Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

+
-
ΤΟΜΠΑΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2740-0284
Τιμή Έκδοσης
€74.20
Τιμή Πολιτείας
€51.94
(-30%)
Κερδίζετε €22.26


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Υπάρχουν συγγράμματα γραμμένα από τεχνικούς που δίνουν πλήθος τεχνικές και κατασκευαστικές πληροφορίες και άλλα γραμμένα από φυσικούς ή άλλους ερευνητές που δίνουν το θεωρητικό-υπολογιστικό υπόβαθρο του θέματος που πραγματεύεται το βιβλίο αυτό. Υπάρχουν ακόμη πολλά βιβλία εικονογραφικά, τα λεγόμενα με τον αγγλικό όρο "coffee table books", που τέρπουν την όραση με εντυπωσιακές εικόνες. Τέλος, είναι πολλά τα βιβλία που παρουσιάζουν το θέμα του οικολογικού σχεδιασμού και τα κτήρια που προκύπτουν από την προσέγγιση αυτή ως μια ιδιαίτερη και εξειδικευμένη αρχιτεκτονική. Αξίζει να θυμηθούμε τις διάφορες, χρήσιμες ίσως κατά καιρούς, αλλά παραπειστικές σ' ένα βαθμό, ονομασίες που έχουν χρησιμοποιηθεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, δηλαδή από την πρώτη πετρελαϊκή κρίση μέχρι σήμερα, για την περιγραφή του αντικειμένου που πραγματευόμαστε: Ηλιακή αρχιτεκτονική, σαν να μην είναι όλα τα κτίσματα επάνω σε τούτον τον πλανήτη ηλιακά, αφού τα λούζουν απλόχερα οι ακτίνες του ηλίου. Ενεργειακά ευαίσθητη αρχιτεκτονική, σαν να είναι η εξοικονόμηση ενέργειας το μόνο θέμα. Κλιματική αρχιτεκτονική, σαν πάλι να είναι επιλογή μας αν θα θυμόμαστε ή θα ξεχνάμε το κλίμα, χωρίς να αναλογιζόμαστε αν αυτό με τη σειρά του μας θυμάται εμάς ή όχι. Βιοκλιματική αρχιτεκτονική, που για πολλά χρόνια σωστά μας θυμίζει ότι η αρχιτεκτονική έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή. Και πιο πρόσφατα, ως αποτέλεσμα του ολοένα πιο ηχηρού κώδωνα κινδύνου που αναγγέλλει τη συντέλεια του κόσμου, αειφόρος αρχιτεκτονική ή βιώσιμη αρχιτεκτονική.
Σαν να υπάρχουν πολλές αρχιτεκτονικές, η δική σου, η δική μου, συμφωνεί με τις προτιμήσεις του καθενός και ανάλογες με τις επιταγές της μόδας, όπως ανεβοκατεβαίνει ο ποδόγυρος ή αλλάζουν οι χρωματικοί συνδυασμοί. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602043080
ΕκδότηςΜΕΛΙΣΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων210
Διαστάσεις30x25
ΕπιμέλειαΚΟΜΙΝΗ-ΔΙΑΛΕΤΗ ΔΩΡΑ
Κωδικός Πολιτείας2740-0284
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80
ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΔΕΣΠΟΣΥΝΕΣ
NICOL M. DONALD
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS