Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ

+
-
ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9188
Τιμή Έκδοσης
€19.89
Τιμή Πολιτείας
€13.92
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Δεν ήταν για σένα, Μενέλαε, η Ελένη...» μου 'χε πει κάποτε ο Οδυσσέας.
«Για κανέναν δεν ήταν. Τέτοια ομορφιά πόσο να την αντέξεις;»
Ακούγονταν πειστικά τα λόγια του. Ότι με έπνιγε η καλλονή της ή το πένθος της ή η μπερδεμένη, αξεδίψαστη ψυχή της. Έπειθαν. Μα δεν ίσχυαν. Ακούστε τη δική μου αλήθεια.
Την άφησα να φύγει επειδή την αγαπούσα. Και ήξερα, ένιωθα, λαχταρούσα να ξαναρχίσει τη ζωή της αλλιώς. Τι θα πει αγαπάω; Ανάθεμα αν έχετε προφέρει αυτό το ρήμα πέντε φορές σε όλη σας τη ζωή, τις τέσσερις για τη μάνα σας. Το τρέμετε - σας έχουν μάθει να το τρέμετε.
Αγαπάω σημαίνει γίνομαι εκείνη που αγαπάω. Η μοίρα της δική μου μοίρα. Αν πέθαινε η Ελένη, θα θαβόταν η καρδιά μου. Όταν την είδα να σαλπάρει με τον Πάρη, φρέσκος αέρας, δροσερός, φύσηξε εντός μου.
«Σου άρπαξε τη γυναίκα το κωλόπαιδο!» Καγχάζω. Μου ανήκε η Ελένη; Δε μας ανήκει τίποτα - το παρελθόν; το μέλλον; ό,τι μπορούμε να αγκαλιάσουμε ή να κουβαλήσουμε στην πλάτη μας; όχι! τίποτα, τίποτα! Τη στιγμή μόνο έχουμε. Και για να μη μας φύγει, τη λιώνουμε μες στην παλάμη μας. Εγώ δεν την έλιωσα τη στιγμή. Την άφησα να φτερουγίσει. Μακριά μου.
Η ιστορία μας βάφτηκε στο αίμα και στο ψέμα. Συνέβησαν όλα διαφορετικά από ό,τι τα έχετε ακούσει, συνέβησαν πάντως και θα ξανασυμβούν χίλιες χιλιάδες φορές ως τη συντέλεια του κόσμου - και λοιπόν; Βρίσκετε τίποτα ωραίο σε αυτά;
Ωραίο ήταν το δειλινό που το 'σκασε η Ελένη με τον Μενέλαο. Ωραίο ήταν το χάραμα που ανοίχτηκε στο πέλαγος με τον Πάρη. Παραδομένη στη θεϊκή χαρά της. Εγκαταλείποντας τα πάντα πίσω της. Αυτό θα έπρεπε να ψάλλουν οι αοιδοί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601687223
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2020
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥΜΠΑ ΝΑΝΤΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-9188
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[14/07/2020] kellyfr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό σε μαγνητίζει από την πρώτη κιόλας σελίδα,απίστευτη ροή στο λόγο. Δίνει μια πολύ πρωτότυπη και πολυ σύγχρονη οπτική στην ιστορία του Μενελάου και της Ελένης. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
[03/07/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο! Ο Χρήστος Χωμενίδης επιστρατεύοντας τις γνώσεις του και το ταλέντο του ανατρέπει τις σταθερές τόσων αιώνων και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την ιστορία του Μενελάου και της Ελένης. Μέσα από την πρωτοπρόσωπη ρεαλιστική, πληθωρική, αθυρόστομη αφήγησή του ο Μενέλαος βγαίνει από τη σκιά και γίνεται πρωταγωνιστής, βγάζοντας τη δική του αλήθεια. Οι γνωστοί ήρωες του Τρωικού πολέμου παρουσιάζονται απομυθοποιημένοι και εκτεθειμένοι στα μάτια του αναγνώστη.
Ο χειμαρρώδης λόγος του συγγραφέα, το καυστικό χιούμορ του, οι ζωντανοί διάλογοι, οι ενδιαφέρουσες ατάκες, τα διαχρονικά μηνύματα, το κάνουν ένα απολαυστικό ανάγνωσμα!
Το διάβασα μέσα σε ένα απόγευμα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS