Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΟΖΑ // ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ, Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΒΙΟ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΟΖΑ

ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ, Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
EVANS KATE
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9741
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια μεγάλη προσωπικότητα της διεθνούς αριστεράς, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, βρίσκεται στο πάνθεον των μαρξιστών στοχαστών - αλλά εκτός από αγωνίστρια, υπήρξε και μια μοναδική γυναίκα με αγάπη για τη ζωή, θάρρος και επαναστατική αποφασιστικότητα. Σε μια εποχή όπου οι γυναίκες ήταν περιορισμένες στις οικιακές ασχολίες, η Ρόζα όρμησε μέσα στον κόσμο: το βιβλίο περιγράφει με εικόνες τη μυθιστορηματική της ζωή, πώς ξεπέρασε την αναπηρία της, πώς άφησε πίσω της την πολωνική επαρχία και έγινε πολίτης -και επαναστάτρια- της Ευρώπης.
Η Ρόζα Λούξεμπουργκ παρέμεινε μέλος μιας αριστερής μειοψηφίας που αντιτάχθηκε στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο και στον εθνικισμό. Άνοιξε εχθρικά μέτωπα τόσο εναντίον των πολεμοκάπηλων όσο και των μεταρρυθμιστών του δικού της κόμματος. Φυλακίστηκε, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε γνωρίζοντας καλά ότι η επανάσταση που είχε ονειρευτεί ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία.
Το βιβλίο της Kate Evans δεν είναι μόνο μια εικονογραφημένη βιογραφία, αλλά το χρονικό μιας επανάστασης που απέτυχε οικτρά, η σύνοψη ενός σημαντικού έργου που παραλίγο να αλλάξει την πορεία της Ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Αν πάρουμε μαθήματα από την Κόκκινη Ρόζα, θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου· δικαιότερου και ευτυχέστερου". (BARBARA EHRENREICH)
"Η Kate Evans είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο των κόμικς εδώ και πολλά χρόνια". (STEVE BELL, THE GUARDIAN
"Απίστευτα απολαυστικό και χρήσιμο βιβλίο". (PAUL MASON)
"Η Kate Evans είναι μια πραγματική ιδιοφυία". (GEORGE ΜΟΝΒΙΟΤ)

«Η εξαιρετικά ρεαλιστική, στα όρια της ενόχλησης κάποιες φορές, γι' αυτό και πολύ επιτυχημένη εικονογράφηση, έγινε από την ίδια την Έβανς και αποδίδει γλαφυρά την πραγματικότητα και τις δύσκολες συνθήκες της εποχής. Παρόλα αυτά το χιούμορ και η ειρωνεία δεν λείπουν από τους διαλόγους του κειμένου. Τόσο το τέλος του βιβλίου, καθώς και όσων ευρύτερα κατοχυρώθηκαν μέσα από τους αγώνες της Λούξεμπουργκ, μεταδίδουν αίσθημα άκρως συγκινητικό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο». (Λεύκη Σαραντινού, bookpress.gr, 06/04/2022)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRED ROSA
ISBN139789601673493
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2022
Αριθμός σελίδων234
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΛΕ ΠΟΛ
ΕικονογράφησηEVANS KATE
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΒΑΝΣ ΚΕΙΤ
Κωδικός Πολιτείας3330-9741
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Silverchild

Κριτικές για το προϊόν

[10/03/2024] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η εικονογραφημένη βιογραφία της Ρόζας Λούξεμπουργκ, λοιπόν, σε κείμενο και σχέδια της Κέιτ Έβανς, επιμέλεια κι επίμετρο Πολ Μπιλ και μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Η Ρόζα Λούξεμπουργκ γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1871 σε μια οικογένεια Εβραίων της Πολωνίας. Ένα πρόβλημα υγείας στο πόδι κι η λανθασμένη αντιμετώπισή του από τον γιατρό την ανάγκασε να κουτσαίνει και να φορά ειδικά παπούτσια εφ' όρου ζωής.
Από μικρή υπήρξε επαναστάτρια κι άρχισε να αψηφά τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετώπιζε τις γυναίκες, τους Εβραίους, τους φτωχούς. Σ' αυτούς τους τελευταίους θ' αφιέρωνε τη σκέψη, τους αγώνες, τη ζωή και τον θάνατό της, καθότι σε νεαρή ηλικία ασπάστηκε τις προοδευτικές ιδέες για έναν κόσμο δίκαιο για όλους. Έζησε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, στρατεύτηκε στο σοσιαλιστικό κίνημα, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και σκοτώθηκε από τα τάγματα ασφαλείας Φράικορπς, προαγγέλους των ναζί, στην εύθραστη δημοκρατία της Βαϊμάρης. Όπως το βλέπω τώρα, αυτή κι ο Καρλ Λίμπνεχτ ήταν η μόνη εναλλακτική της Γερμανίας εκτός του Χίτλερ.
Η έκδοση δεν έμεινε απόλυτα πιστή στην ιστορία. Κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες αλλοιώθηκαν για δραματουργικούς σκοπούς, αλλά αυτά τα σημεία επισημαίνονται κι αναλύονται στις εκτενείς σημειώσεις ενώ το επίμετρο εξετάζει την παρακαταθήκη της.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Από τη μέση και κάτω
ΜΗΤΣΟΡΑ ΜΑΡΙΑ
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35
ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
RABE DAVID
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS