Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

+
-
OGAWA YOKO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9397
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ακόμα κι αν εξαφανιστεί το χαρτί, οι λέξεις θα παραμείνουν".
Καπέλο, κορδέλα, πουλί, τριαντάφυλλο...
Σ' ένα νησί χωρίς όνομα, διάφορα πράγματα χάνονται το ένα μετά το άλλο· αποφασίζεται να εξαφανιστούν από τη ζωή των ανθρώπων και όλοι οφείλουν να τα ξεχάσουν για πάντα. Όσοι δεν συμμορφώνονται κινδυνεύουν να συλληφθούν από την αστυνομία της μνήμης.
Όταν μία νεαρή συγγραφέας ανακαλύπτει ότι ο επιμελητής της κινδυνεύει να συλληφθεί -επειδή εκείνος δεν ξεχνά και του είναι πολύ δύσκολο να κρύβει τις αναμνήσεις του-, θα κάνει τα πάντα για να τον σώσει. Μαζί, καθώς ο φόβος και η απώλεια σχηματίζουν ασφυκτικό κλοιό γύρω τους, θα προσκολληθούν στη λογοτεχνία ως τον τελευταίο τρόπο διατήρησης του παρελθόντος. Τι θα γίνει όμως όταν αρχίσουν να εξαφανίζονται και τα βιβλία; Ποιος ξέρει τι θα εξαφανιστεί στη συνέχεια;
Η Αστυνομία της μνήμης είναι ένα βιβλίο για τη δύναμη της μνήμης και το τραύμα της απώλειας, μια αλληγορική ιστορία, ένα αιχμηρό σχόλιο για τους σκοτεινούς κρατικούς μηχανισμούς παρακολούθησης και επιτήρησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το μυθιστόρημα της Ογκάουα ανακαλεί μεν το 1984 του Τζορτζ Όργουελ, το Φαρενάιτ 451 του Ρέυ Μπράντμπερυ και τα Εκατό χρόνια μοναξιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αλλά διαθέτει εντελώς δική του φωνή και δύναμη". (Time)
"Αριστούργημα... Ένα μυθιστόρημα που μας κάνει να βλέπουμε διαφορετικά... Ένα σπάνιο έργο με θαρραλέα οπτική". (The Guardian)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHISOYAKA NA KESSHO
ISBN139789601689784
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΛΝΤΑ
ΕπιμέλειαΑΘΗΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΓΚΑΟΥΑ ΓΙΟΚΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-9397
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

nas_os, dimbik, Christos Kitsos, Μενέλαος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

agelikiparask, IreneKafie, Ron, blacknarcissus, Christos Kitsos, tinoli00, ani.rst

Κριτικές για το προϊόν

[25/12/2022] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
''Σ' ευχαριστώ'' είπε.
Έκλεισα την καταπακτή και άπλωσα πάλι το χαλί. Για μια στιγμή στάθηκα εκεί, παγωμένη, με κατεβασμένο κεφάλι. Θυμήθηκα τον ήχο της φωνής του καθώς με ευχαριστούσε, μια φωνή που έμοιαζε να αναδύεται αργά προς τα πάνω, σαν να έβγαινε από τα βάθη ενός βάλτου.
Yoko Ogawa


Ένα ένα τα πράγματα εξαφανίζονται και μαζί τους και η ανάμνησή τους. Είναι σαν να μην υπήρχαν ποτέ. Το να κρατάς τις αναμνήσεις σου είναι σαν να είσαι αντίθετος με την Αστυνομία Μνήμης. Πρέπει να την αποφύγεις με κάθε κόστος. Η Αστυνομία της Μνήμης έχει τον τρόπο να βρίσκει αυτούς που θυμούνται, και αυτοί απομακρύνονται. Μην περιμένεις να τους ξαναδείς.

Άλλη μια υπέροχη ιστορία της Yoko Ogawa. Πραγματικά πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για κάθε βασικό πράγμα που κατέχουμε σε αυτόν τον κόσμο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
POUND EZRA
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS