Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΑΛΚΟ

ΦΑΛΚΟ

+
-
PEREZ-REVERTE ARTURO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8496
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ο κόσμος του Φαλκό ήταν άλλος, και σ' αυτόν οι πλευρές ήταν απόλυτα ξεκάθαρες - από τη μια μεριά ο ίδιος και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι".
Η ταραγμένη Ευρώπη των δεκαετιών του '30 και του '40 είναι το σκηνικό για τις περιπέτειες του Λορένθο Φαλκό, παλιού λαθρέμπορου όπλων, αδίστακτου κατασκόπου, πράκτορα των υπηρεσιών πληροφοριών. Το φθινόπωρο του '36, ενώ τα σύνορα μεταξύ φίλων και εχθρών δεν είναι παρά μια ασαφής και επικίνδυνη γραμμή, ο Φαλκό παίρνει εντολή να συμμετάσχει σε μια δύσκολη αποστολή που θα μπορούσε ν' αλλάξει τη ροή της ισπανικής ιστορίας. Ένας άντρας και δύο γυναίκες -τα αδέρφια Μοντέρο και η Εύα Ρενχέλ- θα είναι οι σύντροφοί του στην περιπέτεια και ίσως τα θύματά του, σε μια εποχή όπου η ζωή γράφεται με προδοσίες και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε συνυφαίνει αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθιστορία σ' αυτή την ιστορία όπου πρωταγωνιστεί ένας ήρωας γοητευτικός, ισάξιος των πιο σπουδαίων κατασκόπων και τυχοδιωκτών της λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε ξέρει πώς να κρατάει τον αναγνώστη σε κάθε γύρισμα σελίδας". (The New York Times Book Review)
"Στο Φαλκό ξεδιπλώνονται όλες οι συγγραφικές αρετές του Ρεβέρτε..." (TLS)
"Ο Ρεβέρτε παίζει ένα παιχνίδι με εξαιρετική σοβαρότητα, το παιχνίδι της λογοτεχνίας". (La revue de deux mondes)
"Ο Ρεβέρτε δημιούργησε έναν αλησμόνητο ήρωα..." (El Pais)

Περιεχόμενα

Νυχτερινά τρένα
Στεναγμοί της Ισπανίας
Μια αποστολή στα ανατολικά
Αθώοι δήμιοι
Το να σκοτώνεις δεν είναι δύσκολο
Θα ξαναγελάσει η άνοιξη
Οι φίλοι του Φέλιξ
Υπάρχουν δρόμοι και δρόμοι
Στάχτες στο προξενείο
Ατέλειωτες νύχτες για σκέψη
Σοκολάτα και καφέ
Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται
Το χαμόγελο του συνταγματάρχη Κεράλτ
Η νύχτα είναι ουδέτερη
Επίλογος
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFALCO
ISBN139789601678443
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΠΕΡΕΛΑΚΗ ΤΙΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΡΕΘ-ΡΕΒΕΡΤΕ ΑΡΤΟΥΡΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-8496
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[04/01/2021] chatzis10.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το θετικό στο βιβλιο είναι παρά το μεσαίο μέγεθος (σελ. 366) διαβάζεται γρήγορα. Ο Λορένθο Φαλκό είναι πρώην έμπορος οπλων (γόνος καλής ανδαλουσιανή οικογενείας οινοποιών που παρατησε στρατιωτικη καριέρα), τωρα στρατευμένος από έναν Ναύαρχο των δυνάμεων του Φράνκο για κατασκοπευτικές υποθεσεις. Ο Ραβέρτε παρουσιάζει τον Φαλκό ως άλλον Τζέιμς Μπόντ (εμφανίσιμος, πολύγλωσσος, γυναικοκατακτητής, με ρολόι Patek Philippe, αναπτήρα Parker Beacon, όπλο, κάψουλα υδροκυανίου κλπ). Η αφηγηση ξεκινά στην πόλη Σαλαμάνκα (βάση του Ναυάρχουν και των Εθνικιστών). Αποστολή του να μεταβεί στην πολη Καρθαγένη (περιοχή Δημοκρατικών-Κομμουνιστών) με σκοπό να συναντήσει και να συντονίσει τους εκει Φαλαγγίτες, ώστε να απελευθερώσουν από την φυλακή του Αλικάντε τον Χοσέ Αντόνιο ντε Ριβέρα, ιδρυτή της Φάλαγγας.

Παρότι ο Ραβέρτε δεν πλατιάζει σε αυτό το βιβλίο, όπως έκανε ασύστολα στο Αινιγμα της Σεβίλλης, η δράση εξελίσσεται με κανονικό ρύθμο. Αρνητικο πρόσημο η καθημερινή πολιορκία του Φαλκό σε γυναίκες στο ξενοδοχείο και σε δεξιώσεις στην Σαλαμάνκα, λόγω της δίψας του για συνουσία. Στο σημείο αυτό ο συγγραφεας τον παρουσιαζει ως ανωτερο γυναικοκατακτητή από τον Μποντ. Στην Καρθαγένη φυσικά συνεχίζει το ίδιο βιολι.

Το προτέρημα του βιβλίου είναι η συχνές ανατροπές στην αποστολή για την απελευθέρωση Ριβέρα. Αστάθμητοι παράγοντες και προδοσίες. Δολοφονίες αθώων και εκδίκηση. Φυσικά σε ένα πολέμο, και ειδικά εμφύλιο, ταύτα αποτελούν καθημερινά φαινόμενα. Πάντως δεν θα αποκομίσετε γνώσεις γύρω από τον Ισπανικό Εμφύλιο.

Το βιβλιο το θεωρώ μέτριο ανάγνωσμα. Δεν εχει σπουδαία καταιγιστικά δράση, αλλά βλέπει καποιος πως οργανώνεται μια κανονικη σημασία και ότι στον πόλεμο οι κατωτεροι είναι αναλώσιμοι. Σε όσους-ες αρεσε το εν λόγω έργο, η συνέχειά του είναι η «Εύα».
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ
PERRY SARAH
€19.90 €6.96
(-65%)
Κερδίζετε €12.94
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS