Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ

+
-
SOMOZA JOSE-CARLOS
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9297
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας έφηβος, λαμπρός μαθητής της Ακαδημίας του Πλάτωνος, βρίσκεται νεκρός, κατασπαραγμένος, όπως φαίνεται, από λύκους. Όμως ο δάσκαλός του, ο Διαγόρας, βέβαιος για τον τρόμο που είχε δει στα μάτια του νέου την προηγουμένη του θανάτου του, καταφεύγει στις υπηρεσίες του Ηρακλή Πόντορος, Αποκρυπτογράφου Αινιγμάτων. Ένας πλατωνικός φιλόσοφος και ένας θιασώτης της τετράγωνης λογικής θα αποδοθούν στην αναζήτηση της Αλήθειας και των ενόχων, ενώ τα διαμελισμένα πτώματα θα πληθαίνουν στους δρόμους του τέως κλεινού άστεως.
Αυτή την ιστορία διασώζει σε δώδεκα κεφάλαια -άραγε τόσα όσα και οι Άθλοι του Ηρακλή;- ένας αρχαίος πάπυρος που βρέθηκε τυχαία πολλούς αιώνες αργότερα. Ο επιφανής επιμελητής του απεβίωσε πριν ολοκληρώσει το έργο του και πλέον ο ανώνυμος μεταφραστής του μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στο κείμενο, συντάσσοντας εκτενείς υποσελίδιες σημειώσεις.
Ώσπου κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι ο επιμελητής του χειρογράφου πέθανε κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τον έφηβο μαθητή της Πλατωνικής Ακαδημίας...
Το Σπήλαιο των Ιδεών είναι ένα αταξινόμητο αστυνομικό μυθιστόρημα, ένα φιλοσοφικό θρίλερ, μια μαρτυρία για την κατίσχυση της μυθοπλασίας από έναν από τους πιο πρωτότυπους ισπανόφωνους συγγραφείς του καιρού μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το σπήλαιο των ιδεών του κουβανού Χοσέ Κάρλος Σομόθα που εξελίσσεται στα χρόνια της Αθηναϊκής Δημοκρατίας είναι ένα ιστορικό θρίλερ όπου ο συγγραφέας κατορθώνει με ιδιαίτερη δεξιότητα να συγκεράσει ιδέες και θεωρίες περί φιλοσοφίας και αισθητικής με την αστυνομική πλοκή. (...) Ο Σομόθα έχοντας υφάνει δυο διαφορετικές ιστορίες μυστηρίου στο ίδιο μυθιστόρημα και όντας σε θέση να μετακινείται επιδέξια από το επίπεδο των ιδεών στη δράση, έχει κατασκευάσει ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα το οποίο μας κρατάει σε διαρκή εγρήγορση, μέσα από μια συνεχή σκυταλοδρομία υποθέσεων και εικασιών. (Αργυρώ Μαντόγλου, bookpress.gr,

"Ένας δεξιοτέχνης του σύγχρονου ισπανόφωνου αφηγηματικού λόγου, που με αυτό το υψηλής λογοτεχνικής ποιότητας, γεμάτο ιδέες και περιπέτειες, σπήλαιο αφήνει στον αναγνώστη μια αλησμόνητη επίγευση". (El Periodico de Cantabria)

Περιεχόμενα

Επιμέλεια έκδοσης: Γεωργοστάθη Ελένη, Μαρτζούκου Ελένη
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA CAVERNA DE LAS IDEAS
ISBN139789601685069
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων424
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΟΜΟΘΑ ΧΟΣΕ-ΚΑΡΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-9297
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Saligari, amenelao, athkleis

Κριτικές για το προϊόν

[05/09/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πρώτα απ’όλα θέλω να σταθώ στη μετάφραση. Τι μετάφραση θεέ μου! Δεν βρίσκω λόγια να πω. Να πω αριστουργηματική; είναι λίγο. Αυτή η μετάφραση είναι έργο τέχνης από μόνη της! Η ελληνική γλώσσα σε άφθαστο μεγαλείο.
Όσον αφορά το περιεχόμενο καθεαυτό του βιβλίου:
γραφική προσέγγιση της ελληνικής αρχαιότητας από τον συγγραφέα, προσέγγιση όσο πατάει η γάτα (από απόψεως ουσίας). Τα περί «ειδητικού κειμένου», της σημασίας των υποσημειώσεων και άλλα πράσινα άλογα, καλύτερα να μην τα σχολιάσω. Το δε «αστυνομικό», ας το πούμε έτσι, κομμάτι του βιβλίου, είναι για γέλια. Ολίγη από Πλάτωνα ολίγη από Ευριπίδη συν μπόλικη αφέλεια και τρικυμία εν κρανίω, να ο απόλυτος αχταρμάς, τόσος που τελικά γελάς μέχρι δακρύων. Ευτυχώς για τον συγγραφέα η μετάφραση προικίζει το κείμενο με την αξία που δεν έχει, είναι κάτι σαν θείο δώρο γι’αυτόν. 5 βεβαίως αστεράκια για τη μετάφραση (για το κείμενο καθεαυτό 1 το πολύ, άρα σύνολο 6 διά δύο ίσον 3, λέμε τώρα).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS