Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΙΑΚΜΟΝΟΣ ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΙΑΚΜΟΝΟΣ

ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1470-3408




Παρουσίαση

Τα άφεγγα μέρη, οι αναδιπλώσεις της μνήμης, οι υπόγειες κρύπτες. Το ανεπαλήθευτο, το παίγνιο, οι εμμονές: το νερό, η θάλασσα, η υπέρβαση της αντοχής, η απώλεια. Οι δύσκολες σχέσεις, η φθορά, η κρίσιμη στιγμή που φέρνει την αλλοίωση και σε ορίζει. Η μοναχικότητα, τα ζώα, ο φόβος, η πνιγμονή, ο ακρωτηριασμός, η πτήση, το αναπάντεχο. Η μεγάλη αναμονή, η ματαιότητα, η Ιστορία που διαβρώνει το τώρα. Η ειρωνεία του τυχαίου που μεταβάλλει τα πάντα. Τα μεγάλα κατορθώματα που γλυκαίνουν παλιές μαχαιριές. Το κενό, ως μουσική που πυκνώνει και παρηγορεί. Σταθερά θέματα που φεύγουν, επανέρχονται μεταμφιεσμένα κι αντανακλούν σε 27 διηγήματα υφασμένα πάνω σε σταθερές, αόρατες γραμμές και σε ρευστά σχέδια, μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601905013
ΕκδότηςΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2010
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1470-3408
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

christos.koziaris, mary111, ninagal, antpth, Luca Musso, Phoebus

Κριτικές για το προϊόν

[06/01/2023] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια υπέροχη συλλογή διηγημάτων που ανακάλυψα τυχαία σε κάποιο συνοικιακό βιβλιοπωλείο και την ξεκοκάλλισα μέσα σε δυο μέρες ! Ο Σκαμπαρδώνης σε μεγάλα κέφια και αληθινός μάστορας της μικρής φόρμας μας χαρίζει αληθινά πολύ ενδιαφέροντα και πανέξυπνα γραμμένα διηγήματα, πραγματικά διαμαντάκια, που σου μένουν για πολύ καιρό στο μυαλό και που συχνά πυκνά επανέρχεσαι να τα ξαναδιαβάσεις για το μοναδικό στυλ γραφής αλλά και την ικανότητα του συγγραφέα να μετουσιώνει το τετριμμένο του θέματος κάθε διηγήματος σε κάτι το μοναδικό και ξεχωριστό. Αληθινά ο Σκαμπαρδώνης έχει εξελιχθεί με τα χρόνια στον καλύτερο διηγηματογράφο του καιρού του σε πολύ μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους. Περιττό να προσθέσω ότι συνιστώ τα βιβλία του (κυρίως τις συλλογές διηγημάτων) ανεπιφύλακτα για όλους τους εκλεκτικούς αναγνώστες !
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΡΩΤΑΣ
PRECHT RICHARD-DAVID
€8.96 €3.58
(-60%)
Κερδίζετε €5.38
ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΑΛΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
€5.19 €1.82
(-65%)
Κερδίζετε €3.37

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS