Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ

Λίγες και μία νύχτες

+
-
ΖΟΥΡΓΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8079
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Την άνοιξη του 1909, ο έκπτωτος σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ ο Β΄ εξορίζεται στη Θεσσαλονίκη και μένει έγκλειστος σε μια εντυπωσιακή έπαυλη. Εκεί, σύμφωνα με το μυθιστόρημα, θα διηγείται για λίγες νύχτες σ' ένα μικρό κορίτσι τη ζωή του. Ένα εντεκάχρονο όμως αγόρι κρυφακούει...
Εβδομήντα χρόνια μετά, θα υπάρχει ακόμη μια νύχτα, μάλλον μια ζωή ολόκληρη σε μία μόνο νύχτα. Άλλωστε στον 20ό αιώνα αργούσε συχνά να ξημερώσει.
Το Λίγες και μία νύχτες, με άξονα την ερωτική ιστορία που φωλιάζει στην καρδιά της αφήγησης, εξιστορεί μια περιπέτεια για το κυνήγι του πλούτου και την αναζήτηση της ευτυχίας. Το βιβλίο αναπλάθει μια μαγευτική συνοικία έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης, αυτή των Εξοχών, που έσβησε για πάντα. Είναι ακόμη μια γραφή για τα σπίτια, φτωχικά και πλούσια, για το μέσα και το έξω τους, για τους τοίχους και τα έπιπλα όπου υφαίνονται οι ανάσες ζώντων και τεθνεώτων.
Το Λίγες και μία νύχτες εμπεριέχει ακόμη κατά κάποιον τρόπο τον σχολιασμό του, διερωτάται πίσω από την κουίντα για τα άγονα χωράφια της γραφής, τα εργαστήριά της, τις αστοχίες και τα πάθη της, είναι με άλλα λόγια το κοίταγμα του ίδιου του μυθιστορήματος στον καθρέφτη.
Πέρα όμως και πάνω απ' όλα είναι ένα βιβλίο για την ανήκεστο βλάβη της ύπαρξης, αυτήν που προκάλεσε ο πιο δημεγέρτης αιώνας, ο εικοστός. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο γέρος στο βαγόνι
Λίγες νύχτες
Ρετιρέ - πρώτο στάσιμο
Οι κηπουροί της Σαλονίκης
Γέεννα
Ρετιρέ - δεύτερο στάσιμο
Το μέγαρο της Λεωφόρου Ος
Χρυσάννα
Ρετιρέ - τέταρτο στάσιμο
Τι φοβάσαι, Ζιρντό, μου λες;
Σε βλέπω και είσαι μόνος
Ρετιρέ - πέμπτο στάσιμο
Δόκανο
Γύρω από ένα πηγάδι
Ρετιρέ - έκτο στάσιμο
Γόρτινες νύχτες
Ο κάτω κόσμος του μέλιτος
Ρετιρέ - έβδομο στάσιμο
Ρίβκα
Επόμενη στάση... σκοτάδι
Μία νύχτα
Πηγές - Οφειλές
Λεπτομέρειες
ISBN139789601672373
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΡΑΜΜΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-8079
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Lazarus Thessalonicensis, Μενέλαος, nachillas, alladin, kkaravassilis, katerinamicalef, apralnoath

Κριτικές για το προϊόν

[30/08/2019] Lazarus Thessalonicensis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενδιαφέρον βιβλίο. Δημιουργεί ένα αίσθημα νοσταλγίας για όλους όσοι κατάγονται, μεγάλωσαν ή ζούνε στην Θεσσαλονίκη του σήμερα κι έχουν από τους παππούδες τους ακούσει για όλα αυτά. Έντονη η διακειμενικότητα. Ο Καραγάτσης σουλατσάρει συχνά στις σελίδες του και έχει αφήσει έντονο το στίγμα του.
[12/10/2018] mikritapela.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικός Ζουργός! Με συγκίνησε βαθιά για μια ακόμη φορά! Άρτια περιήγηση στα ιστορικά γεγονότα, Θαυμάσια περιγραφή των τόπων και των τοπίων, βαθύ και με σεβασμό άγγιγμα των ηρώων και των συναισθημάτων τους. Υποκλίνομαι...
[24/08/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Είναι το πρώτο βιβλίο του Ζουργού που διαβάζω. Κατ' αρχάς, ο συγγραφέας έχει κάνει εκτενή έρευνα για να γράψει το βιβλίο αυτό, παραθέτοντας πολλές λεπτομέρειες μιας άλλης εποχής που δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν σήμερα. Αρχικά η πλοκή φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά έχων την εντύπωση ότι από τη σελ. 300 και μετά, δλδ το δεύτερο μέρος της ζωής του προωταγωνιστή στη Θεσσαλονίκη, σαν να κάνει 'κοιλιά' με το τέλος να προσφέρει μια μικρή ανατροπή, αλλά να του λείπει η κορύφωση. Σαν να ξεφούσκωνε σταδιακά το βιβλίο. Επίσης, εντόπισα αρκετές υπερβολές στους διαλόγους και στις περιγραφές, ένας βερμπαλισμός που κάποιες φορές ήταν εις βάρος του γλωσσικού ύφους του κ είχε ως αποτέλεσμα οι ήρωες να μοιάζουν κάπως χάρτινοι. Ωστόσο, σε ορισμένα σημεία (όπως η συνάντηση με τη Ρωσίδα γιαγιά ή τη γυναίκα του Μιχάλη) οι περιγραφές ήταν εξαιρετικές. Γενικότερα, ενδιαφέρον βιβλίο, αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Ίσως συνεχίσω με τον Αλμοσίνο ή την Αηδονόπιτα για να μην τον αδικήσω τον Ζουργό κρίνοντας με βάση μόνο ένα έργο του. 3/5 κυρίως για την έρευνα, μέρη της πλοκής και ορισμένες περιγραφές.
[14/11/2017] vasilisevngl.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Διαβάζοντας την περίληψη περίμενα ιστορίες και γεγονότα δια στόματος Πατισάχ, δολοπλοκίες και περιγραφή γεγονότων της πτώσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του τελευταίου σουλτάνου. Το βιβλίο όμως κινείται σε διαφορετικό μοτίβο περιγράφοντας γεγονότα και διωγμούς του προηγούμενου αιώνα μέσα από τα μάτια ενός τοιχοδιώκτη. Εξαιρετικός Ζουργός για μία ακόμη φορά.
[17/10/2017] micboun.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Λίγο, πολύ λίγο σε σχέση με προηγούμενα βιβλία του. Από μια λογικό, δεν μπορεί να είναι στο ίδιο επίπεδο όλα τα βιβλία ενός δημιουργού. Από την άλλη, έλλειψη έμπνευσης και αρκετά "δάνεια" που άλλα τα ομολογεί ο συγγραφέας κι άλλα όχι.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΡΩΤΑΣ
PRECHT RICHARD-DAVID
€8.96 €3.58
(-60%)
Κερδίζετε €5.38
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΝΕΙΡΩΝ
KAPLAN-WILLIAMS STREPHON
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS