Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Χ/Δ ΤΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΕΓΚΟΥΜ

ΤΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΕΓΚΟΥΜ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
VERNE JULES
Κωδ. Πολιτείας: 3219-0133
Τιμή Έκδοσης
€10.90
Τιμή Πολιτείας
€8.18
(-25%)
Κερδίζετε €2.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα "Πεντακόσια Εκατομμύρια της Μπεγκούμ" εκυκλοφόρησαν το 1879, στις εκδόσεις Χετζέλ. Είν' ένα απ' τα πιο ωραία μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν -και αναμφισβήτητα απ' τα πιο προφητικά. Παρουσιάζει μέσα σε μα συγκλονιστική περιπέτεια το παντοτεινό δίλημμα: τον ανελέητο αγώνα της "Επιστήμης -του καλού" ενάντια με την "Επιστήμη -του- Εγκλήματος".
Το μυθιστόρημα αυτό, που εξεδόθη εννιά χρόνια ύστερα απ' την πολεμική συμφορά που είχε υποστεί η Γαλλία απ' την πρώτη γερμανική εισβολή, -κι έφερε τους κατοίκους του Παρισιού στο σημείο να φάνε ποντίκια!- πιστεύτηκε στην αρχή πως ο Ιούλιος Βερν το 'γραψε... για να βγάλει το άχτι του! Κι όμως, άλλη -ολότελα διαφορετική- ήταν η αφορμή που γράφτηκαν τα "Πεντακόσια Εκατομμύρια της Μπεγκούμ". Ο Βερν δε στάθηκε ούτε οραματιστής, ούτε φαντασιοκόπος, ούτε ονειροπαρμένος, ούτε χολωμένος. Δεν έψαξε να βρει τους πρωταγωνιστές του ούτε μέσα στα στρατιωτικά επιτελεία, ούτε μέσα στο πάθος της εκδικήσεως. Τους ανακάλυψε μέσα στα επιστημονικά εργαστήρια, όπου ο ένας με τις εφευρέσεις του επιζητούσε να καταστρέψει το θεάρεστο δημιουργικό έργο του άλλου!
Το μήνυμα του Ιουλίου Βερν στην Ανθρωπότητα δεν το έλαβε όμως υπ' όψη του κανείς. Το μυθιστόρημά του διαβάστηκε από αναγνώστες κάθε ηλικίας -από παιδιά ως γέρους- που απολαύσανε τις περιπέτειες, συγκλονίστηκαν απ' τις δραματικές σκηνές, γέλασαν με τα κωμικά επεισόδια... κι έτσι φτάσαμε ως τον παγκόσμιο πόλεμο του 1914, όπου έλαβε μέρος στον αλληλοσκοτωμό κι ένα υπερκανόνι -η "Χοντρή- Βέρθα", όπως το ονόμασαν τότε - για να φανεί πόσο προφητικά ήταν τα "ονειροπολήματα" του μάγου συγγραφέα!
Οι αναγνώστες του Ιουλίου Βερν ας σκεφτούνε μονάχα αυτό: πως το δεύτερο μήνυμα στην Ανθρωπότητα ήταν του Ζωρζ Κλεμανσώ - του πολιτικού, δημοσιογράφου, συγγραφέα, που είχε το παρατσούκλι "Τίγρης". Πρωθυπουργός της Γαλλίας, ζήτησε, ύστερ' απ' την ανακωχή του 1918, η νικήτρια Αντάντ να εξαναγκάσει την ηττημένη Γερμανία να χωριστεί σε μικρά βασίλεια, όπως ήταν το 1870, προτού τα ενώσει ο μιλιταρισμός του καγελλάριου Βίσμαρκ. Η Αμερική, όμως, του Προέδρου Ουίλσων είπε "Όχι". Γιατί δεν κατάλαβε το μήνυμα. Κι έτσι φτάσαμε στη Χιροσίμα. (Πωλ Μενεστρέλ, από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Διασκευή: Γ. Τσουκαλά
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE CINQ CENTS MILLIONS DE LA BEGUM
ISBN139789602030882
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων212
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςMENESTREL PAUL
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕικονογράφησηBENETT LEON
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3219-0133
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

[28/11/2022] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι πάντα μια ιδιαίτερη εμπειρία να επιστρέφεις στο σύμπαν του Ιουλίου Βερν και να διαβάζεις βιβλία του σε μια σαφώς ωριμότερη ηλικία. Το ότι ο Ιούλιος Βερν θεωρείται κυρίως συγγραφέας βιβλίων για εφήβους είναι μάλλον μια διαστρεβλωμένη θεώρηση, που οφείλεται στον τρόπο που οι Αγγλοσάξονες εξέλαβαν κι εξέδωσαν τα βιβλία του Βερν (συντομευμένα). Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα βιβλία του Βερν ακολουθούν μια άνετη για τον αναγνώστη ευθεία αφήγηση, το κλασικό μοτίβο του suspense στο τέλος κάθε κεφαλαίου και στο τέλος, επικρατεί το Καλό. Προσωπικά, βρίσκω το σύμπαν του Βερν εξαιρετικά ενδιαφέρον κι ιδανικό για την εφηβική φαντασία και κοσμοθεώρηση, θέτοντας ένα σαφές πλαίσιο με ξεκάθαρους ρόλους Καλού-Κακού, κι ένα αισιόδοξο φινάλε, που είναι απαραίτητο μοτίβο για μια επαρκή αξιακή θωράκιση των νέων. 'Τα 500 εκατομμύρια της Μπεγκούμ' είναι άλλο ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που μας προσφέρει ο Βερν, το οποίο αναδεικνύει και την ευφυία του Βερν να διαβάζει τις πολιτικές εξελίξεις σε βάθος δεκαετιών και να προβλέπει όχι μόνο πώς η τεχνολογία θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά και πώς η πολιτική θα τον διαμορφώσει στην Ευρώπη στις αρχές του 20ού αιώνα και τον Α' Π.Π. (εθνικισμός, Lebensraum, κ.λπ.) Δεν ξέρω πώς διαβάζεται πλέον ο Βερν από τους εφήβους του 21ου αιώνα, ένα τον βρίσκουν ξεπερασμένο κ.λπ., αλλά θεωρώ ότι παραμένει ο καλύτερος παραμυθάς που δεν έχει γράψει ούτε ένα παραμύθι - και γι' αυτό αξίζει να διαβάζεται εσαεί.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
LUECKE RICHARD
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
Στάχτη
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS