ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ
MARTINEZ GUILLERMOΚωδ. Πολιτείας: 3330-9234
Τιμή Έκδοσης €16.60 | Τιμή Πολιτείας €11.62 |
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30%
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
Οξφόρδη, 1994. Η Αδελφότητα Λιούις Κάρρολ αποφασίζει να εκδώσει τα ιδιωτικά ημερολόγια του συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων.Η Κρίστεν Χιλ, μια νεαρή υπότροφος, πηγαίνει να συγκεντρώσει τα αυθεντικά τετράδια και ανακαλύπτει το κλειδί για μια σελίδα που έχει σκιστεί μυστηριωδώς.
Η Κρίστεν όμως δεν καταφέρνει να φτάσει με το εύρημά της στη συνεδρίαση της αδελφότητας.
Ξεκινάει έτσι μια σειρά από εγκλήματα που έχουν φαινομενικά σκοπό να εμποδίσουν το μυστικό αυτής της σελίδας να βγει στο φως. Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτά τα αλλεπάλληλα εγκλήματα; Ποιος και γιατί χρησιμοποιεί το βιβλίο της Αλίκης για να σκοτώνει; Ο διάσημος καθηγητής Λογικής Άρθουρ Σέλντομ, μέλος της Αδελφότητας Λιούις Κάρρολ, και ένας νεαρός φοιτητής Μαθηματικών ενώνουν τις δυνάμεις τους προσπαθώντας να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία αυτής της πλεκτάνης.
Με πρόζα λιτή και ακριβή, ο Αργεντινός συγγραφέας της Ακολουθίας της Οξφόρδης υπογράφει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στην παράδοση του Χόρχε Λουίς Μπόρχες και του Ουμπέρτο Έκο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:
agelikiparaskΚριτικές για το προϊόν
[21/02/2022] dimlais. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΒαθμολογία:
Γραφή πανέξυπνη, περίκομψη. Ένα δοκίμιο γραμμένο ως μυθιστόρημα με σασπένς, ως αστυνομικό. Πολύ εξειδικευμένο (όπως μια διδακτορική διατριβή) πολύ ακαδημαϊκό το θέμα του έστω και αν έχει φόντο την πιθανολογούμενη παιδοφιλία του Κάρρολ. Ενδιαφέρει; Εμένα μου κέντρισε την περιέργεια. Μου άρεσε πολύ το πως «κυλάει» το βιβλίο, η ιδιοφυής ανάπτυξη του, το ποσό στέρεα δομημένο είναι (κλασικός Μαρτίνες), το εξαιρετικό φινάλε του, αν και ο δοκιμιακός του χαρακτήρας που διέπει το βιβλίο και η σχολαστικότητα στα θεωρητικά δεδομένα της υπόθεσης είναι ελαφρώς κουραστικά. Εκείνα τα υπέροχα «τοπολογική διττότητα» και «η ελάχιστη αναλαμπή της συνάρτησης δέλτα ανάμεσα σε δυο αιώνια μηδέν» πχ, είναι αξέχαστα. Να ‘χούμε να λέμε.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.