Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

+
-
AL-ASWANY ALAA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9110
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κάιρο, 2011. Στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης, η Αίγυπτος φλέγεται από μια πρωτόγνωρη επανάσταση ενάντια στο καθεστώς του προέδρου Μουμπάρακ. Μέσα στη λαίλαπα των συνταρακτικών γεγονότων της πλατείας Ταχρίρ, η Άσμα και ο Μάζεν, που γνωρίστηκαν σε πολιτική συνέλευση, ζουν τις πρώτες στιγμές του έρωτά τους. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται κι ένα άλλο ζευγάρι, ο Χαλέντ και η Ντάνια, φοιτητές της ιατρικής που προσφέρουν τη βοήθειά τους στους τραυματίες της αιματηρής εξέγερσης. Εκείνος είναι γιος ενός απλού σοφέρ, εκείνη η κόρη του στρατηγού Αλουάνι, που ηγείται της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Σε κάποιο από τα κτίρια γύρω από την πλατεία, ο Άσραφ, μεσήλικας αστός, κόπτης στο θρήσκευμα και ηθοποιός που δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα, παρακολουθεί τα γεγονότα από το παράθυρό του, μαζί με την Άκραμ, την υπηρέτριά του, με την οποία ζει έναν μεγάλο έρωτα που θα ταράξει τα βαλτωμένα νερά του γάμου. Η απρόσμενη συνάντησή του με την επαναστάτρια Άσμα θα τον κάνει να υποστηρίξει με πάθος και την επανάσταση. Εκεί κοντά βρίσκεται κι ο Ισσάμ, πρώην κομμουνιστής, χωρίς αυταπάτες, θύμα της φιλόδοξης γυναίκας του Νουρχάν, τηλεπαρουσιάστριας που είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να αναρριχηθεί και να γίνει σύμβολο του συντηρητικού Ισλάμ, στηρίζοντας το απολυταρχικό καθεστώς με τις εκπομπές της και επηρεάζοντας την κοινή γνώμη.

Τα πρόσωπα που συνθέτουν τη μεγάλη τοιχογραφία του νέου μυθιστορήματος του Αλ-Ασουάνι ενσαρκώνουν τις διαφορετικές όψεις αυτής της επανάστασης που σημάδεψε την Αίγυπτο: ελπίδα, πόθος, όνειρα και επιθυμίες, υποκρισία, καταπίεση, προδοσία... Η κοφτερή αφήγηση του Ασουάνι δε διστάζει να ξεσκεπάσει την ανείπωτη θηριωδία και τις απάνθρωπες πρακτικές μιας "δήθεν δημοκρατίας", που καταπατά με τον χειρότερο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια την αξία της ζωής.

Η έκδοση της "Ανεκπλήρωτης δημοκρατίας" είναι απαγορευμένη στην Αίγυπτο, καθώς και στις περισσότερες χώρες του αραβικού κόσμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAL-JOUMHOURIYYA KA'ANNA
ISBN139789601684628
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων528
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΣΤΡΙΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΛ-ΑΣΟΥΑΝΙ ΑΛΑΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-9110
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, lemoniarodi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kkoune, Μενέλαος, chrysa60, katerinamicalef

Κριτικές για το προϊόν

[14/06/2022] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση πολιτικού μυθιστορήματος με αναφορές στην σύγχρονη κοινωνία της Αιγύπτου και τις ιδιομορφίες της. Σε πολλά μού θύμισε την "Πατρίδα" του Αραμπούρου, ίδιως όσον αφορά την απλή, στρωτή ροή του κειμένου που σε παρακινεί να συνεχίσεις την ανάγνωση και να μη θέλεις να τελείωσει. Εδώ όμως ο συγγραφέας τοποθετείται ξεκάθαρα έχοντας λάβει μέρος και στα γεγονότα της πλατείας Ταχρίρ εκφράζοντας το παράπονο του για τον Αιγυπτιακό λαό. Και ενώ στην "Πατρίδα" έρχεται η συγχώρεση και η σύμπνοια εδώ προδιαγράφεται η συνέχιση του κύκλου βίας..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS