόπειρά τους; Η ιστορία του αστροκόριτσου που εισβάλει στην τακτοποιημένη ζωή των λυκειόπαιδων μιας ήσυχης γειτονιάς δεν θα έχει ένα κλασσικό κι αναμενόμενο happy end θα αφήσει όμως ένα γερό αποτύπωμα, δώρο κι εφόδιο για τις ζωές εκείνων με τους οποίους διασταυρώθηκε. Ο Σπινέλλι πλάθει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο πρόσωπο της εκκεντρικής, καλοσυνάτης, σπινθηροβόλας, απρόβλεπτης και ορμητικής Στάργκερλ σε σημείο που φέρνει σε αμηχανία τους συνομιλίκους της ενώ ταυτόχρονα τους διδάσκει στην πράξη τι θα πει αποδοχή και κι ανεκτικότητα. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε εφήβους, μαθητές των τελευταίων τάξεων του γυμνασίου και άνω. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά:
Στα βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους οι ήρωες μεγαλώνουν μαζί με το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Σε αυτή την ηλικία έχοντας πια εμπεδώσει την ύπαρξη του κακού, παλεύουν να ισορροπήσουν. Το αστεροκόριτσο θα κλέψει τις καρδιές των εφήβων όχι για όσα την κάνουν να ξεχωρίζει αλλά κυρίως για όσα την κάνουν να είναι τελικά ένα από τα «εκαταντάδες άτομα σαν κι εμάς», όπως λέει ο Λίο ξεκινώντας την αφήγηση της ιστορίας του. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι μεγάλοι: Το βιβλίο του Τζέρρυ Σπινέλλι αν και περιστρέφεται γύρω από μια θεματολογία που μοιάζει να έχει εξαντληθεί, ξεχωρίζει για την πίστη του στο ελεύθερο πνεύμα της ξεχωριστής ηρωίδα του την οποία δεν προσπαθεί ούτε να δικαιολογήσει ούτε να συνετίσει ενώ ταυτόχρονα καλεί τους νεαρούς αναγνώστες να υιοθετήσουν κάτι από την Στάργκερλ στη ζωή τους. Οι μεγάλοι να το επιλέξουν για να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία μέσα από ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα για τη διαφορετικότητα να εισπράξουν το μήνυμα ότι το να είσαι διαφορετικός μπορεί να σημαίνει και ότι είσαι σε θέση να κάνεις τη διαφορά και να συνεισφέρεις θετικά. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 06/03/2017)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSTARGIRL
ISBN139789601668604
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων220
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΚΑΣΔΑΓΛΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΕπιμέλειαΣΕΒΑΣΤΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΠΙΝΕΛΙ ΤΖΕΡΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-7948
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS