Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ (ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ Ε

ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

+
-
MARX KARL, ENGELS FRIEDRICH
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8462
Τιμή Έκδοσης
€7.50
Τιμή Πολιτείας
€5.25
(-30%)
Κερδίζετε €2.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 1848, με την ευκαιρία του συνεδρίου της Ένωσης Κομμουνιστών στο Λονδίνο. Εκτός από το προγραμματικό κείμενο μιας υπό διαμόρφωση τότε διεθνούς επαναστατικής οργάνωσης, το Κομμουνιστικό Μανιφέστο υπήρξε -και παραμένει εν πολλοίς- μια από τις πιο οξυδερκείς και διεισδυτικές αναλύσεις της καπιταλιστικής κοινωνίας του 19ου αιώνα.
Κείμενο εμβληματικό, πολυδιαβασμένο, που επέδρασε όσο λίγα στην ιστορία της παγκόσμιας γραμματείας, το Κομμουνιστικό Μανιφέστο έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις προσδοκίες εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι αναζήτησαν στις γραμμές του την υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο.
Η νέα αυτή έκδοση, σε καινούρια μετάφραση, είναι εμπλουτισμένη με την εντυπωσιακή εικονογράφηση του Φερνάντο Βιθέντε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMANIFEST DER KOMMUNISTISCHEN PARTEI
ISBN139789601677590
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2018
Αριθμός σελίδων136
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕικονογράφησηVICENTE FERNANDO
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΞ ΚΑΡΛ, ΕΝΓΚΕΛΣ ΦΡΙΝΤΡΙΧ
Κωδικός Πολιτείας3330-8462
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mariba5b

Κριτικές για το προϊόν

[01/11/2022] revoltman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Καταλαβαίνω πως κάποιοι έχουν σαν το ευαγγέλιο τους το βιβλίο αυτό για τους χ ψ λόγους. Όμως μιλάμε για ένα βιβλίο το οποίο γράφτηκε 150 χρόνια πριν, όταν η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου δεν είχε λεφτά για να ζήσει και συγκατοικούσε μια μερικές δεκάδες αρουραίων. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι δούλευαν 12 ώρες την ημέρα, σε συνθήκες σαν να ήταν δούλοι στην αρχαιότητα και με κανένα απολύτως εργατικό δικαίωμα. Τότε βάζανε τα μικρά παιδιά να δουλέψουν τα εργοστάσια γιατί μπορούσαν να χωθούν στο εσωτερικό των σωλήνων και να κάνουν πιο εύκολα την δουλειά από έναν ενήλικα, οπού φυσικά υπερβολικά πολλά πέθαιναν. Τώρα...Άμα νομίζουμε πως ο καπιταλισμός τότε έχει καμία σημασία με τον σημερινό...Τώρα πια από 50% που ήταν το 1950 το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν στην φτώχια έχει φτάσει σε 10% (!) και συνεχίζει να πέφτει. Εδώ οι Κινέζοι που ανέκαθεν ήταν ένας λαός που πέθαινε κυριολεκτικά από την πείνα, τώρα πια λόγω του καπιταλισμού η νούμερο ένα αιτία θανάτου ήταν από το πολύ φαί! Άμα πράγματι πιστεύει επομένως κάποιος πως αυτό το βιβλίο έχει πραγματικά κάτι ουσιώδες να μας δώσει τότε απλά ή είναι κολλημένος ή έχει αρνητικό iq. Έχει φυσικά μια ιστορική χρησιμότητα, καθώς παρατηρείς πως ήταν η κατάσταση τότε στην Ευρώπη, αλλά μέχρι εκεί, για αυτό και το ένα αστεράκι, διότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι με κάτι, αφού όλα τα βιβλία έχουν κάτι θετικό να μας δώσουν. Έχει ακόμα μια θέση αυτό το βιβλίο στην παγκόσμια βιβλιογραφία, κυρίως επειδή όπως προείπα κάποιοι είναι κολλημένοι με μια ιδεολογία, ότι και να γίνει, ακόμα και όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου... Τέλος άμα κάποιος πιστεύει πως αυτό το βιβλίο είναι κοινωνιολογικό ή οικονομικό τότε...Είναι ένα καθαρά ιδεολογικό βιβλίο, όπως και όλο το έργο του Μαρξ, από το Κεφάλαιο μέχρι τον Διαλεκτικό Υλισμό. Δηλαδή δεν θέλει να βρει την αλήθεια. Θεωρεί πως την έχει βρει και επιχειρηματολογεί (μερικές φορές)για να σε πείσει πως αυτός έχει δίκαιο. Ο καθένας φυσικά επιλέγει άμα θα συμφωνη΄σει ή όχι.
[02/02/2022] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Βασικό βιβλίο για να καταλάβει κάποιος την έννοια του Κομμουνισμού. Ολοι έχουν ακούσει αυτή την λέξη αλλα λίγοι ξέρουν πραγματικά την έννοια και τα αξιώματα αυτής της ιδεολογίας. Μπορεί να διαφωνώ με την ιδιεολογία αυτή καθ΄ αυτή, δε πιστεύω οτι φταίει η οικογένεια που διαιωνίζεται ο "κακός καπιταλισμός" ή ότι το κράτος πρέπει να μεγαλώνει τα παιδιά μας, και λοιπές υποθέσεις και θέσεις. Βαζω 4 αστέρια γιατί θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε μια έννοια που ακούγεται συνέχεια στον πολιτικό λόγο.
[06/06/2020] johnm20.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Καταγέλαστα πράγματα γράφονται στην βίβλο του κομμουνισμού, όπου η οικογένεια αναφέρεται ως καπιταλιστικός θεσμός εκμετάλλευσης των τέκνων,πως οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα (ωσάν να μην έχουν πατέρα,ή να μην κατοικούν σε κάποια γη..),πως η αγροτική ζωή είναι...αποβλάκωση και άλλα φαιδρά.Μονάχα ιστορικής και εγκυκλοπαιδικής σημαντικότητας η ανάγνωσή του, προς κατανόηση της ηττημένης και χρεοκοπημένης ιδεοληψίας του μισάνθρωπου και καθόλα αντιλαϊκού και αντεργατικού μπολσεβικισμού.Κάτι που η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει, καθώς έχει στείλει στα σκουπίδια της ιστορίας παγκοσμίως τους εκπροσώπους του, όπως και αρμόζει φυσικά στα πιστά τσιράκια του καπιταλιστικού συστήματος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ
JONES STEVE
€7.84 €2.74
(-65%)
Κερδίζετε €5.10
ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS