Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΣΑ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 443 / ΣΕΙΡΑ)

Όσα χάσαμε στις φλόγες

+
-
ENRIQUEZ MARIANA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8752
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€4.88
(-60%)
Κερδίζετε €7.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο κόσμος της Μαριάνα Ενρίκες δεν είναι κατ' ανάγκην ο δικός μας, αρκούν όμως μερικές φράσεις για ν' αρχίσεις να τον βαδίζεις, να τον ανασαίνεις και να μην τον ξεχάσεις ποτέ χάρη σε μια μοναδική συνταρακτική ζωντάνια. Οι αυτοαποκαλούμενες «Φλεγόμενες Γυναίκες», που διαμαρτύρονται ενάντια σε μια ακραία μορφή οικογενειακής βίας η μαθήτρια που ξεριζώνει τα νύχια και τις βλεφαρίδες της με τη βοήθεια της συμμαθήτριάς της τρεις φίλες που κάνουν χρήση ουσιών δίνοντας όρκους αιώνιας φιλίας στα χρόνια των επιβεβλημένων από την κυβέρνηση της Αργεντινής διακοπών ρεύματος ο κατ' εξακολούθηση δολοφόνος Πετίσο Ορεχούδο, μόλις εννέα ετών hikikomori, μαύρη μαγεία, ζήλια, συναισθηματική απάθεια, δεισιδαιμονίες της υπαίθρου, εγκαταλειμμένα ή στοιχειωμένα κτίρια... Στις δώδεκα ιστορίες του βιβλίου ο αναγνώστης ξεχνάει αυτά που γνωρίζει και παρακολουθεί από κοντά τις αιφνίδιες ανατροπές και τις έρευνες για πτώματα που εξαφανίζονται ή επανεμφανίζονται την πιο απρόσμενη στιγμή... Οι ήρωές της -η κοινωνική λειτουργός, η εισαγγελέας ή ο ξεναγός-, όλοι τους παλεύουν για να υπερασπιστούν πλάσματα κοινωνικώς αόρατα, διερευνώντας έτσι το βάρος της ενοχής, τη συμπόνια, την απανθρωπιά, τις δυσκολίες της συμβίωσης και έναν τρόμο βαθύ και αληθινό.
Η Μαριάνα Ενρίκες είναι μια από τις πιο θαρραλέες και εντυπωσιακές αφηγηματικές φωνές της εποχής μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο τρόμος στα διηγήματα της Μαριάνα Ενρίκες ρέει σαν αγκομαχητό μαύρου νερού πάνω σε πλάκες λουσμένες στο φως του ήλιου. Σαν κάτι αδύνατο που, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να συμβεί». (Leila Guerriero, El Pais)
«Η γραφή της είναι τόσο αυθεντική και οξυδερκής, ώστε κατορθώνει να μας φέρνει στον νου μια πραγματικότητα πιο ζωντανή απ' αυτή που μας περιστοιχίζει». (Daniel Gumbiner, McSweeney's)

Περιεχόμενα

Το βρόμικο αγόρι
Το Χάνι
Τα χρόνια της μέθης
Το σπίτι της Αντέλα
Ο Παμπλίτο κάρφωσε ένα καρφάκι: Μια επίκληση του Πετίσο Ορεχούδο
Ιστός αράχνης
Τέλος της σχολικής χρονιάς
Καθόλου σάρκα πάνω μας
Η αυλή του γείτονα
Κάτω από το μαύρο νερό
Πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί
Όσα χάσαμε στις φλόγες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLAS COSAS QUE PERDIMOS EN EL FUEGO
ISBN139789601673424
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΡΙΚΕΣ ΜΑΡΙΑΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-8752
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ombledroom, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

liamq123, liberty_k, katxad

Κριτικές για το προϊόν

[26/02/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Η συγγραφέας φυτεύει το ανοίκειο στα κείμενα της και μετά δεν ξέρει τι να το κάνει. Κι έτσι το κάθε διήγημα (πλην ενός) καταλήγει πολύ δήθεν, πολύ φτιαχτό και τελικά ψεύτικο ή παιδαριώδες, όπως πχ εκείνο με τη νεκροκεφαλή ή το άλλο το ανεκδιήγητο με τις αυτοπυρπολούμενες. Όλα τα κουλά συμβαίνουν σε αυτά τα 12 διηγήματα. Δεν υπάρχει παλμός ούτε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στη γραφή της (εκτός αν φταίει η μετάφραση). Όμως πρέπει να εξαιρέσω το διήγημα «Το Βρόμικο Αγόρι» που βρίσκω ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον, ότι δεν είναι τόσο ρηχό. Ένα αστεράκι για το διήγημα αυτό καθώς και ένα ακόμη για το γεγονός ότι η συγγραφέας είναι συμπατριώτισσα της Σ. Σβέμπλιν, και συνεπώς ίσως υπάρχει ελπίδα.
[10/03/2019] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έχω την έντονη εντύπωση ότι αυτό το βιβλιαράκι θα με στοιχειώσει. Το τελείωσα αλλά αυτό δεν έχει τελειώσει μαζί μου. Φράσεις κι εικόνες του χτυπιούνται στα τοιχώματα του κρανίου μου. Υπάρχει ένας προβολέας εκεί - δε λάμπουν τα μάτια μου; - και άντρες που φωνάζουν και μαύρα νερά.
Δώδεκα ιστορίες φίνου, γήινου ψυχολογικού τρόμου, που εκτυλίσσονται στη σύγχρονη Αργεντινή, αλλά τα θέματά τους έχουν οικουμενική διάσταση : φτώχεια, πρέζα, γάμος, μωρό, δικαιοσύνη, σεξουαλικότητα, και μοναξιά. Γιουμπίκουιτους μοναξά.
Πολλές από αυτές τις ιστορίες έχουν ένα άγγιγμα εξωπραγματικού - υπαινιγμούς φαντασμάτων και άλλων απόκοσμων πλασμάτων, θυσιών και άλλων σκοτεινών τελετουργιών. Αλλά ο σκοπός αυτών των αλλόκοτων νύξεων είναι να τονιστεί η φρίκη ορισμένων πτυχών της σύγχρονης ζωής στην Αργεντινή - ακραία φτώχεια, βία, τοξικομανία.
Κάθε μία από αυτές τις ιστορίες, που δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι, είναι περίεργη, και ανώμαλη. Διαχειρίζεται έναν τρόμο αστικό, όπου το φανταστικό τρίβεται με την πραγματικότητα, και με άφηνε με την απορία αν ο φόβος είναι τελικά πραγματικός (και κόσμος είναι ακόμα πιο μακάβριος από ό, τι φαίνεται) ή αν είναι το αποτέλεσμα της παράνοιας του εκάστοτε πρωταγωνιστή.
Τι από τα δύο συμβαίνει; Δεν έχω καταλήξει ακόμα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
FRIEDRICH JOACHIM CARL
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS