Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 501 /ΣΕΙΡΑ)

ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

+
-
FALCONES ILDEFONSO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9316
Τιμή Έκδοσης
€27.00
Τιμή Πολιτείας
€13.50
(-50%)
Η τιμή Πολιτείας τον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα ήταν €18.90 και θα επανέλθει στην ίδια τιμή τον επόμενο μήνα.


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βαρκελώνη, 1387. Οι καμπάνες της εκκλησίας της Σάντα Μαρία δε λα Μαρ χτυπούν για όλους τους κατοίκους της συνοικίας Ριμπέρα, αλλά κάποιος τις ακούει με ιδιαίτερη προσοχή. Ο Ούγο Λιορ, γιος ναυτικού που έχει πεθάνει, στα δώδεκά του δουλεύει στα ναυπηγεία χάρη στη γενναιοδωρία ενός από τους πλέον σεβαστούς προκρίτους της πόλης, του Αρνάου Εστανιόλ. Ωστόσο το νεανικό του όνειρο να γίνει ναυπηγός ανατρέπεται από τη σκληρή κι ανελέητη πραγματικότητα, όταν η οικογένεια των Πουτζ, που μισούν τον Εστανιόλ, εκμεταλλεύονται την προνομιακή τους θέση κοντά στον νέο βασιλιά για να πάρουν την εκδίκηση που χρόνια επιζητούσαν.
Δέκα χρόνια μετά την Παναγιά της Θάλασσας, ο Ιλδεφόνσο Φαλκόνες επιστρέφει στον κόσμο που τόσο καλά γνωρίζει, τη μεσαιωνική Βαρκελώνη. Αναδημιουργεί με ακρίβεια τη φεουδαρχική κοινωνία μιας ταραχώδους εποχής, αιχμάλωτη της διεφθαρμένης τάξης των ευγενών, εξιστορώντας τον αγώνα ενός ανθρώπου να τα βγάλει πέρα χωρίς να θυσιάσει την αξιοπρέπειά του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Λίγοι συγγραφείς έχουν την άνεση να ελίσσονται τόσο επιδέξια ανάμεσα στους δρόμους μιας μεσαιωνικής πόλης της Ευρώπης, σαν να βρίσκονται οι ίδιοι εκεί, και να μεταφέρουν την αίσθηση αυτή και στον αναγνώστη. (...) πρόκειται για ένα βιογραφικό έπος στο στιλ των μεγάλων ιστορικών μυθιστορημάτων. Όσοι λάτρεψαν την Παναγιά της Θάλασσας δεν θα απογοητευτούν. Αλλά δεν θα αφήσει ασυγκίνητους ούτε όσους θέλουν απλώς να γνωρίσουν καλύτερα τον ευρωπαϊκό μεσαιωνικό κόσμο». (Λεύκη Σαραντινού, bookpress.gr, 17/02/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOS HEREDEROS DE LA TIERRA
ISBN139789601684383
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2020
Αριθμός σελίδων888
Διαστάσεις23x16
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΑΓΑΘΗ
ΕπιμέλειαΔΗΜΗΤΡΙΑΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΑΛΚΟΝΕΣ ΙΛΔΕΦΟΝΣΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-9316
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Marinik, AlexChios, aivarella, MAATHNASOPOULOU, ELENA SAR, elena71, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[29/06/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Το κείμενο είναι πνιγμένο σε ασήμαντες ιστορικές λεπτομέρειες που πιστεύω δεν ενδιαφέρουν ούτε τους Καταλανούς. Λεπτομέρειες επί λεπτομερειών που γεμίζουν σελίδες επί σελίδων και που ίσως να ταίριαζαν σε μια πολύ εξειδικευμένη διδακτορική διατριβή αλλά όχι σε ένα μυθιστόρημα. Αυτο έχει ως επακόλουθο το βιβλίο να πλατειαζει αφόρητα και να γίνεται κουραστικό, πληκτικό. Αν κρατούσε μόνο την αγριότητα των διώξεων των Εβραίων και τη βαρβαρότητα της θεσμοθετημένης δουλείας (διότι αυτά συμπλέκονται οργανικά με το στόρι του βιβλίου) πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν υπέρ του βιβλίου δηλαδή η βασική ιστορία του δεν θα πνιγόταν μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό λεπτομερειών. Καμία σχέση με το αριστουργηματικό Η Παναγιά της Θάλασσας του οποίου προσπαθεί -ανεπιτυχώς- να γίνει η συνέχεια του. Από το παρόν λείπει η μεγάλη πνοή και επικότητα του προηγούμενου. Και τί απομένει τελικά, αν αφαιρέσεις όλη αυτή την ιστοριοπληξία; Μια ανοικονόμητη μελό ιστορία τραβηγμένη από τα μαλλιά (όλα τα βάσανα του κόσμου μαζεμένα εδώ) του τύπου «ο γολγοθάς μιας αθώας» με όλα τα κλισέ του είδους. Μπροστά της, οι μεξικάνικες σαπουνόπερες είναι Μπαλζάκ και Τολστόι. Ένα αστεράκι, από ευγένεια.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

500 ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS