Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΡΩΩΝ // ΟΙ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ 195

ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΡΩΩΝ

ΟΙ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ 1955-59

+
-
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΠΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0550-0364
Τιμή Έκδοσης
€16.43
Τιμή Πολιτείας
€13.14
(-20%)
Κερδίζετε €3.29


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σήμερα, ύστερα από τη φρικτή εισβολή του Αττίλα το 7974, τη συνεχιζόμενη εδώ και 32 χρόνια κατοχή, αλλά και τα τεκταινόμενα στα σκοτεινά εργαστήρια της βίας, την καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, την προσπάθεια διαμελισμού, την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την δημογραφική αλλοίωση με τους χιλιάδες εξ Ανατολίας εποίκους που επιχειρείται, βιβλία, όπως το βιβλίο της Παναγιώτας Παναγοπούλου-Ρουπίνα, "Πρότυπα Ηρώων" είναι πηγή ακένωτης ομορφιάς, είναι οδοδείκτες για τους νέους της Κύπρου, που ταλανίζονται χρόνια τώρα μέσα στην αβεβαιότητα και τη χαλάρωση των αξιών, τη συνεχή απειλή της οντότητας της πατρίδας.
Το βιβλίο είναι επίκαιρο και ανοίγει καινούργιους ορίζοντες στους νέους ανθρώπους που μέσα από τις σελίδες τους μαθαίνουν τη ζωή και την προσφορά των συνομηλίκων τους νέων του 1955-59, που έκαναν τάμα τη ζωή τους στη Λευτεριά, που δεν λογάριασαν το θάνατο, που βάδισαν περήφανοι το δρόμο της τιμής, η συγγραφέας με γλαφυρότητα και λόγια λιτά σκιαγραφεί τον κάθε ήρωα, φανερώνοντας το μέγεθος της μεγαλοσύνης του.
Μέσα από την ζωντανή περιγραφή διαχέεται η προσωπικότητα των ηρώων, η πίστη στο Θεό και την πατρίδα, η βαθιά θρησκευτικότητα, οι παλμοί της καρδιάς τους, η αφοβία μπροστά στην αγχόνη, ο αλτρουισμός και η ευαισθησία τους, ώστε να συγχωρούν τους δήμιους τους.
Με απαράμιλλο θάρρος, με το τραγούδι και την προσευχή, ρίχνονταν στη μάχη, πολεμώντας με πέτρες, κυνηγετικά όπλα και νάρκες επιτόπιας κατασκευής μ' ένα στρατό πλήρως εξοπλισμένο.
Πρότυπα οι ήρωες του Αγώνα του 1955-59, οι έφηβοι, αλλά και οι γυναίκες, μικρές και μεγάλες, όχι μόνο για τη νέα γενιά της Κύπρου, αλλά για τους νέους όλου του κόσμου.
Η Παναγιώτα Ρουπίνα με την εύληπτη, περιεκτική αποτύπωση των γεγονότων και των μεγάλων στιγμών του υπέροχου εκείνου αγώνα του Ελληνισμού της Κύπρου, για την αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού, προσφέρει δώρο ανυπέρβλητης αξίας στη νεότητα.
Τονίζοντας τα ιδανικά και τις αξίες που ενέπνεαν τους ήρωες, γίνεται καθοδηγητής για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της νέας γενιάς. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην κ. Ρουπίνα για την αξιόλογη προσφορά της και εύχομαι το βιβλίο της να καρποφορήσει στις ψυχές των παιδιών μας. (Κλαίρη Αγγελίδου, από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, από την κ. Κλαίρη Αγγελίδου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ, από τον κ. Ανδρέα Βοσκό
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
- Στο ξεκίνημα. (Η πρώτη μου γνωριμία με τους ήρωες της Κυπριακής Εποποιίας)
- Πρότυπα ηρώων
- Οι ηρωομάρτυρες της αγχόνης: Μιχαήλ Καραολής, Ανδρέας Δημητρίου, Ιάκωβος Πατάτσος, Ανδρέας Ζάκος, Χαρίλαος Μιχαήλ, Στέλιος Μαυρομμάτης, Ανδρέας Παναγίδης, Μιχαήλ Κουτσόφτας, Ευαγόρας Παλληκαρίδης
- Τα "Φυλακισμένα Μνήματα": Γρηγόρης Αυξεντίου, Μάρκος Δράκος, Κυριάκος Μάτσης, Στυλιανός Λένας, Μιχαλάκης Παρίδης
- Τα ηρωϊκά μαθητικά νιάτα: Πετράκης Γιάλλουρος, Μιχαήλ Γεωργάλλας, Αριστείδης Χαραλάμπους, Παναγιώτης Τουμάζος, Δημητράκης Δημητριάδης
- Ο αχυρώνας του Λιοπετρίου: Φώτης Πίττας, Χρήστος Σαμάρας, Ανδρέας Κάρυος, Ηλίας Παπακυριακού
- Το μυστικό του ηρωισμού τους: "Θαυμαστά γεγονότα στη διάρκεια του Αγώνα"
Μέρος Β.
- Η συμβολή της Γυναίκας στην Κυπριακή Εποποιία του 1955-59. Η Ελληνίδα Κύπρια στην παλαιότερη και σύγχρονη ιστορία. Οι μαθήτριες στον Αγώνα του 1955-59. Οι Γυναίκες της Κύπρου στον αγώνα του 1955-59. Φωτεινές μορφές του αγώνα (Τομέας Λεμεσού. Τομέας Λευκωσίας. Τομέας Λάρνακας. Τομέας Πάφου. Τομέας Μόρφου. Τομέας Κερύνειας. Τομέας Αμμοχώστου. Τομέας Καρπασίας). Και οι... Γερόντισσες στον αγώνα. Η συμβολή των Γυναικών στην Παθητική Αντίσταση. Μάνες της Κύπρου. Το μυστικό των Ηρωίδων της Κύπρου
- Ο ηρωισμός στις Φυλακές και στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως: Οι ήρωες της Κυπριακής Βαστίλλης: Ελεύθεροι φυλακισμένοι". Ο ηρωισμός στα κρατητήρια των στρατοπέδων συγκεντρώσεως. "Απελεύθεροι Χριστού". Και μέσα στην κόλαση των βασανιστηρίων αληθινοί ήρωες: "Απόγονοι μαρτύρων"
- Ο Άγνωστος Μαχητής
- Το "Θαύμα της νίκης"
- Οι συντελεστές του θαύματος. Η συμβολή της Εκκλησίας στο "Θαύμα της νίκης". Η συμβολή των Χριστιανικών Οργανώσεων στο "Θαύμα της νίκης". Ο Δάσκαλος
- Οι ήρωες της ΕΟΚΑ άξιοι των προγόνων τους: Αιώνια νέοι. "Δεύτε λάβετε φως"
- Ματωμένη Κύπρος
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602033159
ΕκδότηςΑΣΤΗΡ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων488
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0550-0364
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
TAYLOR LAINI
€18.61 €8.37
(-55%)
Κερδίζετε €10.24
ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
HERDER JOHANN-GOTTFRIED
€10.07 €5.04
(-50%)
Κερδίζετε €5.03

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS