Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Χ/Δ Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
VERNE JULES
Κωδ. Πολιτείας: 3219-0138
Τιμή Έκδοσης
€10.90
Τιμή Πολιτείας
€8.18
(-25%)
Κερδίζετε €2.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πενηντάρης, το 1878, ο Ιούλιος Βερν, στον κολοφώνα πια της δόξας του, κυκλοφόρησε τον "Δεκαπενταετή Πλοίαρχο", που είχε σκοπό να "ξεναγήσει" τους αναγνώστες του στις πιο παράξενες χώρες της γήινης σφαίρας, που τότε μόλις είχε αρχίσει η εξερεύνησή τους. Αρχικά ο τίτλος του μυθιστορήματος ήταν "Ένας Δεκαπενταετής Ήρως" μα την τελευταία στιγμή μεταβαπτίστηκε -ίσως από έμπνευση του εκδότη Χετζέλ- σε "Δεκαπενταετή Πλοίαρχο", γιατί ο τίτλος αυτός θεωρήθηκε σαν πιο "εμπορικός".
Πόσες παιδικές και νεανικές γενιές μαγεύτηκαν απ' το γεμάτο εκπληκτικές περιπέτειες αυτό ρομάντσο! Πόσοι "την-έιτζερς" ονειρεύτηκαν πως έπαιρναν την θέση του Ντικ Σαντ και λαχτάρησαν να δοξαστούνε με τα ηρωικά κατορθώματα του νεαρού καπετάνιου! Αλλά και πόσο καλό έκανε στη μόρφωση της νεολαίας ο "Δεκαπεντάχρονος Πλοίαρχος" αποκαλύπτοντας πως κάθε νους υγιής εν σώματι υγιεί είχε στη διάθεσή του τα εφόδια για να οδηγήσει ένα νεαρό στη θαρραλέα αντιμετώπιση κάθε ριψοκίνδυνης περιπέτειας, για να συμβάλει με τις δυνάμεις του όχι μονάχα στην υλική, αλλά προ παντός και στην ηθική αξιοποίηση των απέραντων δυνατοτήτων του ανθρώπου!
Κι όμως, το μυθιστόρημα αυτό του Ιουλίου Βερν, που δεν είναι μονάχα ένα τερπνό ανάγνωσμα, αλλά και μια ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια επιστήμης, γεωγραφικών γνώσεων και ηθικών διδαγμάτων, το καταπολέμησε, το 1905, η λογοκρισία της Τσαρικής Ρωσίας! Απαγόρευσε την κυκλοφορία του στις σχολικές βιβλιοθήκες... χαρακτηρίζοντάς το ως αντιαποικιακό! Γιατί ο Ιούλιος Βερν, στο δεύτερο μέρος του "Δεκαπενταετή Πλοιάρχου" στιγματίζει τα σκλαβοπάζαρα των δυστυχισμένων Μαύρων της Αφρικής!
Ο υπερβολικός αυτός ζήλος της λογοκρισίας δεν αποκλείεται να οφείλονταν στον ενδεχόμενο κίνδυνο να παραλληλιστεί η απόλυτη -πατρική, φυσικά- εξουσία της Αυτοκράτορος Πασών των Ρωσιών επί των μουζίκων, με τα δικαιώματα ζωής και θανάτου που έπαιρναν οι δουλέμποροι επί των σκλάβων τους! (Πωλ Μενεστρέλ, από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εικόνες: H. Meyer, Ch. Barbant
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUN CAPITAINE DE QUINZE ANS
ISBN139789602030202
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςMENESTREL PAUL
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΤΣΟΥΚΑΛΑ Γ.
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3219-0138
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS