Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΛΗΘΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Η ΛΗΘΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

+
-
FACIOLINCE HECTOR-ABAD
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8155
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο γιατρός Έκτορ Αμπάδ Γκόμες αφιέρωσε τα τελευταία του χρόνια, μέχρι και την ημέρα που έπεσε δολοφονημένος στο κέντρο του Μεδεγίν, στην υπεράσπιση της κοινωνικής ισότητας και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Λήθη που θα γίνουμε είναι η τρυφερή και υπομονετική ανασύνθεση ενός προσώπου, του πατέρα του συγγραφέα. Είναι μια ιστορία γεμάτη χαμόγελα που τραγουδάει τη χαρά της ζωής ενώ, ταυτόχρονα, καταδεικνύει τη θλίψη και την οργή που προκαλεί ο θάνατος ενός σπάνιου πλάσματος. Το ξόρκισμα της πατρικής μορφής είναι μια πρόκληση που διατρέχει πολλές διάσημες σελίδες της ιστορίας της λογοτεχνίας. Ποιος δε θυμάται τα έργα του Κάφκα, του Φίλιπ Ροθ, του Μάρτιν Έιμις ή του Β. Σ. Νάιπολ για τον πολυαγαπημένο ή αμφισβητούμενο γονιό του; Τώρα θα μας είναι δύσκολο να ξεχάσουμε κι αυτό το σπαρακτικό βιβλίο, γραμμένο με γενναιότητα και τρυφερότητα από τον Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

- "Ένα βιβλίο καταπληκτικό και απαραίτητο, συγκλονιστικά γενναίο και έντιμο. Κάποιες στιγμές αναρωτήθηκα πώς βρήκε το θάρρος να το γράψει" (Χαβιέρ Θέρκας)
- "Ένα βιβλίο όμορφο, αυθεντικό και συγκινητικό" (Ρόσα Μοντέρο)
- "Αυτό το βιβλίο το φυλάω σαν ψίχουλα, για όταν χρειαστεί να διασχίσω νύχτα ένα μεγάλο δάσος" (Μανουέλ Ρίβας)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL OLVIDO QUE SEREMOS
ISBN139789601674551
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2017
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΠΕΡΕΛΑΚΗ ΤΙΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΑΣΙΟΛΙΝΣΕ ΕΚΤΟΡ-ΑΜΠΑΔ
Κωδικός Πολιτείας3330-8155
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΜ70, DIGIAKON, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[30/08/2021] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικά δοσμένη βιογραφία του πατέρα του συγγραφέα, γιατρού και πολιτικού παράγοντα της Κολομβίας την εποχή που ξέσπασε η βία των παραστρατιωκών και των βαρώνων των ναρκωτικών τις δεκαετίες 70 και 80. Το μεγάλο συν στην αφήγηση της ζωής αυτού του ανθρώπου είναι ότι ο αφηγητής δεν λέει με κανένα τρόπο ότι μπορεί να είναι αντικειμενική αυτή η αφήγηση αφού ο πατέρας του είναι το είδωλό του και μόνο σαν τέτοιο μπορεί να τον περιγράψει. Ακόμα και σημεία που μπορεί να "έθιγαν" την υπόληψη του πατέρα του, υποβαθμίζονται στην αφήγηση του Φασιολίνσε. Η ηθική αρτιότητα του ανθρώπου αυτού, θεωρείται από τον συγγραφέα υπέρτερη των μικρών του ελαττωμάτων και η επιμονή αυτή να αναδεικνύονται οι αρετές του ίσως σε κάποια σημεία είναι υπερβολική. Όσο πλησιάζουμε στο τραγικό τέλος που γνωρίζουμε από την αρχή, ο Φασιολίνσε προσθέτει το συναίσθημα των ανθρώπων που τον έζησαν αλλά και του συνόλου που ευεργετήθηκε από τη στάση του δυναμώνοντας την αίσθηση του άδικου και παράλογου φόνου.
[22/05/2021] Antonia79.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσεί. Αξίζει πραγματικά να διαβαστεί κυρίως για την αλήθεια με την οποία είναι γραμμένο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ)
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΒΟΤΑΝΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
€25.00 €11.25
(-55%)
Κερδίζετε €13.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS