Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΤΗΤΑΣ

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΤΗΤΑΣ

+
-
ARAMBURU FERNANDO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9353
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στα τέλη της δεκαετίας του '60, ο οχτάχρονος Τσίκι πηγαίνει να ζήσει με τους θείους του στο Σαν Σεμπαστιάν. Μέσα από τα αθώα μάτια του παρακολουθούμε πώς κυλούν οι μέρες στην οικογένεια και στη γειτονιά: Ο θείος του ο Βιθέντε, άνθρωπος αδύναμου χαρακτήρα, μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στο εργοστάσιο και στο μπαρ, και στην πραγματικότητα κουμάντο στην οικογένεια κάνει η θεία του η Μαριπούι, γυναίκα με έντονη προσωπικότητα αλλά προσκολλημένη στις κοινωνικές και θρησκευτικές συμβάσεις της εποχής· η ξαδέρφη του η Μάρι Νιέβες ζει έχοντας συνεχώς το μυαλό της στα αγόρια, ενώ ο δύστροπος και λιγομίλητος ξάδερφός του Χουλέν, επηρεασμένος από τη συστηματική κατήχηση του ιερέα της ενορίας, προσχωρεί στην ΕΤΑ, που διανύει τα πρώτα στάδια της ζωής της. Η μοίρα όλων αυτών των ανθρώπων -κοινή με τόσων άλλων κομπάρσων της Ιστορίας, στριμωγμένων ανάμεσα στην ανάγκη και στην άγνοια- θα υποστεί, χρόνια αργότερα, μια δραματική αλλαγή.
Εναλλάσσοντας τις αναμνήσεις του πρωταγωνιστή με τις σημειώσεις του συγγραφέα, τα Χρόνια της βραδύτητας προσφέρουν επιπλέον μια έξοχη απεικόνιση για το πώς η ζωή διυλίζεται για να μετατραπεί σε μυθιστόρημα, πώς η συναισθηματική ανάμνηση μεταμορφώνεται σε συλλογική μνήμη, ενώ η διαυγής γραφή αφήνει να διαφανεί το ζοφερό υπόβαθρο ενοχής πίσω από την πρόσφατη ιστορία της Χώρας των Βάσκων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρώτο δείπνο
Το επεισόδιο με τα καρύδια
Το πιο ιερό πράγμα
Κραυγές στην μπανιέρα
Το ξεκίνημα της παρτίδας
Ψάχνοντας γαμπρό
Μπλε ζάρι
Τους πάντρεψαν
Αφοσίωση και σύνορα
Η μικρή Χούλια
Ένας επίλογος
Ένας άλλος επίλογος
Γλωσσάριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςANOS LENTOS
ISBN139789601691329
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΠΕΡΕΛΑΚΗ ΤΙΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΡΑΜΠΟΥΡΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-9353
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sterzark, Μενέλαος, elena71

Κριτικές για το προϊόν

[24/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το έργο αναφέρεται στην Ισπανική επαρχία, όπου επικρατούσε κοινωνικός συντηρητισμός. Η μάνα παντρεύει την κόρη, που έμεινε έγκυος από άγνωστο άντρα, με έναν τύπο που δεν επιθυμεί καθόλου η κόρη και της λέει επιτακτικά: δεν με νοιάζει αν θα είσαι ευτυχισμένη, με νοιάζει να είσαι καθωσπρέπει. Η φρανκική περίοδος (το έργο αφορά το έτος 1969 και τα 2-3 επόμενα) ήταν μια πολύ αυταρχική περίοδος, με μια αδυσώπητη καταστολή των αρχών και μια ανηλεή τυραννία. Ο γιος της περιπέτειας είναι ένας ακτιβιστής που πρόσκειται στο Βασκικό εθνικισμό, διώκεται και καταδιώκεται. Η μητέρα είναι μια συντηρητική, θρησκευόμενη γυναίκα, που, όμως, θέλει να προστατέψει τα παιδιά της. Ο σύζυγος είναι ένας πρακτικά αδιάφορος και άβουλος βιομηχανικός εργάτης, που πονά όμως για την οικογένειά του. Η ισπανική επαρχία είναι πολύ συντηρητική και το κουτσομπολιό και ο κοινωνικός έλεγχος είναι ασφυκτικά. Η κόρη είναι μια άμυαλη και άσχημη κοπέλα, που έκανε τις αμαρτίες της και καλείται να αναλάβει το κοινωνικό της καθήκον. Σε αυτό το μέρος της ισπανικής επαρχίας, δρουν οι κομμουνιστές και οι Βάσκοι εθνικιστές, που είναι απηνείς εχθροί του Φράνκο και του φασισμού. Όμως, η σκληρότητα του καθεστώτος είναι απέραντη. Στην επαρχία αυτή, ο ένας θέλει, κακόβουλα, να γνωρίζει για τον άλλο, αλλά μια αλληλεγγύη, είναι επίσης ορατή. Ο κόσμος γελά με τα λάθη και τα καμώματα των γειτόνων, αλλά ο φρανκικός ολοκληρωτισμός διασπά το κωμικό της υπόθεσης. Η καθιερωμένη απλή ζωή με τα μικροσκάνδαλά της ωχριά μπρος τη γενική εικόνα του φόβου του φασισμού. Ο γιος της οικογένειας, ο Χουλέν, αναμειγνύεται με Βάσκους εθνικιστές και δίνει το δικό του αγώνα. Το μυθιστόρημα έχει μια φοβερή ικανότητα να αναλύει τρομερές καταστάσεις με απλότητα και με δόσεις χιούμορ. Ο χώρος είναι η ισπανική επαρχία Σαν Σεμπαστιάν στα χρόνια 1969-1972 περίπου. Τα χρόνια περνούν με βραδύ τρόπο, διότι στην φρανκική περίοδο, λόγω της καταστολής, δεν συνέβαινε τίποτα, ο χρόνος κυλούσε αργά, το κάθε λεπτό είχε πιο μακρά περίοδο από το σύνηθες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Χ. Φ. ΛΑΒΚΡΑΦΤ: ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
HOUELLEBECQ MICHEL
€12.84 €6.42
(-50%)
Κερδίζετε €6.42
ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΖΩΡΑ ΠΟΠΗ
€49.76 €19.90
(-60%)
Κερδίζετε €29.86

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS