Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΕΛΑΣ

Ο ΕΛΑΣ

ΣΑΡΑΦΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1560-0261




Παρουσίαση

Πολλά γράφηκαν και λέχθηκαν για τη στάση μου στο αντάρτικο, την προσχώρηση μου στον ΕΛΑΣ, τον αγώνα του ΕΛΑΣ. Έγιναν κριτικές ευνοϊκές μα και αντίθετες. Κάθε ένας κρίνει με το χαρακτήρα του, νομίζοντας τις σκέψεις του σαν μόνον ορθές άλλος πάλι έχει προκατάληψη κρίνει με κακή πίστη και άλλος κρίνει κακά από άγνοια. Υπάρχουν ακόμη και συμπαθούντες τον απελευθερωτικόν αγώνα που δεν ξαίρουν τα γεγονότα.
Οι εαμικές εφημερίδες, τα περιοδικά και διάφορες μονογραφίες έγραψαν αρκετά και μπορούσε όποιος ενδιαφερόταν και ήθελε, να μάθει τι έγινε στην Ελλάδα τα χρόνια της κατοχής με τον εθνικοαπελευθερωτικόν αγώνα, μπορούσε να ξαίρει αρκετά.
Από υποχρέωση προς τους συναγωνιστές μου και τον ελληνικό λαό θεώρησα καθήκον μου να δώσω μια εικόνα τι έγινε, τι ήταν ο ΕΛΑΣ, ποιες οι σχέσεις του με τους συμμάχους και τις άλλες οργανώσεις, ποια η οργάνωση και δράση του, όπως εγώ τα έζησα.
Είνε αλήθεια πως κάνοντας αυτό και γράφοντας τα γεγονότα όπως έγιναν καθαρά και ξέσκεπα, πιθανό να φάνω δυσάρεστος σε αρκετό φιλικό κόσμο, ακόμα και σε συναγωνιστές, άλλα νομίζω πως έτσι κάνοντας προσφέρω μια πραγματική υπηρεσία στο λαό γιατί θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα γεγονότα, να εξηγήσει πολλά πράγματα που δε μπόρεσε να καταλάβει και να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ελληνικό θαύμα του αντάρτικου στρατού ΕΛΑΣ και το δράμα του εμφύλιου σπαραγμού. [...] (Από τον πρόλογο του Στέφανου Σαράφη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602051788
ΕκδότηςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1560-0261
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kroupis, iliagrou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68
ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
PROUST MARCEL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS