Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΙΝΔΟΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)

ΠΙΝΔΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)

+
-
ΔΙΒΑΝΗΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2740-0316
Τιμή Έκδοσης
€40.00
Τιμή Πολιτείας
€30.00
(-25%)
Κερδίζετε €10.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το λεύκωμα "Πίνδος" είναι μια προσεκτική επιλογή, από μια μεγάλη θεματογραφικά και χρονικά ενότητα, εκατόν είκοσι δύο ασπρόμαυρων αναλογικών φωτωγραφιών μου - ωδή στο κομμάτι εκείνο της οροσειράς της Πίνδου που αφορά γεωγραφικά κυρίως τους νομούς Τρικάλων, Ιωαννίνων και Γρεβενών. Σε αυτό το φωτογραφικό σύνολο το φυσικό περιβάλλον, είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με τα οικιστικά κατάλοιπα των αγροκτηνοτροφικών κοινωνιών που έδρασαν στον χώρο τους προηγούμενους δύο αιώνες, είναι ο πρωταγωνιστής και οι άνθρωποι λανθάνοντες κομπάρσοι. Πρωτίστως, τα υλικά τεκμήρια αυτών των εξαφανισμένων σήμερα ορεινών κοινοτήτων, όπως οι ερημωμένες οικίες, οι μισογκρεμισμένες αγροικίες, οι εγκαταλειμμένοι στάβλοι και οι αποθήκες, οι πέτρινοι αναλημματικοί τοίχοι -τόσο στην αυστηρά αρχιτεκτονική τους αποτύπωση, όσο και ενταγμένα στο τοπίο, που πολλές φορές φαίνεται να τα καταπίνει ανηλεώς-, ορίζουν το αγαπημένο μου θέμα. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν οι κατασκευές αυτές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του άγνωστου ορεινού χώρου της Πίνδου, χαρίζοντας του μια ατμόσφαιρα ονειρική, παραμυθένια, βγαλμένη από τους μύθους και τους θρύλους των λαϊκών δοξασιών.
Ταυτόχρονα, η παρούσα φωτογραφική ενότητα έχει και χαρακτήρα ντοκουμέντου, καθώς αυτά τα κτίσματα, λόγω της φαινομενικής τους υπερπληθώρας και της ασημαντότητας τους, όχι μόνο αγνοούνται, αλλά και για πλείστους άλλους λόγους αφανίζονται. Είναι λυπηρό, ωστόσο αποτελεί γεγονός ότι πολλές από τις αγροικίες και τις ταπεινές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με τη συμπυκνωμένη αρχιτεκτονική σοφία αιώνων, για να μη μιλήσω για τα γεφύρια που απεικονίζονται στις πιο πρώιμες φωτογραφίες μου, δεν υπάρχουν πια, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ανεπανόρθωτα, πρωτίστως με την απουσία τους και δευτερευόντως με τις επιεικώς ακαλαίσθητες κατασκευές που τα υποκατέστησαν, το χρώμα και αυτός ο τόσο ιδιαίτερος χαρακτήρας ενός τόπου σκληρού μεν, αλλά ευλογημένου, σαν την Πίνδο. (Απόσπασμα από το προλογικό σημείωμα του Δημήτρη Χ. Διβάνη)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPINDUS- THE UNKNOWN MOUNTAIN RANGE OF GREECE
ISBN139789602043455
ΕκδότηςΜΕΛΙΣΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις30x29
ΕπιμέλειαΔΙΒΑΝΗΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2740-0316
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
€11.90 €4.76
(-60%)
Κερδίζετε €7.14

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS