Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ

ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ

+
-
ΖΑΛΤΣΜΑΝ ΣΑΣΑ-ΜΑΡΙΑΝΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9600
Τιμή Έκδοσης
€20.90
Τιμή Πολιτείας
€14.63
(-30%)
Κερδίζετε €6.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Νομίζω πως, αν μπορώ ακόμη να μιλήσω σε ένα "εμείς", στο οποίο να συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου, μιλάω σε όσους από μας ζούμε κατά κάποιον τρόπο εκτός εαυτού, είτε με ερωτικό πάθος είτε με ψυχικό πόνο ή με πολιτική οργή". (Judith Butler, Undoing Gender)

Ποιος σου λέει ποιος είσαι;
Το μυθιστόρημα της Σάσα Μαριάννα Ζάλτσμαν, "ασυμβίβαστο και με την καλύτερη έννοια πολιτικό", μιλάει για την ταυτότητα αλλά και για την ασίγαστη λαχτάρα για ζωή. Είναι ένα βιβλίο για την ιστορία του εικοστού αιώνα και τις απτές συνέπειές της στον εικοστό πρώτο. Αφηγείται την ιστορία τεσσάρων γενεών μιας οικογένειας, τον καλυμμένο αντισημιτισμό της Σοβιετικής Ένωσης και των πρώτων μετασοβιετικών χρόνων, την οδύσσεια της μετανάστευσης και της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή, στην πατρίδα και στην ξένη χώρα, και κυρίως την ιστορία των πολύ νέων μελών της, που δεν ξέρουν που ανήκουν, αν έχει νόημα να ανήκουν κάπου.
Είναι μαζί από την πρώτη μέρα. Τα δίδυμα αδέρφια, η Αλίσσα και ο Άντον. Σ' ένα μικρό διαμέρισμα στη Μόσχα των μετασοβιετικών χρόνων τραβάνε το ένα τις μπούκλες του άλλου καθώς οι γονείς τους ορμούν ο ένας στον άλλον. Αργότερα, στη δυτικογερμανική επαρχία, κυκλοφορούν στους διαδρόμους του κτιρίου υποδοχής προσφύγων και μπαίνουν στα ξένα δωμάτια για να κλέψουν τσιγάρα και να μυρίσουν μπουκαλάκια με αρώματα. Κάποια χρόνια μετά, όταν η Αλίσσα παρατάει τις σπουδές μαθηματικών για να αφοσιωθεί στις προπονήσεις του μποξ, ο Άντον εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του. Ώσπου μια μέρα φτάνει μια κάρτα από την Κωνσταντινούπολη - δε γράφει λέξη, δεν έχει αποστολέα. Η Αλίσσα τότε θα βρεθεί στην πολύβουη, διχασμένη πόλη του Βοσπόρου, όπου υπάρχουν κομμάτια της οικογένειάς της και της ιστορίας της, σε αναζήτηση του αδερφού της. Όσο περισσότερο θα ερευνά, τόσο λιγότερο νόημα θα βγάζει για όλα, για τη μητρική γλώσσα, την πατρίδα, το "φύλο"... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAUSSER SICH
ISBN139789601687469
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2021
Αριθμός σελίδων432
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΑΓΟΥΔΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΕπιμέλειαΜΑΖΑΡΑΚΗ ΛΕΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-9600
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS