Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΤΖΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

Ο ΤΖΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

+
-
ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9580
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«... Δεν έχεις αντιληφθεί, Τζίμη, πού ζούμε! Σε έναν κόσμο αυτολύπησης. Δες τις ταινίες που σπάνε ταμεία, τα βιβλία που γίνονται ανάρπαστα. Ποιους έχουν για ήρωες; Κάποιους οι οποίοι κακοποιήθηκαν, βασανίστηκαν, εξευτελίστηκαν, τράβηξαν του λιναριού τα βάσανα. Οίκτος και οργή, ιδού η συνταγή επιτυχίας στην εποχή μας! Το να είσαι ή να περνιέσαι για θύμα σού ανοίγει όλους τους δρόμους...»
Ο Χ.Α. Χωμενίδης γράφει ένα -σχεδόν- ρεαλιστικό μυθιστόρημα, το οποίο διαδραματίζεται σήμερα και διαλαμβάνει ό,τι μας αγγίζει, μας συγκινεί, μας τρομάζει.
«... Εσύ, Τζίμη, το διαβάζω στα μάτια σου, δεν είσαι ούτε θύτης ούτε θύμα. Δεν έβλαψες ποτέ συνειδητά κανέναν. Και όσους σε έβλαψαν δεν καταδέχτηκες να τους μισήσεις. Στέκεις υπεράνω. Αποτελείς χτυπητή παραφωνία. Ασυγχώρητη...»
Ο Τζίμης Παπιδάκης είναι ένας αναλογικός άνθρωπος σε ένα ψηφιακό σύμπαν. Στο πρόσωπό του οι επερχόμενες γενιές παίρνουν αιματηρή εκδίκηση από τις προηγούμενες. Κανείς δικός του δεν μπορεί να τον προστατεύσει. Ούτε η δεκαεννιάχρονη κόρη του, που ανήκει στο μέλλον. Ούτε καν η Κυψέλη, που από πατρίδα του μεταμορφώνεται σε έναν άξενο για εκείνον τόπο.
«... Ιδού λοιπόν η αμαρτία μου. Πως βρίσκω την απόλαυση στα πιο απλά. Στα πιο απτά. Πως πιτσιρίκος -το ορφανό της θυρωρίνας-, αντί να μιζεριάζω, να βαρυγκωμάω, να επωάζεται μέσα μου φθόνος, μίσος, πηγαινοερχόμουν για τα θελήματα σφυρίζοντας. "Γεια σου, ρε Τζίμη τρομερέ!" μου τσίμπαγαν το μάγουλο στο ασανσέρ οι αδελφές Αχλιόπτα και με κερνούσαν τσίχλες...»
Ο Τζίμης στην Κυψέλη είναι το ρέκβιεμ όσων ανεπαισθήτως μένουν πίσω, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Η επί του φοβερού βήματος απολογία ενός καλού ανθρώπου που απλώς τον ξεπερνάει η εποχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601698014
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥΜΠΑ ΝΑΝΤΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-9580
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[21/08/2023] ΔήμητραΜηκα.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απολαυστικός, επίκαιρος, χορταστικός, ο συγγραφέας κατάφερε να δημιουργήσει έναν θίασο ολοκληρωμένων χαρακτήρων που στο τέλος έπαιξαν σωστά τον ρόλο τους και κέρδισαν το εγκάρδιο χειροκρότημα μας.
[09/01/2023] VS.mlmd.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
"Η συνήθεια είναι κόρη του συμβιβασμού. Την κρατάς απ' το χέρι και πορεύεσαι. Η όρασή σου εξασθενεί. Σαν τον τυφλό σε οδηγεί η συνήθεια μες στον βούρκο"
Με αποσυντόνισε αρκετά, καθώς χρειάστηκε να ψάξω πολλές φορές εκεί μέσα για να βρω τον συγγραφέα που γνώρισα, που ξέρω, που αγαπάω. Κάτι τέτοιες φράσεις τον έφερναν για λίγο κοντά μου,όμως την αμέσως επόμενη στιγμή τον έχανα και πάλι.
Όπως και να έχει, περιμένω πολλά περισσότερα απ αυτόν. Και είναι σίγουρο πως θα έρθουν.
[27/07/2022] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πάντα απολαυστικός ο Χ.Α.Χ.Με υπέροχα ελληνικά και πλοκή,χαρακτήρες συμπαγείς και αναγνωρίσιμους με προεκτάσεις που εν δυνάμει μπορούν να αποκτηθούν από τους αντίστοιχους αληθινούς που του δώσανε την έμπνευση.Θέλεις να το τελειώσεις το βιβλίο, γιατί αυτή του η ανατροπή στις τελευταίες σελίδες του δίνει ένα σασπένς ταινίας που αποζητά τη γρήγορη κάθαρση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΕΡΙΚΛΗΣ
SHAKESPEARE WILLIAM
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
STEVENSON ROBERT-LOUIS
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS