Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΙΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ (+CD)

ΤΙΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ (+CD)

+
-
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4350-0621
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Τίμος είναι ένας μικρός σκαντζόχοιρος, που είχε ένα μεγάλο όνειρο, να επισκεφτεί την ξακουστή Αθήνα και να ανέβει στην Ακρόπολη! Να δει τον Παρθενώνα, να δει από κοντά την ιερή ελιά, ίσως να δει και την ίδια τη θεά Αθηνά, σκεφτόταν... Ξεκίνησε λοιπόν μια μέρα από το σπίτι του στον Υμηττό και μετά από μεγάλες περιπέτειες στις γύρω περιοχές, αφού έμαθε πολλά για την ιστορία της πόλης, αλλά και τη σημερινή της ζωή, κατάφερε να κάνει τ' όνειρό του πραγματικότητα. Το βιβλίο περιλαμβάνει CD με τα πέντε τραγούδια της ιστορίας, σε μουσική του Γιώργου Κουρουπού. Τραγουδά και παίζει κιθάρα η Δάφνη Πανουργιά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στο νέο βιβλίο της Ιουλίτας Ηλιοπούλου για τα παιδιά κυριαρχεί η αγάπη για την Αθήνα, την αρχαία αλλά και τη σημερινή. Ο μικρός ήρωας της ιστορίας, ένα σκαντζοχοιράκι, μυείται στα μυστικά της πόλης όταν με την τάξη του επισκέπτεται τον εμβληματικό Υμηττό, το καταπράσινο βουνό της πόλης. Ο Τίμος εντυπωσιασμένος από την πανοραμική θέα της Αθήνας νοιώθει το κάλεσμα της πόλης. Ροβολά τις πλαγιές του Υμηττού και με τον «άνεμο βοηθό» γίνεται ένας οδοιπόρος που ψάχνει, περιπλανιέται, ανακαλύπτει και γνωρίζει. Η Αθήνα δεν είναι πια η γαλήνια εστία της δημοκρατίας και των τεχνών αλλά μια φασαριόζικη πόλη με βιαστικούς κατοίκους. Οι κορυφές που στέκονται υπομονετικά οριοθετώντας την πόλη και ειδικότερα το κέντρο της, ο Λυκαβηττός και ο βράχος της Ακρόπολης των Αθηνών καθησυχάζουν με τη στιβαρότητά τους και στιγμές στιγμές προσωποιούνται στο μυαλό των μικρών παιδιών. Είναι οι φύλακες της πόλης που στη θέα τους δεν είναι σπάνιο ένα παιδί αλλά κι ένας ενήλικας να ξεκινήσει έναν διάλογο, μια συνομιλία για τη ζωή στην πόλη. Η Αθήνα που συστήνει στα παιδιά με ανάλαφρη διάθεση και χωρίς στόμφο η Ιουλίτα Ηλιοπούλου δίνει αθόρυβα μαθήματα συνύπαρξης και δημοκρατίας. Σε καθεμιά από τις στάσεις του Τίμου γίνεται και μια ανακάλυψη. Ο μικρός σκαντζόχοιρος, που μοιάζει επιθετικός με τα αγκάθια του, θα βρει στέγη αλλά και ταυτότητα στον Εθνικό Κήπο. Παρελθόν και παρόν ανακατεύονται σε μια αφήγηση στην οποία εναλλάσσεται πεζό με ποιητικό κείμενο δίνοντας στην ιστορία ροή και ρυθμό. Η εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως παίζει με τους όγκους της πόλης, αποδίδει τη φωτεινότητα που εκπέμπει και πετυχαίνει να απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα στα παιδιά ξυπνώντας την όρεξη για βόλτες και περιπλανήσεις. Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου συνεργάστηκε για ακόμη μια φορά με τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό. Ένα CD με πέντε τραγούδια που τα τραγουδά η Δάφνη Πανουργιά συνοδεύει το βιβλίο και την αφήγηση. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά 4 έως 8 ετών. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα μικρότερα παιδιά θα γελάσουν με την αγωνία του Τίμου να γνωρίσει την Αθήνα αλλά και με τις εκπλήξεις που τον περιμένουν. Τα μεγαλύτερα παιδιά θα ανακαλύψουν την πόλη τους ή όσα δεν κατοικούν στην Αθήνα θα εντοπίσουν θραύσματα γνώσεων που έχουν ήδη να ταιριάζουν σε ένα γοητευτικό ψηφιδωτό φτιαγμένο από το παραμύθι και τα τραγούδια που το συνοδεύουν. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς : Ο Τίμος ο Αθηναίος, ο σκαντζόχοιρος με την μαλακή καρδιά θα συστήσει στα μικρά παιδιά την Αθήνα και την ιστορία της. Το οδοιπορικό του στην πόλη θα δώσει αφορμή για συζητήσεις, προσωπικές αφηγήσεις, ευκαιρία για ανακαλύψεις και επισκέψεις. Το βιβλίο που συνοδεύεται από τα τραγούδια του Γ. Κουρουπού προσφέρει στα παιδιά μια συνολική καλλιτεχνική πρόταση υψηλής ασθητικής. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 12/2/2016)

Περιεχόμενα

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ
Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠ' ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΟΥ... ΟΧΙ, ΦΑΛΗΡΟΥ
ΚΥΡΙΕ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΥΚΑ, Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ
ΤΙΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΑΝΗ
Ο ΤΙΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Λεπτομέρειες
ISBN139789601703558
ΕκδότηςΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων54
Διαστάσεις24x17
Προτεινόμενες ηλικίες6-9 ετών
ΕπιμέλειαΚΑΦΑΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΕικονογράφησηΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΤΑ
Κωδικός Πολιτείας4350-0621
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS