Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ

+
-
SAMSON POLLY
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9661
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

1960. Ο κόσμος χορεύει στο χείλος της επανάστασης και η Ύδρα γίνεται το επίκεντρο και ο καταλύτης αυτού του κόσμου για τους ήρωες του βιβλίου, έναν κύκλο συγγραφέων, ζωγράφων και μουσικών υπό την ηγεμονία της Τσάρμιαν Κλιφτ και του Τζορτζ Τζόνστον, του βασανισμένου βασιλικού ζεύγους των μποέμ. Μέσα σε αυτή τη συντροφιά δημιουργείται ένα ερωτικό τρίγωνο: οι κορυφές του είναι ο γοητευτικός, καταστροφικός συγγραφέας Άξελ Γένσεν, η εκθαμβωτική σύζυγός του Μαριάννε Ιλέν και ένας νεαρός Καναδός ποιητής ονόματι Λέοναρντ Κοέν.
Ανάμεσά τους καταφτάνει η έφηβη Έρικα, κουβαλώντας ένα πάκο κενά τετράδια και το πένθος της για τον θάνατο της μητέρας της. Εγκατεστημένη στις παρυφές του κύκλου, παρακολουθεί καθηλωμένη και θορυβημένη τον δημιουργικό παράδεισο να καταρρέει.
Το Θέατρο για ονειροπόλους είναι ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για ουτοπικά όνειρα και την απώλεια της αθωότητας - και για τους πολέμους που μαίνονται ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες στο πεδίο της μεγαλοφυΐας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Έχει πολλά να πει για την αυγή μιας εποχής όπου η γυναικεία "απελευθέρωση" εν πολλοίς συνεπαγόταν το πέρασμα από μια μορφή πατριαρχίας σε μία άλλη". (TLS)
"Είναι σπουδαίο βιβλίο, με πρόζα διάφανη σαν τον αέρα [...] Έξοχο και απολαυστικό..." (THOMAS KENEALLY)
"Υπέροχο μυθιστόρημα". (KATE MOSSE)
"Ποτισμένο από καθαρτήρια νοσταλγία, συναρπαστικό, συγκινητικό, σε παρασύρει μεθυστικά στον κόσμο του". (MARIAN KEYES)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA THEATRE FOR DREAMERS
ISBN139789601697475
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΟΥΡΗ ΝΙΝΑ
ΕπιμέλειαΠΑΡΘΕΝΗΣ-ΓΑΡΔΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΜΣΟΝ ΠΟΛΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-9661
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[03/07/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο ήλιο, θάλασσα, καλοκαίρι και ερωτικές αναζητήσεις, όπου η μυθοπλασία συνδυάζεται όμορφα με την πραγματικότητα και το τραγούδι, ο χορός, οι λογοτεχνικές συζητήσεις και τα νυχτερινά μπάνια κυριαρχούν στις σελίδες του. Γίνεται αναφορά σε γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού (Χένρυ Φόντα, Μελίνα Μερκούρη) και λογοτεχνικού, κυρίως, χώρου (Ντοστογιέφσκι, Κάφκα, Χένρυ Μίλλερ, Σιμόν ντε Μποβουάρ, Σαρτρ, Τζακ Κέρουακ, Ρίλκε), ενώ δύο από τους βασικούς ήρωες αποτελούν ο γνωστός τραγουδοποιός Λέοναρντ Κοέν και η αγαπημένη του Μαριάννε.
Σε μια εποχή όπου το διεθνές jet-set απολαμβάνει τις ομορφιές της μαγευτικής Ύδρας οι ήρωες του βιβλίου χαρακτηρίζονται από μια τυχοδιωκτική συμπεριφορά και δρουν ενάντια στο κατεστημένο, μακριά από κοινωνικές συμβάσεις και γεμάτοι από ουτοπικά όνειρα, αλλά και βαθιά επιθυμία "να ζήσουν τα όνειρά τους".
Το νοσταλγικό, ρομαντικό και συγκινητικό αυτό ταξίδι εμπλουτίζεται από τις λυρικές περιγραφές του Υδραίικου τοπίου, αλλά και από πληροφορίες για την καθημερινότητα,έθιμα, συνήθειες, γνωστές οικίες και κτίρια,αλλά και φημισμένα μαγαζιά του νησιού.
Όμορφες εικόνες, λοιπόν, μυρωδιές, γεύσεις και ήχοι μαγεύουν τον αναγνώστη και τον "ταξιδεύουν" σε γνωστές περιοχές του νησιού (Μανδράκι, Καμίνι, Πλάκες), όμως μέχρι εκεί!
Η έλλειψη πλοκής, τα υπερβολικά πολλά ονόματα, οι συχνές επαναλήψεις, καθώς και κάποια περίεργα "πισωγυρίσματα" του χρόνου, που κάθε άλλο παρά πετυχημένα είναι, κουράζουν και σε κάνουν να θέλεις να εγκαταλείψεις την ανάγνωση! Με κράτησαν οι περιγραφές και κάποια σημεία που αναφέρονταν στην "αιώνια" πάλη αρσενικού - θηλυκού!
Το βιβλίο, ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ως ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, νομίζω ότι δεν τα κατάφερε!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΓΩ, Ο ΣΕΡ (+CD)
ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
€19.90 €6.96
(-65%)
Κερδίζετε €12.94
Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ
JONES STEVE
€7.84 €2.74
(-65%)
Κερδίζετε €5.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS