Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΑΝ ΑΝΕΜΟΣ // ΛΟΡΔΟΣ ΜΠΑΙΡΟΝ

ΣΑΝ ΑΝΕΜΟΣ

ΛΟΡΔΟΣ ΜΠΑΙΡΟΝ

+
-
ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ Ε. ΜΑΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9415
Τιμή Έκδοσης
€8.80
Τιμή Πολιτείας
€6.16
(-30%)
Κερδίζετε €2.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο λόρδος Μπάιρον, Άγγλος ευγενής, ποιητής και μέλος του Φιλελληνικού Κομιτάτου του Λονδίνου, ήρθε στην Ελλάδα να πολεμήσει στο πλευρό των Ελλήνων ξοδεύοντας όλη σχεδόν την περιουσία του στον αγώνα για την ανεξαρτησία τους. Πίστεψε βαθιά πως οι Έλληνες θα ήταν παράδειγμα για όλους τους λαούς που ονειρεύονταν την απελευθέρωσή τους από κάθε είδους τυραννία, ώστε να ιδρύσουν κράτη ανεξάρτητα, ευνομούμενα και φιλελεύθερα. Με την αφοσίωσή του στον ελληνικό αγώνα και με τον θάνατό του, που συγκλόνισε τον ελληνισμό και όλη την Ευρώπη, καταξιώθηκε ως ο εμβληματικότερος φιλέλληνας.
"Είναι απ' τη φύση του γενναιόδωρος ο λόρδος, έτσι ήταν πάντα. Νοιαζόταν τους φτωχούς, τους σκλαβωμένους, τους σκληρά εργαζόμενους και τους ανθρώπους που κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο. Μισούσε τη δουλεία και πάντα έλεγε πως πρέπει να σταματήσει αυτή η ντροπή του γένους των ανθρώπων και σιχαινόταν τους συμπατριώτες μας που εμπλέκονταν σ' αυτήν". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο αναγνώστης όλων των ηλικιών μαγνητίζεται, από τις αναφορές για τον χαρακτήρα του λόρδου [Μπάιρον] και από τον πλούτο των πληροφοριών που παρατίθενται και οι οποίες δεν αναλώνονται σε ανούσιες λεπτομέρειες. Αντίθετα, τα αναγραφόμενα στοιχεία ολοκληρώνουν το πρόσωπο άμεσα και στην καθημερινότητά του, από κάποιον, κοντινό του, που τον ήξερε καλά, σε συνδυασμό με τη μέγιστη προσφορά του στον αγώνα. (...) Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και στα σχολεία των δύο πρώτων βαθμίδων για αναγνωστική απόλαυση, διεύρυνση της γνώσης, αλλά και για φιλαναγνωστικές δράσεις». (Γιάννης Σ. Παπαδάτος, bookpress.gr, 24/05/2021)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601689388
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2021
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΑΖΑΡΑΚΗ ΛΕΝΙΑ
ΕικονογράφησηΒΕΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-9415
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS