Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

+
-
MARIAS JAVIER
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9512
Τιμή Έκδοσης
€20.90
Τιμή Πολιτείας
€14.63
(-30%)
Κερδίζετε €6.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μαδρίτη, 1980. Η Ισπανία αρχίζει να συνέρχεται από τη μακρά δικτατορία του Φράνκο· οι άνθρωποι παλεύουν να απελευθερωθούν από το βάρος παλιών μυστικών, ψεμάτων και προδοσιών. Ο νεαρός Χουάν ντε Βέρε προσλαμβάνεται στην πρώτη του δουλειά, μια δουλειά που θα σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή του. Θα βυθιστεί, πρώτα από υποχρέωση και στη συνέχεια από πόθο, στον μελαγχολικό και δίχως συγχώρεση κόσμο του εργοδότη του, του Εντουάρντο Μουριέλ. Ο Μουριέλ είναι ένας κοσμικός επιτυχημένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Η γυναίκα του, η τρυφερή και θλιμμένη Μπεατρίθ, γλιστρά σαν ανεπιθύμητο φάντασμα μέσα στο σπίτι του συζύγου της και βρίσκει ανακούφιση σε άλλα κρεβάτια. Στον περίγυρο του ζευγαριού βρίσκεται ένας μυστηριώδης οικογενειακός φίλος, ο παιδίατρος Χόρχε Βαν Βέκτεν, για το παρελθόν του οποίου φτάνουν στον Μουριέλ φήμες τις οποίες δεν αντέχει να διερευνήσει, γι' αυτό και ζητά από τον Χουάν να το κάνει στη θέση του. Ο Χουάν είναι αποφασισμένος να ικανοποιήσει την επιθυμία του Μουριέλ, αλλά γρήγορα έρχεται αντιμέτωπος με τις δικές του απορίες: Γιατί ο Μουριέλ έχει τέτοιο μένος εναντίον της Μπεατρίθ; Γιατί η Μπεατρίθ συναντά στα κρυφά τον Βαν Βέκτεν; Και τι συνέβη στα σκοτεινά χρόνια που ακολούθησαν τον εμφύλιο πόλεμο;
Το Έτσι αρχίζει το κακό είναι το πορτρέτο ενός γάμου και μιας χώρας που στοιχειώνονται από την ενοχή, ένα βιβλίο για τα ασαφή όρια μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου εαυτού, μεταξύ του παρατηρητή και του συμμέτοχου, μεταξύ της ηθικής και της ανηθικότητας, μεταξύ των διαψεύσεών μας από τους άλλους αλλά και από τον ίδιο μας τον εαυτό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Όπως ο Ναμπόκοφ και ο Φόκνερ, ο Μαρίας έχει χαρτογραφήσει μια δική του χώρα, γεμάτη από την ένταση μεταξύ της επιθυμίας για γνώση και του φόβου για το τίμημα αυτής της γνώσης". (The Spectator)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςASI EMPIEZA LO MALO
ISBN139789601669120
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων624
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΒΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3330-9512
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[30/12/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μια αρκετά διεισδυτική ματιά στην μεταδικτατορική Ισπανία. Τι χάθηκε και τι κερδήθηκε με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τα θετικά και τα αρνητικά της θεσμοθετημένης ατιμωρησίας (κουκούλωμα). Ενδιαφέροντα πρόσωπα με βάθος πεδίου, με γκρίζες ζώνες και σκοτεινές περιοχές. Πρόσωπα που καθορίζονται από κρυφές (ή και φανερές) ενοχές. Πρόσωπα που πατάνε σε δυο βάρκες. Σχέσεις τυπικά δείγματα της νέας (μεταφρανκικής) ηθικής. Σχέσεις με συμβιβασμούς παζαρέματα και εκβιασμούς. Άνθρωποι χαμένοι στα μικρά τους πάθη αλλά και βολεμένοι μέσα σε αυτά. Άνθρωποι που επιλέγουν να αγνοούν ή να αρνούνται το παρελθόν για να επιβιώσουν.
Ο Μαρίας θεωρείται πολύ καλός συγγραφέας, άλλωστε και τα βραβεία του (τα οποία δεν ξέρω αν είναι πρωτοκλασάτα
ή αν έχουν κάποια σημασία) το επιμαρτυρούν. Δεν γίνεται να το αμφισβητήσω, αλλά να … εγώ τη γραφή του τη βρίσκω στριφνή, φλύαρη, υπέρ-αναλυτική τόσο που κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις του πνίγονται στα ρηχά, κουραστική (και δεν εννοώ ότι φταίει η μετάφραση), κάτι σαν κείμενο ματαιωμένου ψυχιάτρου. Πιστεύω ότι είναι αδύνατον σε αυτόν το συγγραφέα να εκφράσει το καίριο συνοπτικά και απλά. Μακροσκελείς προτάσεις που πάντα περιέχουν άλλες παρενθετικές, παράγραφοι τιράντες, πλατειασμοί μέχρι ξεχειλώματος. Αν απέφευγε την ακατάσχετη πολυλογία του τετριμμένου, θα είχαμε ένα πολύ καλό βιβλίο διότι η ιστορία του και τα πρόσωπά του, κυρίως αυτά, κεντρίζουν την προσοχή του αναγνώστη.
Τα ελληνικά της μετάφρασης, εξαιρετικά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
FESTY DANIELE
€11.95 €4.78
(-60%)
Κερδίζετε €7.17
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS