Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΠΛΗΞΗ

Η ΠΛΗΞΗ

MORAVIA ALBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 1470-3606




Παρουσίαση

Το κλασικό πλέον έργο του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα, το οποίο γράφτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μια αξεπέραστη λογοτεχνική σπουδή σχετικά με τις ατέλειωτες διακυμάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο πλαίσιο της κατακερματισμένης, και συχνά διχασμένης, σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Η πλήξη, η ιστορία ενός αποτυχημένου καλλιτέχνη, κακομαθημένου γόνου μιας εξαιρετικά εύπορης οικογένειας, ενός άνδρα που καταλήγει πλήρως παραδομένος στα κάλλη ενός νεαρού μοντέλου. Μια σαγηνευτική ιστορία που πραγματεύεται την πάντα περίπλοκη και απρόβλεπτη ισορροπία ανάμεσα στο χρήμα, στον σαρκικό έρωτα και στους κινδύνους που κρύβει η αχαλίνωτη ανδρική φύση. Ένα δυναμικό, συχνά ενοχλητικό ανάγνωσμα, το οποίο μελετά σε βάθος την παθολογία και τα αδιέξοδα του ατόμου στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Αναμφίβολα, ένα από τα αριστουργήματα του Αλμπέρτο Μοράβια, ο οποίος, όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Άντονι Μπέργκες, "πάντα προσπαθούσε να αποκαλύψει τις σκοτεινότερες, συναρπαστικότερες και κυρίως άγνωστες πτυχές της ανθρώπινης φύσης". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η πλήξη που προσπάθησα να περιγράψω στο βιβλίο μου είναι σίγουρα το προϊόν μιας συγκεκριμένης κοινωνίας. [...] Στην ουσία, είναι το προϊόν μιας αποξένωσης. Δηλαδή, η διάρρηξη της σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και στην πραγματικότητα". (Αλμπέρτο Μοράβια, 1960)

«Η αίσθηση που σου μένει από την "Πλήξη" είναι το υπαρξιακό αδιέξοδο μέσα από τα γρανάζια του έρωτα. Η γραφή του Μοράβια είναι ένας αργός βηματισμός που οδηγεί στο απρόβλεπτο. Ξαφνικά αναδύεται το απόκρυφο. Η αποκάλυψη αυτή έχει φροϊδικό περιεχόμενο. [...] Όλη αυτή η υπαρξιακή αγωνία του ήρωα, η πάλη του να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα γύρω του, αποδίδεται με το μοτίβο των ερωτήσεων. [...] Είναι αυτές οι απλοϊκές ερωτήσεις που κυριαρχούν στο δυνατό μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια. Είναι ερωτήσεις που ξεπηδάν όταν θέλεις να γλιτώσεις από την πλήξη και να ζήσεις αληθινά. Είναι ερωτήσεις που προκύπτουν όταν ερωτεύεσαι. Είναι επίσης ερωτήσεις που ξεσπάνε μέσα από τα ερείπια μιας ερωτικής απογοήτευσης. Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη να ξανασταθείς στα πόδια σου σε οδηγεί στις λέξεις, στις απλές απορίες. Τότε ζητάς απλές απαντήσεις για να προχωρήσεις και δυσκολεύεσαι να τις βρεις». (Ιγνάτης Χουβαρδάς, bookpress.gr, 05/12/2020)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΠΛΗΞΗ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΚΡΙΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Δύση πλήττει ακόμα; της Αλεσάντρα Γκραντέλις
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Βαλερί
ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ ΙΙ Η Δύση πλήττει του Αλμπέρτο Μοράβια
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ Η Πλήξη του Εουτζένιο Μοντάλε
Σημειώσεις για την Πλήξη του Τζάκομο Ντεμπενεντέτι
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA NOIA
ISBN139789601907895
ΕκδότηςΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2020
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΤΟΥΛΟΥΠΗ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΦΙΛΙΠΠΟΥ ΙΑΣΩΝ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΡΑΒΙΑ ΑΛΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας1470-3606
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, marinadev2

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikolaras, catstam9, evmorfiaa

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
Με λένε κόκκινο
PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
€21.90 €10.95
(-50%)
Κερδίζετε €10.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS