Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΤΑΡΙΟΥ // Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟ

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΤΑΡΙΟΥ

Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

+
-
ΣΧΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8072
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα Μυστικά του συρταριού είναι μια ανθολογία ημερολογιακών εγγραφών, από τις πρώτες στιγμές της ανάδυσης του είδους (εμβληματικός πρωτουργός ο Βρετανός Σάμιουελ Πέπυς, που άρχισε να κρατάει ημερολόγιο την Πρωτοχρονιά του 1660) ως τη μεγάλη του έκρηξη, τον 20ό αιώνα (Κάφκα, Γουλφ, Αναΐς Νιν, Μαξ Φρις, Β. Γκομπρόβιτς, Σύλβια Πλαθ).
Ανθολογούνται εκατόν τριάντα δεινοί ημερολογιογράφοι, συγγραφείς, μουσικοί, εικαστικοί καλλιτέχνες, στοχαστές και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που στράφηκαν στη μοναξιά της καρδιάς τους, ανέπτυξαν την ιδέα της πραγμάτωσης του εαυτού, εξωτερίκευσαν το εσωτερικό βάθος, διατράνωσαν την ιδιαιτερότητά του και διεκδίκησαν την αναγνώρισή της - ακόμη και ως εγγραφής σε ένα μυστικό τετράδιο. Ίσως αναρωτιέται, βέβαια, κανείς τι νόημα έχει μια τέτοια ανθολογία σε καιρούς που παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου διάχυση αυθιστορήσεων, μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση του λόγου περί εαυτού, όχι πια στις σελίδες ενός επτασφράγιστου τετραδίου, αλλά στην οθόνη του υπολογιστή. Μα για να δούμε πώς συνδιαλεγόταν κανείς με τα φαντάσματα και τους καημούς του, πριν αποφασίσει να κατοικήσει σε γυάλινο σπίτι, τι αποσιωπούσε δημοσίως και τι εκμυστηρευόταν ιδιωτικώς, προτού τα όρια ανάμεσα στη δημόσια και στην ιδιωτική σφαίρα, στο μέσα και στο έξω, στο υποκείμενο και στο αντικείμενο γίνουν ρευστά και εναλλάξιμα, φέρνοντας στον νου την τοπολογία της λωρίδας του Μέμπιους. Και σίγουρα προς συνηγορία του αινίγματος - αυτού που είναι κάθε ανθρώπινος βίος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η Κατερίνα Σχινά οδηγήθηκε σε αυτό το σπάνιο floril?ge από μια πλειάδα κινήτρων: ίσως από την απουσία αποδέκτη και την απεύθυνση στον εαυτό «ωσάν» να είναι «κάποιος άλλος». Ίσως από την απόσχιση από τον εαυτό ή η απογύμνωση του εαυτού. Τη μαρτυρία της αυτοσυγκρότησης, τη βιοσοφική αποτίμηση του κόσμου, την υπόδυση του ρόλου του ειλικρινώς εκμυστηρευόμενου, ή, αντίθετα, τον ερμητισμό, τη συνειδησιακή ροή, την πηγαιότητα. Δεν αποκλείεται να δελεάστηκε από τον ατομοκεντρισμό, τον ναρκισσισμό και την εφηβική αμεσότητα, από τη φρεσκάδα της στιγμής άμεσης καταγραφής, από την κατάθεση ψυχής και την έκφραση της ιδιαιτερότητας». (Νίκος Ξένιος, bookpress.gr, 23/05/2017)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
- Περί ημερολογίων
- Ο εαυτός. Οι άλλοι
- Συναναστροφές και γνωριμίες
- Τα φύλα. Ο έρωτας
- Τέχνη και γραφή
- Το ρίγος της ιστορίας
- Ταξίδια και τόποι
- Η φύση
- Τα όνειρα. Οι ουσίες
- Βία, απώλεια, φθορά, θάνατος
- Θεός και θρησκεία
Βιογραφικά
Ευρετήριο ημερολογιογράφων
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789601670584
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων544
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΑΡΘΕΝΗΣ-ΓΑΡΔΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-8072
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

chrysla

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΝΤ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
CASSIRER ERNST
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ
TAYLOR LAINI
€18.61 €9.30
(-50%)
Κερδίζετε €9.31

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS