Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.Γ΄ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ // ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΥΣΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΜΑΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ

+
-
ΖΗΣΗΣ Ν. ΘΩΜΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0550-0361
Τιμή Έκδοσης
€16.23
Τιμή Πολιτείας
€12.98
(-20%)
Κερδίζετε €3.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα Απολυτίκια και τα Κοντάκια είναι τα κατεξοχήν τροπάρια των πολυάριθμων και ποικίλων εορτών της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, γι' αυτό και προνομιακή είναι η λειτουργική τους χρήση στις διάφορες ιερές Ακολουθίες της. Σ' αυτά μας δίνονται με τρόπο περιληπτικό και ορθόδοξο η υπόθεση της κάθε εορτής και τα βασικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε Αγίου. Είναι από τα παλαιότερα δημιουργήματα της εκκλησιαστικής υμνογραφίας και ιδιαίτερα προσφιλή στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας. Οι διάφοροι υμνογράφοι, ζηλωτές οι ίδιοι του βίου των Αγίων, φιλακόλουθοι, φιλόθεοι και φωτισμένοι, έχουν συνθέσει από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες μέχρι και σήμερα πλήθος Απολυτίκιων και Κοντακίων και έχουν αποτυπώσει σ' αυτά το γνήσιο ορθόδοξο πνεύμα. Γι' αυτό και θεωρούνται τα σύντομα αυτά εορταστικά εγκώμια από τα καλύτερα και εκλεκτότερα δείγματα της εκκλησιαστικής υμνογραφίας και αποτελούν πραγματικό θησαύρισμα της ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας και ευσέβειας.
Ο κ. Θ. Ν. Ζήσης, γνωστός και από άλλα έργα του, στο πεντάτομο τούτο έργο του με τρόπο ευσύνοπτο και κατανοητό παρέχει σε ειδικά εισαγωγικά σημειώματα χρήσιμες πληροφορίες για την υπόθεση της κάθε εορτής και για το βίο του κάθε Αγίου, καταχωρίζει στη συνέχεια όλα τα σχετικά Απολυτίκια και Κοντάκια, στο πρωτότυπο και με τη νεοελληνική απόδοσή τους, και καταλήγοντας επιχειρεί με τα επισφραγιστικά σχόλια την ερμηνευτική προσέγγιση αυτών των τροπαρίων με τρόπο πάντοτε απλό, βιωματικό και εποικοδομητικό. Πιστεύουμε, μαζί με το συγγραφέα, ότι τα λατρευτικά κείμενα της Εκκλησίας μας μπορούν να μας ανακουφίσουν και να μας λυτρώσουν από τα νοσηρά φαινόμενα της εποχής μας, να μας απεγκλωβίσουν έστω και για λίγο από την πεζή καθημερινότητα και τη σκληρή βιοπάλη και να μας υψώσουν σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα. Γι' αυτό και φρονούμε ότι το νέο τούτο πόνημά του με το πλήθος των ύμνων και των άλλων στοιχείων που περιέχει μπορεί αναντίρρητα να συμβάλει "εις προκοπήν βίου και πίστεως" και λόγω της φύσεώς του να αποβεί ωφέλιμο ανάγνωσμα και ένας σταθερός και μόνιμος οδηγός στην καθημερινή μας προσευχή μέσα στο ίδιο μας το σπίτι και στον αδιάλειπτο αγώνα μας για πνευματική τελείωση. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Η': ΜΗΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Θ': ΜΗΝ ΜΑΪΟΣ
Ι': ΜΗΝ ΙΟΥΝΙΟΣ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ Γ' ΤΟΜΟΥ: ΕΠΙΛΕΚΤΑ ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΛΟΓΙΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602034033
ΕκδότηςΑΣΤΗΡ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων414
Διαστάσεις25x18
Κωδικός Πολιτείας0550-0361
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DimitriosMaximos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ
GAINZA MARIA
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
Η συνήθεια των 5
ROBBINS MEL
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS