Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Β΄Τ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ - ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ 25 ΠΑΠΑΔΙΑΜΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1560-0386
Τιμή Έκδοσης
€6.00
Τιμή Πολιτείας
€4.20
(-30%)
Κερδίζετε €1.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Παπαδιαμάντης ζωγραφεί, περιγράφει και υμνεί τα γνήσια ελληνικά ήθη, τον έρωτα προς τη φύση και την αλήθεια του Χριστού.
Η μικροπονηρία, η ασυνέπεια, οι καθημερινοί περισπασμοί είναι κοινό υλικό στην κοινωνία των ανθρώπων, που μόνο η μνήμη του Θεού τους συνεφέρνει και τους συγκρατεί.
Ο κακώς νοούμενος πολιτισμός δείχνει ουτιδανός μπροστά στην παραδείσια χαρά της παιδικής αθωότητας, των βρεφών τους ακατάληπτους ουράνιους φθόγγους... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το διήγημα "Λαμπριάτικος ψάλτης" έχει έναν μεγάλο πρόλογο ηον εγγίζει μεγάλα ζητήματα (και για το έργο του Παπαδιαμάντη αλλά και για τις απόψεις του πάνω σε καίρια προβλήματα), και ακολονθεί η ιστορία, με κύρια πρόσωπα έναν παπά κι έναν αμελή τύπο, που υπόσχεται να βοηθήσει ως ψάλτης τον παπά για μια εξοχική πασχαλιά, αλλά φτάνει αργοπορημένος. Η ασυνέπεια, η μικροπονηρία, οι καθημερινοί περισπασμοί είναι κοινό υλικό στην κοινωνία των ανθρώπων, που μόνο η μνήμη του Θεού τους συνεφέρνει και τους συγκρατεί. Όμως, το διήγημα αυτό έχει τη σημασία του για το παπαδιαμαντικό έργο κυρίως εξαιτίας του απερίφραστου τρόπου με τον οποίο ομιλεί ο Παπαδιαμάντης στον πρόλογο. [...]
Στο διήγημα "Χωρίς στεφάνι" ήρωας είναι η Χριστίνα, μια δασκάλα, που με την υπόσχεση γάμου την κρατούσε δίπλα του ένας πανούργος εκμεταλλευτής πολιτικάντης. Αυτός συζούσε και μ' άλλες ερωμένες, κι έδινε τα νόθα που έκανε μ' αυτές στη Χριστίνα, που υπέμενε τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Κι ο Χάρος της τα έπαιρνε υπό μορφή παιδικών ασθενειών, "κι εκείνα τα πτωχά, τα μακάρια, περιΐπταντο εις τ' άνθη του παραδείσου, εν συντροφία με τ' αγγελούδια τα εγχώρια εκεί". Το διήγημα αυτό εξεικονίζει μια γυναίκα με πλήρη καρτερία, αγάπη κι ανεξικακία, που όλοι την περιφρονούν, είναι δακτυλοδεικτούμενη, αλλά εκείνη εξακολουθεί να αγαπά και να υπομένει, -ας προσέξουμε ότι έχει ως όνομα το θηλυκό του ονόματος του Χριστού. Και εξεικονίζει επίσης την παραδείσια χαρά της παιδικής αθωότητας: "Δύο οκτάμηνα βρέφη εις τας αγκάλας δύο νεαρών μητέρων, αίτινες ίσταντο ώμον με ώμον πλησίον μιας κολόνας, μόλις είδαν το εν το άλλο, και πάραυτα εγνωρίσθησαν και συνήψαν σχέσεις, και το εν, ωραίον και καλόν και εύθυμον, έτεινε την μικράν απαλήν χείρα του προς το άλλο, και το είλκε προς εαυτό, και εψέλλιζεν ακαταλήπτους ουρανίους φθόγγους". (Από την εισαγωγή του επιμελητή)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Λαμπριάτικος ψάλτης
Χωρίς στεφάνι
Λεπτομέρειες
ISBN139789602054246
ΕκδότηςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 1999
Αριθμός σελίδων76
Διαστάσεις17x11
ΠρόλογοςΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΦΩΤΗΣ
ΕπιμέλειαΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΦΩΤΗΣ, ΝΤΟΤΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1560-0386
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΟΜΠΛΟΜΟΦ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS