Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

+
-
LONDON JACK
Κωδ. Πολιτείας: 1780-0004
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο εικοσιεξάχρονος νεαρός Τζακ Λόντον, παθιασμένος με τα ταξίδια και τις καινούριες εμπειρίες, επιχειρεί στα 1902 ένα εντελώς πρωτότυπο ταξίδι. Προσπαθεί να μπει στο πετσί των ανθρώπων που ζουν στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου, για να ανακαλύψει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, και τη φτήνια της ζωής τους. Καταδικάζει το σύγχρονο πολιτισμό για τη θηριωδία με την οποία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο, και όπως λέει ο ίδιος: «Κανένα άλλο βιβλίο δεν μου στοίχισε περισσότερο πόνο και δάκρυα, όσο η μελέτη της οικονομικής εξαθλίωσης των φτωχών». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PEOPLE OF THE ABYSS
ISBN139789602080238
ΕκδότηςΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 142
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1988
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις19x12,5
ΠρόλογοςΛΟΝΤΟΝ ΤΖΑΚ
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΝΤΟΝ ΤΖΑΚ
Κωδικός Πολιτείας1780-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ellinida, iwanna, mitsost, Summerwind, dimbik, Arabornn, Vronto

Κριτικές για το προϊόν

[20/03/2019] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Παρατηρητής και αυτοπαρατηρούμενος εδώ ο Τζακ Λόντον. Ξεμπροστιάζει μια κατάσταση που διαρκεί από τότε και που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σκουπίδι. Αξιέπαινος και οξυδερκής,ποιητικός και ακάματος ο συγγραφέας φτάνει στην κόψη του ξυραφιού όχι αναίμακτα για τον εαυτό του. Μας λέει πώς ζει ο κόσμος και ξέρει καλά ,πώς ο καημένος αυτός διανοούμενος αφού τα γραπτά του δεν ήταν φιλολογίες μέσα από την άνεση της αίγλης του ,αλλά η ίδια του η καθημερινότητα. Πρέπει να μην μας ξεφεύγει η ύπαρξη τέτοιων γραπτών.
[11/10/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έχουμε συνηθίσει τον Αμερικανό Τζακ Λόντον ως ένα συγγραφέα που απευθύνεται σε παιδιά. Αυτό το έργο είναι αυστηρά ακατάλληλο για παιδιά! Είναι 100% πραγματικό, γι' αυτό και τρομακτικό. Ο Τζακ Λόντον "παριστάνει" το "δημοσιογράφο" και τρυπώνει στο Ηστ Εντ του Λονδίνου, όπου επικρατούσε η απόλυτη ένδεια, εξαθλίωση και ο απόλυτος πόνος. Περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσε η φτωχολογιά στο γκέτο και αποδεικνύει ότι ο πλούσιος, ο "πολιτισμένος" κόσμος έχει πολλές ευθύνες για αυτά τα φαινόμενα. Ο Λόντον γίνεται, με αυτό το σκληρότατο έργο, κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Περιγράφει τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των πάμφτωχων κατοίκων της περιοχής και πολεμά προκαταλήψεις. Π.χ., κάπου στο βιβλίο αναφέρει ότι η αστυνομία υποχρέωνε τους άστεγους να μην κοιμούνται τη νύχτα, αλλά να περιφέρονται. Το μάθαινε η "καλή κοινωνία" και τους θεωρούσε χασομέρηδες και γυρολόγους! Ο Λόντον δεν αφήνει τίποτα έξω. Περιγράφει με αμεσότητα και σκληρές λεπτομέρειες τις ανισότητες και την κατάσταση των φτωχών. Τις τρώγλες στις οποίες ζούσαν, την έλλειψη φαγητού, τη μέθη της απελπισίας, τις ασθένειες και τα ιδρύματα, τους άστεγους και τα λοιπά. Σε κάποια σημεία παραθέτει και στατιστικά στοιχεία. Μετατρέπεται, έτσι, σε έναν προοδευτικό συγγραφέα, που ενέπνευσε ίσως μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Αυτό το έργο βρίσκεται μεταξύ της δημοσιογραφίας-κοινωνιολογίας και της λογοτεχνικής μαρτυρίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ιστορία της γεύσης
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€44.00 €13.20
(-70%)
Κερδίζετε €30.80
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS