Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ // 160 ΠΟΙΗΜΑΤΑ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ

160 ΠΟΙΗΜΑΤΑ

+
-
DICKINSON EMILY
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9695
Τιμή Έκδοσης
€20.90
Τιμή Πολιτείας
€14.63
(-30%)
Κερδίζετε €6.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Έμιλυ Ντίκινσον είναι η κορυφαία Αμερικανίδα ποιήτρια του 19ου αιώνα, μαζί με τον Γουόλτ Γουίτμαν, αποτελούν τους δυο διακριτούς πυλώνες της αμερικανικής ποίησης. Η ποίησή της, αν και γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, προαναγγέλλει τον μοντερνισμό και τα λογοτεχνικά ρεύματα που ακολούθησαν, ενώ άσκησε ισχυρή επίδραση σε σημαντικούς Αμερικανούς και αγγλόφωνους ποιητές του 20ού και του 21ου αιώνα. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η ιδιαίτερη τεχνοτροπία της Ντίκινσον: η πυκνότητα του λόγου, η ελλειπτική σύνταξη, η επίμονη εστίαση της ποιήτριας στις λέξεις, που επιτυγχάνεται με τα κεφαλαία και τις περίφημες παύλες της. Ούτε είναι μόνο το στοχαστικό βάθος, η πρωτοτυπία και η ελαφρά ειρωνεία της, αλλά, κυρίως, το αντισυμβατικό και τολμηρό βλέμμα της Ντίκινσον, η οποία δε δίστασε να αμφισβητήσει τις συντηρητικές κοινωνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της εποχής της, και -πολύ σημαντικό- να αντισταθεί στις ισχύουσες ποιητικές επιταγές. Η Ντίκινσον χάραξε τον δικό της μοναχικό δρόμο, που, με το πέρασμα του χρόνου, αποδείχθηκε ο πιο ρηξικέλευθος και ανθεκτικός.
Η παρούσα έκδοση -δίγλωσση, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να απολαύσει το σφρίγος του πρωτοτύπου, αλλά και να ελέγξει τις επιλογές του μεταφραστή- περιλαμβάνει 160 ποιήματα που καλύπτουν όλο το εύρος του έργου της Ντίκινσον. Η εκτενής Εισαγωγή πραγματεύεται ζητήματα όπως ο εθελούσιος εγκλεισμός της ποιήτριας στην οικογενειακή εστία, οι απόψεις της για τον Θεό και τη θρησκεία, ο τρόπος που αντιλαμβανόταν τη φύση και τον θάνατο, οι συγγραφείς που θαύμαζε και τα διαβάσματά της, η παθιασμένη σχέση της με τη Σούζαν Γκίλμπερτ -γυναίκα του αδελφού της-, καθώς και οι πολυσυζητημένες "Master Letters", οι γεμάτες υποταγή επιστολές που η Ντίκινσον απηύθυνε σε εκείνον τον μυστηριώδη "Αφέντη", που δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί ποιος ήταν. Εξετάζεται, τέλος, η αντιφατική σχέση της με τον Τόμας Χίγκινσον, τον "μέντορά" της, όπως τον αποκαλούσε, που τη συμβούλευε να μην εκδώσει τα "σπασμωδικά" -κατά τη γνώμη του- ποιήματά της, αλλά και η αμφίθυμη στάση της ίδιας απέναντι στη φήμη, την οποία απέφευγε να διεκδικήσει αλλά ενδόμυχα προσδοκούσε.
Στην έκδοση συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα από πλήθος επιστολές της ποιήτριας, που φωτίζουν την προσωπικότητα και τις εμμονές της -συγγραφικές και άλλες-, καθώς επίσης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εκτενής βιβλιογραφία. (Από την έκδοση)

«Γιατί τα ποιήματα της Ντίκινσον, με την επικέντρωσή τους στο ουσιαστικό, τόσο ως μέρος του λόγου, όσο και ως μεταφορική έννοια ή ιδέα, κατορθώνουν να αποστάξουν τις φθαρτές όψεις του χρόνου, το επιδερμικό του πέρασμα πάνω από τα πράγματα και τους ανθρώπους και να σταθούν στα στοιχεία εκείνα που κάνουν τις λέξεις όχημα για την καταβύθιση ή, διαφορετικά, την ανύψωση στην πρωταρχή. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το ειδοποιό χαρακτηριστικό της ποίησης της Ντίκινσον, ότι, δηλαδή, ανάγεται στο ιδεώδες και το καθολικό. Γι’ αυτό έχει τέτοια αντοχή και διάρκεια». (Ευσταθία Δήμου, bookpress.gr, 19/02/2022)

"Με εξαίρεση τον Σαίξπηρ, η Ντίκινσον εκδηλώνει την πιο προωθημένη γνωστική πρωτοτυπία στην ποίηση της Δύσης από τον Δάντη κι εντεύθεν". (Χάρολντ Μπλουμ)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Αυτό είναι το γράμμα μου στην Οικούμενη: 160 ποιήματα
Σύντομη βιογραφία
Βιβλιογραφία

Εισαγωγή - Μετάφραση - Σχόλια: Χάρης Βλαβιανός
Λεπτομέρειες
ISBN139789601697901
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2022
Αριθμός σελίδων494
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
ΕπιμέλειαΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ ΕΜΙΛΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-9695
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geopap1984, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ημίφως, maria_D, melissa22, paraklitos, fannie, Ron, geopap1984, Trismegistos, catherine.liapi, Milli, Silverchild

Κριτικές για το προϊόν

[14/07/2022] dim999..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δίγλωσση έκδοση με τα περισσότερα ποιήματα από κάθε άλλο βιβλίο στην ελληνική γλώσσα. Καλή μετάφραση, αρκετά βιογραφικά στοιχεία και συνοπτική αλλά μεστή ανάλυση του έργου της, ορισμένα αποσπάσματα επιστολών (και ερμηνεία τους).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΑΤΑ
RIXON ANGELA
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS