Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΥ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΥ

+
-
ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΙΡΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2740-0354
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη "Οι άνθρωποι του Δεσποτικού" θα φιλοξενηθεί στο Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού. Γιατί, όπως σημειώνεται και στη θεωρητική βάση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, "το παρελθόν αποτυπώνεται στην ύλη, σε αντικείμενα κάθε είδους (αρχαιολογικά ευρήματα, έργα τέχνης, παραδοσιακές χειροτεχνίες), αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και σε γνώσεις, αντιλήψεις, αξίες".
Οι φωτογραφίες της Χατζάκη είναι εξαιρετικά ποιοτικές και με το ιδιαίτερο κάλλος τους αναδεικνύουν τόσο την υλική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας όσο και την άυλη, την άγνωστη πλευρά της. Με κεντρικό θέμα την ανθρώπινη δραστηριότητα στις ανασκαφές και στην αποκατάσταση των αρχαιοτήτων στο Δεσποτικό της Αντιπάρου, η δημιουργός καταγράφει παράλληλα και την κορυφαία καλλιτεχνική δραστηριότητα της ελληνικής μαρμαροτεχνίας. Ο φακός της φωτογράφου προβάλλει αρμονικά τις αρχαιότητες αλλά και τη σύγχρονη πολιτισμική δημιουργία της Ελλάδας.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες των εργασιών εν τω γίγνεσθαι και παράλληλα θα προβληθεί βίντεο με τα αρχαιολογικά τεκμήρια του Δεσποτικού, ώστε μέσα από την εικόνα να αναδειχθεί η διαχρονικότητα ενός απαράμιλλου πολιτισμού. Το Δεσποτικό της Αντιπάρου, η αρχαία Πρεπέσινθος, το ιερό -πιθανώς της Άρτεμης και του Απόλλωνα- με την πανελλήνια κάποτε ακτινοβολία τώρα θα ακτινοβολήσει σε όλο τον κόσμο. (Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PEOPLE OF DESPOTIKO
ISBN139789602043936
ΕκδότηςΜΕΛΙΣΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2019
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις27x24
Κωδικός Πολιτείας2740-0354
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€9.54 €4.77
(-50%)
Κερδίζετε €4.77
ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
€11.90 €4.76
(-60%)
Κερδίζετε €7.14

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS