Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

+
-
MELVILLE HERMAN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9550
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ο Μεγάλος απατεώνας [1857] του Χέρμαν Μέλβιλ, αυτό το ζοφερά απαισιόδοξο και τολμηρά επινοητικό μυθιστόρημα -το τελευταίο του Μέλβιλ-, θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τον τίτλο "Η τέχνη της εξαπάτησης"". (Φίλιπ Ροθ, The New Yorker)

Μια πρωταπριλιά, το ατμόπλοιο "Φιντέλ" ταξιδεύει στον Μισισιπή· είναι -σε αντίστιξη με το όνομά του που σημαίνει "πιστός"- γεμάτο απατεώνες. Ή μήπως πρόκειται απλώς για έναν μεγάλο απατεώνα, που διαρκώς μεταμορφώνεται, έναν άντρα που, αλλάζοντας ταυτότητα, προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνεπιβατών του για να τους εξαπατήσει; Εμφανίζεται άλλοτε σαν ζητιάνος, άλλοτε σαν επιτυχημένος επιχειρηματίας, άλλοτε σαν φιλάνθρωπος και άλλοτε σαν κοσμοπολίτης τζέντλεμαν. Κανείς δεν ξέρει ποιος στ' αλήθεια είναι, ούτε γιατί ακριβώς το κάνει αυτό. Η παραπλάνηση των άλλων εκ μέρους του φαντάζει αυτοσκοπός.
Ένα μυθιστόρημα για τις περσόνες που υιοθετούν οι άνθρωποι, κατασκευάζοντας την ταυτότητα που επιλέγουν κατά περίσταση. Μια πολυεπίπεδη κατεδαφιστική κοινωνική σάτιρα από την αριστοτεχνική πένα του συγγραφέα του Μόμπυ Ντικ, γραμμένη τη δεκαετία πριν από το ξέσπασμα του Αμερικανικού Εμφυλίου. Μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια της (μικρο)απάτης, μια αλληγορική πραγματεία για την "τέχνη της εξαπάτησης". Ένα μυθιστόρημα για όποιον θέλει πραγματικά να καταλάβει την καρδιά του σκότους της αμερικανικής κοινωνίας, το οποίο συγκαταλέγεται στην τριάδα των καλύτερων έργων του Μέλβιλ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

« Ο περιγραφικός, υπεραναλυτικός συγγραφέας έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο δίνοντας τη θέση του στον ανατόμο της ανθρώπινης ψυχής που χρησιμοποιεί το σκηνικό για να εκφράσει τις φιλοσοφικές του απόψεις, μέσω χαρακτήρων των οποίων ακόμα και το όνομα είναι συνήθως αλληγορικό. (?) Είναι προφανές ότι ο σκοπός του Μέλβιλ δεν είναι να προσφέρει κάποια ρεαλιστική αναπαράσταση της πραγματικότητας, αλλά να εμπλέξει τον αναγνώστη σ’ ένα παιχνίδι κατόπτρων, προσωπείων και επινοημένης αναληθοφάνειας ? τουτέστιν, ένα παιχνίδι λογοτεχνίας. (?) Λίγο πριν πέσει η αυλαία του έργου, ο συγγραφέας προειδοποιεί: τίποτα δεν τελείωσε, οι μεταμφιέσεις συνεχίζονται». (Φώτης Καραμπεσίνης, bookpress.gr, 12/10/2021)

Περιεχόμενα

Επίμετρο: Ελένη Κεχαγιόγλου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE CONFIDENCE-MAN
ISBN139789601678337
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράSUB ROSA
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2021
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕπιμέλειαΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΕΛΒΙΛ ΧΕΡΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-9550
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, Nefeli Karapiperi, Checkmate

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μάρκος Αυρήλιος
ROBERTSON DONALD
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
Η συνήθεια των 5
ROBBINS MEL
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS