Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

+
-
PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8512
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πόσο καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή μας είναι η πρώτη ερωτική εμπειρία; Ή μήπως αυτό που ορίζει τη μοίρα μας είναι η δύναμη της ιστορίας και των μύθων; Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ενώ ο πηγαδάς μάστορας Μαχμούτ και ο έφηβος βοηθός του Τζεμ σκάβουν ένα πηγάδι σ' ένα δύσκολο κομμάτι γης για να βρουν νερό, μια μυστηριώδης γυναίκα, ηθοποιός ενός περιοδεύοντος θιάσου, κάθε βράδυ στο υπαίθριο θέατρό της αφηγείται στους θεατές παλιά παραμύθια και ιστορίες.
Η Γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά, με άξονα τον έρωτα του Τζεμ, μας παρασέρνει στη δίνη ενός μεγάλου ανθρώπινου εγκλήματος. Μας αφηγείται τη γνωριμία του νεαρού ήρωα με τον έρωτα, τη ζήλια, την υπευθυνότητα, την ανεξαρτησία, πραγματεύεται θέματα σχέσης πατέρα και γιου, "αυταρχισμού", διαμόρφωσης της προσωπικότητας. Δύο θανάσιμα αμαρτήματα, η πατροκτονία και η παιδοκτονία, θα απασχολήσουν τον αναγνώστη, που για άλλη μια φορά θα συναντηθεί με δύο θεμελιώδη έργα του δυτικού και ανατολικού κόσμου, τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και το Ρουστέμ και Σουχράμπ του Ιρανού Φιρντουσί, και θα αναρωτηθεί πόσο η συνηθισμένη ζωή μας επηρεάζεται από τα παλιά κείμενα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Παμούκ είναι ο συγγραφέας της εποχής μας που έχει γράψει καλύτερα απ' όλους ίσως για τη σχέση Ανατολής-Δύσης... Η Γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά έρχεται να μας θυμίσει πως στα καλά βιβλία η απόλαυση του πώς το λέει είναι ισάξια με το τι θέλει να πει ο συγγραφέας..." - The Guardian

"Ο Παμούκ είναι ένας μοναδικός συγγραφέας, που τα καλύτερα μυθιστορήματά του τα έγραψε μετά το Νόμπελ". - Independent
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKIRMIZI SACH KADIN
ISBN139789601678368
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2018
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΡΕΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΜΟΥΚ ΟΡΧΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-8512
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

κωνσταντινιά, blueshr, lorelei_stonyflux, evi201003, Elenikouki, doksa, clea, cat7fish3, vanasid, SophiaDespina

Κριτικές για το προϊόν

[30/04/2022] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αν μπορούσα να το χαρακτηρίσω με μια λέξη θα ήταν η εξής: γλυκανάλατο! Ενώ ο συγγραφέας προσπαθεί να αναπτύξει τον κορμό της αφήγησης του στο ζήτημα της πατροκτονίας, που είναι πρωτότυπο και ενδιαφέρον, η μυθοπλασία κάνει κοιλιά σε πολλά σημεία και δεν επιτυγχάνεται η απαιτούμενη ένταση σε σύνδεση με την κεντρική ιδέα που απασχολεί το μυθιστόρημα, αν και υπάρχουν κάποιες όμορφες σελίδες στοχασμού και ποιητικής εκφραστικότητας. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως είναι ένα καλό βιβλίο, όμως εδώ μιλάμε για τον Παμούκ και αυτό σίγουρα δεν είναι μέσα στα καλύτερα που έχει γράψει.
[21/08/2019] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ρέουσα κι απρόσκοπτη γραφή αλλά ρυθμός νωχελικός χωρίς δραματική κορύφωση. Σημείο αναφοράς δύο μύθοι ένας από την δύση και ένας από την ανατολή: ο πατροκτόνος Οιδίποδας και ο παιδοκτόνος Ρουστέμ από το ιρανικό έπος Σαχναμέ αντιπαραβάλλονται, συνδιαλέγονται και συνδιαμορφώνουν την σκέψη και τη δράση του ήρωα Τζεμ. Πρόκειται κατά βάση για ένα μυθιστόρημα ιδεών με κάποιες πολύ έμμεσες αναφορές στη σύγχρονη πολιτική κατάσταση της Τουρκίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΣΤΡΟΘΕΟΛΟΓΙΑ
ΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ
€7.10 €2.48
(-65%)
Κερδίζετε €4.62
ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€45.00 €20.25
(-55%)
Κερδίζετε €24.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS