Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ

Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ

+
-
SALLES CATHERINE
Κωδ. Πολιτείας: 3210-0051
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-55%)
Κερδίζετε €14.58


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Φανταστείτε ένα θεατρικό σκηνικό, μιας κλασικής τραγωδίας ή μιας όπερας: μια κιονοστοιχία, ένα ναό, ένα μέρος από τα ανάκτορα. Σε πρώτο πλάνο στρατηγοί, ρήτορες, βασιλιάδες ή βασίλισσες συγκρούσεις καθηκόντων ή πολεμικές αφηγήσεις αποτελούν την ουσία των λόγων τους. Που και που ωστόσο, στο βάθος της σκηνής, ανοίγει μια πόρτα, τραβιέται μια κουρτίνα και, μόλις για ένα λεπτό, ένα πολύ διαφορετικό θέαμα αποκαλύπτεται στο κοινό: όχι πια παλάτια, μα ερειπωμένες τρώγλες όχι πια βασιλιάδες και στρατηγοί, μα ένας ανάμικτος κόσμος, άθλιος κι επικίνδυνος συνάμα. Όχι πια επικές διηγήσεις ή ψυχολογικές συζητήσεις, μόνο παράπονα και μουρμούρα. Αυτή η θεατρική σκηνή όπου παίζονται ταυτόχρονα δύο τόσο διαφορετικά έργα, είναι ο αρχαίος κόσμος όπως μας εμφανίζεται στις μαρτυρίες που μας έχουν σωθεί απ' αυτόν. Οι μελέτες μας, οι λογοτεχνικές και αισθητικές παραδόσεις, ολόκληρη η διανοητική περιπέτεια των περισσότερων δυτικών χωρών μας έχουν εξοικειώσει με το ένδοξο παρελθόν της ελληνορωμαϊκής Αρχαιότητας. Τι γνωρίζουμε όμως για την ύπαρξη εκείνων που ο σκοτεινός βίος τους, τους καταδίκασε στην ανωνυμία, το περιθώριο, την εξαθλίωση, την κτηνωδία; Ας δούμε λοιπόν εταίρες περιωπής ή κορίτσια για τους ναύτες, ακόλαστους νεαρούς, μπράβους, μονομάχους να γυρίζουν μέσα στην αεικίνητη και μυστηριώδη ζωή των λαϊκών συνοικιών της Αθήνας, της Κορίνθου, της Αλεξάνδρειας ή της Ρώμης. Βγαλμένη απ' τη βία, παράγοντας βία, η απόλαυση στην Αρχαιότητα υπάρχει μόνο χάρη σ' αυτά τα χιλιάδες άτομα που υποβιβάζονται στην τάξη του εργαλείου: ένας υπόκοσμος που ξαφνιάζει, μέσα σε μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος εξυψώνεται μόνο σε βάρος άλλων ανθρώπων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] ο Σόλων δεν υπήρξε μόνο ο σπουδαίος νομοθέτης και ένας από τους επτά σοφούς του αρχαίου κόσμου, αλλά και ο πρώτος "μαστροπός", αφού όχι απλώς καθιέρωσε τα πορνεία στην Αθήνα για να προστατεύσει την καθαρότητα της φυλής από τις φυσιολογικές ορμές των νέων, αλλά και επέβαλε τον αντίστοιχο φόρο, το πορνικόν. Είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες αποκαλύψεις για την "Άλλη όψη της αρχαιότητας" που κάνει η καθηγήτρια ρωμαϊκού πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Ναντέρ του Παρισιού Καθρίν Σαλ σε μια έρευνα που έρχεται να αποδείξει (μέσω αρχαίων πηγών και με παραδείγματα από την Αθήνα, την Κόρινθο, την Αλεξάνδρεια και τη Ρώμη) πως ο ίδιος πολιτισμός που ανέδειξε ως ύψιστο ιδανικό τον ανθρωπισμό, την ίδια στιγμή δεν δίστασε να αντιμετωπίσει τον άνθρωπο ως αντικείμενο. (Μαίρη Αδαμοπούλου, Τα Νέα, 8/1/2008)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES BAS-FONDS DE L' ANTIQUITE
ISBN139789602064061
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων356
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΤΣΙΤΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΤΣΙΤΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΛ ΚΑΤΡΙΝ
Κωδικός Πολιτείας3210-0051
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, harisg, a822ellas, agrofylakas, Ξωτικο79, Enezi, pagaion

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΡΥ ΛΥΝΤΟΝ
THACKERAY WILLIAM-MAKEPEACE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΒΛΥΝ ΚΟΤΤΟΝ
RONAN FRANK
€14.50 €7.25
(-50%)
Κερδίζετε €7.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS