Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΓΡΑΦ

ΤΟ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Β

+
-
ΣΑΛΗ ΤΕΣΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3210-0215
Τιμή Έκδοσης
€20.25
Τιμή Πολιτείας
€16.20
(-20%)
Κερδίζετε €4.05


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το μυκηναϊκό μέγαρο, όπως είναι φυσικό, επανειλημμένα απασχόλησε την έρευνα, αλλά οι μέχρι σήμερα σχετικές μελέτες έχουν αποκλειστικά βασισθεί στα αρχαιολογικά ευρήματα και στα Ομηρικά έπη. Χωρίς αμφι-βολία οι πηγές αυτές είναι απολύτως απαραίτητες για τη μελέτη του μυ-κηναϊκού μεγάρου· όμως τέσσερις σχεδόν δεκαετίες μετά την αποκρυπτο-γράφηση της Γραμμικής γραφής Β, είναι πια καιρός να ληφθούν υπόψη και τα γραπτά μνημεία της μυκηναϊκής εποχής, όσα και όποια είναι αυτά. Δηλαδή οι πινακίδες της Γραμμικής γραφής Β, που αποτελούν τα "λογι-στικά" και "διοικητικά" κατάστιχα των μυκηναϊκών ανακτόρων. (Ιδιαίτερα οι πινακίδες Vn 46 και Vn 879).
Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να δείξει ότι τα δεδομένα των μυκηναϊκών κειμένων συμβάλλουν σημαντικά στη μελέτη και ανασύνθεση του μυκηναϊκού μεγάρου. Βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι τα στοιχεία, που α-ντλούνται από τη λεπτομερειακή μελέτη των μυκηναϊκών κειμένων, συν-δυάζονται απαραιτήτως με τα δεδομένα της αρχαιολογικής έρευνας- με τον τρόπο αυτό τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα μυκηναϊκά κείμενα αλ-ληλοσυμπληρώνονται και αλληλοερμηνεύονται.
Ακόμη κρίθηκε μεθοδολογικά ορθό σε ορισμένα σημεία να ληφθούν υπ' όψη, με ιδιαίτερη όμως προσοχή, και δεδομένα από την νεοελληνική λαϊκή αρχιτεκτονική, έκφραση ζωής που δούλευε και δουλεύει με τα ίδια υλικά, στον ίδιο χώρο και σε παρεμφερές κλίμα. Η όλη μελέτη αποτελείται από εισαγωγή, πρώτο και δεύτερο μέρος, και επίλογο, ενώ η πορεία του κειμένου ακολουθεί τα εξής στάδια: Ανάλυση, Σύνθεση, Απόδειξη, Διερεύνηση. [. . .] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ Vn 46
1ος -12ος στίχος
Σημειώσεις
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ Vn 879
1ος - 4ος στίχος
Σημειώσεις
Επίλογος
Σημειώσεις
Πίνακες
Λεπτομέρειες
ISBN139789602064405
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3210-0215
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS