Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΤΑ ΄Η ΠΑΘΟΣ // ΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

ΑΝΤΑ 'Η ΠΑΘΟΣ

ΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

+
-
NABOKOV VLADIMIR
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9478
Τιμή Έκδοσης
€24.00
Τιμή Πολιτείας
€16.80
(-30%)
Κερδίζετε €7.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα φλογερό παιδικό ειδύλλιο ξετυλίγεται περίτεχνα σε μια ονειρικά λαμπερή Αμερική. Στην εξοχική έπαυλη του θείου του, συλλέκτη έργων τέχνης, ο Βαν Βιν συναντάει την Άντα, την όμορφη εξαδέλφη του. Στις καφασωτές γαλαρίες, στα πράσινα λιβάδια του πατρογονικού πάρκου, η σχέση τους ανθίζει μέσα σε μια αρκαδική αθωότητα. Έχουν, όμως, γεννηθεί σε μια από τις πιο ονομαστές και λαμπρές οικογένειες της Αμερικής, σε μια εκτεταμένη αυτοκρατορία που απλώνεται στα πέρατα της γης και ο έρωτάς τους ποτίζεται από το μεθυστικό άρωμα του δηλητηριώδους άνθους, το ερύθημα του απαγορευμένου πάθους.
Στη διάρκεια μιας συγκλονιστικής πορείας ογδόντα χρόνων, που διασχίζει ηπείρους, ξετυλίγεται η παράξενη αλήθεια της μοναδικής συγγένειας του Βαν Βιν και της Άντα. Γραμμένη σε συναρπαστικά αιχμηρή και μαγευτικά ρέουσα πρόζα, η Άντα ή Πάθος είναι το εκτενέστερο και πλουσιότερο μυθιστόρημα του Ναμπόκοφ, μια ιστορία αγάπης, αλλά ταυτόχρονα κι ένα παραμύθι, μια παρωδία της ιστορίας, μια ερωτική σάτιρα, μια εξερεύνηση της ροής του χρόνου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Ναμπόκοφ κάνει ό,τι και στη Λολίτα. Παίρνει μη ευγενή μέταλλα κι ως άλλος Ήφαιστος δημιουργεί αστραφτερές πανοπλίες. Συλλέγει το ημιτελές ανθρώπινο υλικό και το εξευγενίζει δημιουργώντας τέχνη υψηλή. Σε κάποια αποστροφή του, ο συγγραφέας βάζει την Άντα να λέει: «Όλα τα έξυπνα παιδιά είναι διεφθαρμένα». Κι εμείς συνειδητοποιούμε: Είμαστε τα έξυπνα και διεφθαρμένα παιδιά της λογοτεχνίας. Βυθιζόμαστε αργά και ηδονικά στην ανοιχτή σελίδα, εναρμονίζουμε τις κινήσεις μας με τις λέξεις, τρυγούμε την ηδονή τους, ονειρευόμαστε περιπτύξεις με άγνωστα πρόσωπα σε μακρινά μέρη, αναβιώνουμε κυήματα φαντασιώσεων, «νυχιές στην ντραπαρία των ονείρων». Η χρόνια και συσσωρευμένη περιπάθειά μας αναζωπυρώνεται όποτε ερχόμαστε σε ψυχοσωματική ζεύξη με τον οραματισμό του συγγραφέα». (Φώτης Καραμπεσίνης, bookpress.gr, 19/09/2021)

"Η ποικιλία, η δύναμη και ο πλούτος της συγγραφικής σύλληψης του Ναμπόκοφ δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε έναν κατά διάνοια ανταγωνιστή στο σύγχρονο μυθιστόρημα. Η ανάγνωση του βιβλίου του με όλες τις κεραίες της φαντασίας ανοιχτές είναι ό, τι πιο κοντινό στην αγνή αισθησιακή απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η πεζογραφία. (Μάρτιν Έιμις)
"Ένα σπουδαίο έργο τέχνης, ακτινοβόλο και μαγευτικό, που επιβεβαιώνει τη δύναμη του έρωτα και της φαντασίας". (The New York Times Book Review)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςADA OR ARDOR
ISBN139789601671987
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2021
Αριθμός σελίδων672
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΑΜΠΟΚΟΦ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ
Κωδικός Πολιτείας3330-9478
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ
O'NEIL POPPY
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10
Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS