Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΝΟΗΜΑ, ΝΑΙ, ΓΕΜΑΤΗ ΝΟΗΜΑ- ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, 1941-1943

ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΝΟΗΜΑ, ΝΑΙ, ΓΕΜΑΤΗ ΝΟΗΜΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, 1941-1943

+
-
HILLESUM ETTY
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9943
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€16.92
(-10%)
Κερδίζετε €1.88


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στα πιο σκοτεινά χρόνια της ναζιστικής κατοχής και γενοκτονίας, η Ολλανδή Έττυ Χίλλεσουμ εξύμνησε τη ζωή και, μέσα από την οξυδέρκεια, τη συμπόνια και τη γενναιότητά της, ανέπτυξε μια μορφή εσωτερικής αντίστασης ενάντια στη φρίκη του πολέμου. Η Χίλλεσουμ, που θυμίζει την Άννα Φρανκ, επιστρατεύει την ηθική συνείδηση και την ευσπλαχνία, για την υπεράσπιση της ανθρωπιάς υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Πέθανε στο Άουσβιτς το 1943, σε ηλικία είκοσι εννέα ετών. (Από την έκδοση)

"Οκτώ τετράδια, πυκνογραμμένα, με δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα: Από τότε που τα διάβασα, η ζωή της Έττυ Χίλλεσουμ, μιας εικοσιεπτάχρονης γυναίκας από το Άμστερνταμ, αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον μου. Τα τετράδια καλύπτουν τα χρόνια 1941-1942, χρόνια πολέμου και καταπίεσης για την Ολλανδία αλλά, για την Έττυ, χρόνια προσωπικής ανάπτυξης και, κατά πολύ παράδοξο τρόπο, προσωπικής λύτρωσης. Ακριβώς αυτά τα χρόνια εφαρμοζόταν το σχέδιο εξόντωσης των Εβραίων ανά την Ευρώπη. Η Έττυ Χίλλεσουμ, Εβραία η ίδια, αντιτάσσει σε αυτό, μέσα από τις σημειώσεις της, το δικό της σχέδιο". (Από την εισαγωγή του J.G. Gaarlandt)
"Καθένας που συναντήθηκε με τη ζωή και το έργο της Χίλλεσουμ θα δώσει τη δική του απάντηση για το περιεχόμενο αυτού του πολύτιμου βιβλίου, νομίζω πάντως ότι οι περισσότεροι θα συμφωνούσαμε πως είναι τούτο το απλό: η ζωή είναι ωραία, έχει νόημα, αξίζει τον κόπο. Και η ίδια αυτό πιστεύει για την αποστολή της, ότι είναι "μάρτυρας της ομορφιάς και του νοήματος αυτής της ζωής"". (Από το επίμετρο του Σταύρου Ζουμπουλάκη)
"Ένα ασυνήθιστο βιβλίο, γραμμένο από ένα τόσο τρυφερό κι ευαίσθητο πλάσμα, το οποίο διάβασα με αμείωτο και ασυνήθιστο ενδιαφέρον".( Primo Levi)
"Ένα καταπληκτικό βιβλίο, ύμνος στο ηθικό σθένος και στη χαρά της ζωής". (Francois Mitterand)
"Μια σπάνια ιστορία πνευματικής ανάπτυξης, με τη βαθιά εσωτερικότητα και την πλούσια υφή των μυθιστορημάτων του Χένρυ Τζέιμς. Ένα υπέροχο δώρο". (Terrence Des Pres, The New York Times Book Review)
"Εξαιρετικό. Η 'Εττυ έβρισκε νόημα στη ζωή, μέσα από τον συνδυασμό των ερωτικών, πνευματικών και διανοητικών παθών της, αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό που συνιστούσε τη "στοχαστική καρδιά" της. Ένα πραγματικά σπουδαίο βιβλίο". (The Washington Post Book World)
"Ένα εκπληκτικό επίτευγμα του ανθρώπινου πνεύματος". (San Francisco Chronicle)
"Το ημερολόγιο της Έττυ Χίλλεσουμ εκφράζει την ουσία του ανθρώπινου πνεύματος, την ακατάβλητη δύναμη της ελπίδας". (The Philadelphia Inquirer)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ (από τον J. G. Gaarlandt)
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΣΤΕΡΜΠΟΡΚ (24 Αυγούστου 1943)
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Η προσευχή της Εσθήρ: Μικρή εισαγωγή στη ζωή και στο έργο της Έττυ Χίλλεσουμ (από τον Σταύρο Ζουμπουλάκη)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHET VERSTOORDE LEVEN: DAGBOEK, 1941-1943
ISBN139789601699813
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2022
Αριθμός σελίδων424
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΕπιμέλειαΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΙΛΛΕΣΟΥΜ ΕΤΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-9943
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μικρή ιστορία του αρχαίου κόσμου
TONER JERRY
€9.70 €4.85
(-50%)
Κερδίζετε €4.85
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS