Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠ΄ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠ' ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

+
-
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ [Πεζογράφος]
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9516
Τιμή Έκδοσης
€22.20
Τιμή Πολιτείας
€15.54
(-20%)
Κερδίζετε €6.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αφηγείται μια σχεδόν εκατόχρονη γυναίκα από την Ήπειρο. Δεν της φτάνει -κατά τα λόγια της- ο ουρανός για χαρτί, θέλει ουρανούς κι απ' άλλους τόπους. Πολλές φορές έχεις την αίσθηση πως τη γλώσσα της την κινεί ουράνιος υποβολέας. Τραγουδιστή πηγή πλαγιάς που άνθισε κάποια μακρινή άνοιξη και μαράθηκε στις μέρες μας.
Το παρόν βιβλίο είναι ο απόηχος αυτής της γλώσσας. Αφολοή, όπως συχνά πυκνά λέει η αφηγήτρια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Κατά πολλούς η γλώσσα είναι λογοτεχνία και η λογοτεχνία είναι γλώσσα. Αν αυτό ισχύει απόλυτα, τότε ο Σωτήρης Δημητρίου γράφει γνήσια λογοτεχνία, όπως και στα προηγούμενα έργα του, στα οποία η εντοπιότητα εκφράζεται στην τοπική διάλεκτο, με προφορικό τόνο και ποιητική χροιά. (?) Ο Σωτήρης Δημητρίου στήνει ένα λεκτικό μνημείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του και μαζί στον απλό άνθρωπο και την αίσθηση που έχει για τον κόσμο. Η ζωή μιας ασήμαντης γυναίκας είναι ο μικρόκοσμος μιας ολόκληρης κοινωνίας και μιας ολόκληρης εποχής. Γι’ αυτό η λογοτεχνία τέτοιου είδους αξίζει ως το απαύγασμα του παρελθόντος που μιλά με άλλη γλώσσα στο παρόν». (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, bookpress.gr, 21/10/2021)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601685908
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 503
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων584
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΖΗΛΦΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-9516
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

antpth, telis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kostavas, veldim, gazor, maria_D, antpth, ΡΗΓΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κριτικές για το προϊόν

[14/12/2022] antpth.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μεγάλες στιγμές για τον Δημητρίου. Καταπληκτικό βιβλίο που χρειάζεται όμως προσήλωση στο διάβασμα του. Αρχικά ξενίζει και δυσκολεύει αρκετά η τοπική διάλεκτος, αλλά με υπομονή γίνεται αντιληπτή. Η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για ένα αριστούργημα.
[18/04/2022] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό! Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγραψουν σε βάθος ένα τέτοιο λογοτεχνικό κατόρθωμα. Πρόκειται για ένα μνημείο αφήγησης οπου εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η αβιαστη προφορικοτητα του γραπτου λόγου και το ιδιολεκτο της Ηπειρου, δοσμένα με εξαιρετική δεξιοτεχνία από τον άξιο συγγραφέα. Όλο το βιβλίο είναι ένα ρέκβιεμ για μια Ελλάδα που περασε ανεπιστρεπτι και ένας υμνος στον σκληρό, καθημερινό αγώνα επιβίωσης πανω στα κακοτραχαλα ηπειρώτικα βουνά. Τα πεντε αστέρια φαντάζουν πολυ λίγα για αυτό το λογοτεχνικό αριστουργημα. Ωστόσο, πιστευω οτι ένα γλωσσάρι στο τέλος του βιβλίου θα ήταν απαραιτητο και πολυ βοηθητικό για τον μέσο αναγνώστη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η υπεράσπιση της ελεύθερης Ελλάδας 1825-1827
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΚΡΕΚΟΥ ΑΓΟΡΗ
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS