Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

+
-
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Αρχιτέκτονας)
Κωδ. Πολιτείας: 2740-0064
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο δίνει ιστορικές, αρχιτεκτονικές και πολιτιστικές πληροφορίες. Σκοπός της σειράς αυτής είναι να δοθεί ολοκληρωμένη εικόνα κάθε περιοχής, παρουσιάζοντας φωτογραφικό και ερευνητικό υλικό για πρώτη φορά.
Το βιβλίο ξεκινά με έναν χάρτη, γενικές πληροφορίες και ιστορική αναδρομή για την περιοχή που συνεχίζει με πιο λεπτομερή ανάλυση των χαρακτηριστικών στοιχείων του τοπικού πολιτισμού. Είναι εικονογραφημένο με αδημοσίευτες πρωτότυπες έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες εξωτερικών και εσωτερικών χώρων καθώς και με σχέδια περιοχών και σπιτιών.
[. . .] Η πλήρης σειρά, από 50 περίπου επιμέρους άρθρα - τεύχη για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ελλάδας θα συγκεντρωθεί από τον εκδοτικό οίκο "Μέλισσα" σε οκτώ τόμους, οι οποίοι θα κυκλοφορούν παράλληλα με τα ανεξάρτητα τεύχη. Κάθε τόμος (500 περίπου σελίδες) θα αποτελείται από 12-14 άρθρα - τεύχη και εκτός από αυτά θα περιλαμβάνει 2-3 εισαγωγικά άρθρα με συνθετικό χαρακτήρα και στόχο τη διασύνδεση με γενικότερα ζητήματα, σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
Το έργο είναι συλλογικό και κατά κύριο λόγο γράφεται από αρχιτέκτονες. Το αντικείμενο μελέτης είναι κυρίως οι παραδοσιακοί οικισμοί και οι κατοικίες. Δε θα συμπεριληφθούν σ' αυτό τα εκκλησιαστικά καθώς και τα νεώτερα, νεοκλασικά κτίρια. Τα χρονικά όρια του αντικειμένου του βιβλίου είναι από το 15ο αιώνα μέχρι την οριστική επικράτηση του νεοκλασικισμού. Τα τοπικά όρια για το σύνολο του έργου είναι τα σημερινά της Ελλάδας. (Από τoν εκδότη)

Η μελέτη αυτή βοηθά τον αναγνώστη στην κατανόση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης, που στάθηκε το αντικείμενο μελέτης για πολλούς ερευνητές, Έλληνες και ξένους, όπως ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτοντας Λε Κορμπυζιέ.
Η ύπαρξη του ηφαιστείου και η ιδιομορφία του νησιού με τη μυστηριώδη του ατμόσφαιρα, έχουν συμβάλει στη δημιουργία μιας τοπικής αρχιτεκτονικής, που έχει ως βάση τη θολοδομία και ξεχωρίζει από τη γνώριμη αρχιτεκτονική των νησιών του Αιγαίου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602041215
ΕκδότηςΜΕΛΙΣΣΑ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1983
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις30x25
ΕπιμέλειαΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2740-0064
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iosif.p2

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

landlab, A.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ
ΛΟΥΚΑΤΟΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ»
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΙΣΜΗΝΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS