Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
CARMINA BURANA - VERIS ET AMORIS

CARMINA BURANA

VERIS ET AMORIS

+
-
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3210-0045
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-25%)
Κερδίζετε €3.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μια εποχή πολυτάραχη, όπως ο Μεσαίωνας (12ος - 13ος αιώνας), μια πνευματώδης και συγκεχυμένη κοινωνία κληρικών και σπουδαστών, των γνωστών με το όνομα Goliardi, εναντιώθηκε στο κατεστημένο και απέρριψε τις στείρες θεωρίες του. Τα Ερωτικά Carmina Burana (Carmina Veris et Amoris) είναι τα πιο πολυάριθμα αλλά και τα πιο αντιπροσωπευτικά της προσωπικότητας των δημιουργών τους. Ενώ το πρότυπο του ιπποτικού εκλεπτυσμένου έρωτα επικρατούσε σε όλη την Ευρώπη με κυρίαρχο το έργο De Amore του Ανδρέα Καπελλάνου (Andreas Capellanus), τα C.B. αιφνιδίασαν με την αισθητικότητα και τον αισθητισμό τους. Η γυναίκα δεν έχει ποτέ την εικόνα μιας απρόσιτης ύπαρξης εμφανίζεται με την πλαστικότητα μιας Αφροδίτης, της οποίας ο ποιητής υμνεί τη χάρη και τις σωματικές αρετές κατά τρόπο ελεύθερο και συχνά ερεθιστικό. Αγαπούν τη γυναίκα με πάθος οι Goliardi και βλέπουν με περισσότερη ελευθερία και πνεύμα προόδου το ρόλο της. Θεωρούν τον έρωτα, πνευματικό και σαρκικό, πράξη σωστή και αναγκαία, προκειμένου η φύση να διαιωνίζεται στις μορφές και στα είδη της. Η φύση και ιδιαίτερα η άνθησή της, η άνοιξη, δεν είναι πια αντίπαλος μυστηριώδης αλλά σύντροφος στοργικός των Goliardi είναι ο στενός σύνδεσμος των δύο στοιχείων δημιουργίας του έρωτα, του πνεύματος και του σώματος. Ανάμεσα λοιπόν στην λαϊκή λατινική ποίηση του Μεσαίωνα η ποίηση των Goliardi, χωρίς να είναι γεγονός μοναδικό, δείχνει την πρόοδο των ιδεών που ετοίμασε τον ερχομό της Αναγέννησης. Τα Carmina Burana ως ποίηση παρουσιάζονται για πρώτη φορά μεταφρασμένα στο ελληνικό κοινό αντίθετα, ως μουσική έγιναν ευρύτερα γνωστά χάρη στη σύνθεση του γερμανού μουσικού Καρλ Ορφ (1895 - 1982) με τον τίτλο Carmina Burana και ερμηνεύτηκαν το 1984 στο Ηρώδειο δύο χρόνια μετά το θάνατο του συνθέτη και το 1992 στον ίδιο χώρο από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
CARMINA BURANA VERIS ET AMORIS. Κείμενο - μετάφραση (ο αριθμός στην παρένθεση αναφέρεται στην αρίθμηση των ποιημάτων - τραγουδιών κατά την κριτική έκδοση A. Hilka - O. Schumann, Heidelberg 1971)
ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ ΤΩΝ CARMINA BURANA
Λεπτομέρειες
ISBN139789602064122
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΓΕΩΡΓΑΛΑ-ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΑΛΑ-ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Κωδικός Πολιτείας3210-0045
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

βιβλιοπόντικας

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΤΙΟ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ
AYKOL ESMAHAN
€15.92 €5.57
(-65%)
Κερδίζετε €10.35
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS