Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΑΛΙΝ // ΜΙΑ ΝΕΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΤΑΛΙΝ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

+
-
KHLEVNIUK V. OLEG
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8514
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε αυτή τη νέα βιογραφία του Ιωσήφ Στάλιν, ο Όλεγκ Χλεβνιούκ δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που επί δεκαετίες έχουν προβληματίσει ιστορικούς και πολιτικούς επιστήμονες, αλλά και το ευρύ κοινό. Πώς ο Στάλιν εξελίχθηκε από ασήμαντο επαναστάτη σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην ιστορία; Πώς κατόρθωσε πρώτα να κατισχύσει των ανταγωνιστών του στους κόλπους της σοβιετικής ηγεσίας, έπειτα να υποτάξει το Κομμουνιστικό Κόμμα και τον Κόκκινο Στρατό στην προσωπική του εξουσία, για να οικοδομήσει τελικά μια αυτοκρατορία της οποίας το φάντασμα εξακολουθεί να στοιχειώνει μέχρι σήμερα την Ανατολική Ευρώπη; Και -το πιο κρίσιμο ερώτημα- γιατί δεν τον σταμάτησε κανένας προτού να είναι πολύ αργά;
Ο Χλεβνιούκ, βαθύς γνώστης των τεράστιων αρχείων της σοβιετικής περιόδου που ήρθαν στην επιφάνεια τα τελευταία 25 χρόνια, προσφέρει ένα νέο, αποκαλυπτικό πορτρέτο του Στάλιν. Χωρίς να τον μυθοποιεί, είτε ως χαρισματική είτε ως σατανική μεγαλοφυΐα, ρίχνει φως σε πολλά επίμαχα ζητήματα σχετικά με γεγονότα της ζωής του. Αξιοποιώντας εκατοντάδες επιστολές, υπομνήματα, εκθέσεις και ημερολόγια, ο Χλεβνιούκ κατορθώνει να συνθέσει μια περιεκτική, επιβλητική αφήγηση του βίου ενός ανθρώπου που έχει αφήσει διαχρονικές πληγές στους λαούς που κυβέρνησε και ο οποίος άλλαξε τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Αυτό το συναρπαστικό, ρηξικέλευθο, λαμπρό βιβλίο επιβεβαιώνει την άποψη ότι πιθανότατα ο Χλεβνιούκ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ειδήμονας στον Στάλιν. Έργο αναφοράς". (Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε, συγγραφέας του Στάλιν: Η αυλή του κόκκινου τσάρου)
"Ο Χλεβνιούκ καταφέρνει να μας εισαγάγει στο άδυτο της εξουσίας του Στάλιν και να μας δείξει τον τρόπο διακυβέρνησής του, τη βίτσα και την πιπερόριζα -η ρωσική εκδοχή του μαστίγιου και του καρότου-, με τον οποίο κρατούσε υποταγμένους τους υφιστάμενούς του και βέβαια ολόκληρη τη χώρα. Μια αριστοτεχνική προσωπογραφία από έναν ιστορικό ολκής". (Ρόναλντ Γκρίγκορ Σούνυ, συγγραφέας του Το σοβιετικό πείραμα: Η Ρωσία, η Σοβιετική Ένωση και τα διάδοχα κράτη)
"Έξοχο ανάγνωσμα, γραμμένο με δεξιοτεχνία, το οποίο δίνει ένα σπουδαίο ηθικό στίγμα. Το βιβλίο αυτό θα γίνει το μέτρο όλων των μελλοντικών βιογραφιών του Στάλιν. Αριστούργημα". (Γιαν Πλάμπερ, συγγραφέας του Η λατρεία του Στάλιν: Μια μελέτη για την αλχημεία της εξουσίας)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Οι έδρες της εξουσίας του Στάλιν
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Τα προπύργια της εξουσίας του Στάλιν
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ
Ένας κόσμος ανάγνωσης και περισυλλογής
Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ταραχή στον στενό κύκλο
ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ασθενής υπ' αριθμόν 1
Ο ΣΤΑΛΙΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ
Οικογένεια
Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
Η δικτατορία καταρρέει
Η ΚΗΔΕΙΑ: Ο ΒΟΖΝΤ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSTALIN: NEW BIOGRAPHY OF A DICTATOR
ISBN139789601675596
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΛΕΒΝΙΟΥΚ Β. ΟΛΕΓΚ
Κωδικός Πολιτείας3330-8514
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aristotelis98, Α.Πα.

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΚΗΝΕΣ)
DURAS MARGUERITE
€10.60 €4.24
(-60%)
Κερδίζετε €6.36
ΕΛΑ ΚΑΛΕ ΤΩΡΑΑΑ!
ΒΡΑΝΑ ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ
€14.50 €5.07
(-65%)
Κερδίζετε €9.43

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS