Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

+
-
KAFKA FRANZ
Κωδ. Πολιτείας: 1780-0021
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Με τα διηγήματά του αυτά, όπως και με όλο του το έργο, ο ΚΑΦΚΑ επιχειρεί έναν αγώνα ενάντια στην αλλοτρίωση μέσα από την αλλοτρίωση».
Αυτή τη συναίσθηση της καθημερινής σιωπηλής πάλης ενάντια σε μια κατάσταση πραγμάτων που πληγώνουν μέχρι εξόντωσης, αυτή την "παθητική αντίσταση" προσπαθεί να την αντικειμενοποιήσει μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία.
«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους ζουν δίχως να έχουν συνείδηση της ατομικής τους υπευθυνότητας και μου φαίνεται πως εκεί βρίσκεται ο πυρήνας ο ίδιος των συμφορών μας». Στην πίστη μας ότι το βιβλίο εξακολουθεί να είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της καταπίεσης και προπάντων της εσωτερικής ανελευθερίας δίνουμε για μια ακόμα φορά το λόγο στον ίδιο τον ΚΑΦΚΑ: «Ένα βιβλίο πρέπει να είναι η αξίνα που θα θρυμματίσει την παγωμένη θάλασσα του εσωτερικού μας κόσμου». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η σιωπή των Σειρήνων
Η αλήθεια γύρω από τον Σάντσο Πάντσα
Προμηθέας
Ποσειδώνας
Συντροφικότητα
Μέσα οτη νύχτα
Ερευνώντας τους νόμους
Η επιστράτευση
Η δοκιμασία
Η σβούρα
Μικρός μύθος
Η αναχώρηση
Ο συνήγορος
Το αντρόγυνο
Παράτα τα!
Ένα καθημερινό μπέρδεμα
Ο γείτονας
Ο χτύπος πάνω στην πύλη του αγροκτήματος
Η γέφυρα
Ο κουβαδοκαβαλάρης
Μεγάλος θόρυβος
Στον εξώστη
Ο κυνηγός Γράκχος
Ένα παλιό φύλλο
Τσακάλια και Άραβες
Μια επίσκεψη στο ορυχείο
Έντεκα γιοι
Ένα όνειρο
Μπροστά στο Νόμο
Ένα αυτοκρατορικό μήνυμα
Κατά την κατασκευή του Σινικού τείχους
Επιστροφή
Το κτίσμα
Η απόρριψη
Ο τιμονιέρης
Ο γύπας
Το έμβλημα της πόλης
Μια διασταύρωση
Οι περαστικοί που τρέχουν
Τα δέντρα
Η Ζοζεφίνα η τραγουδίστρια ή ο λαός των ποντικών
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSAMTLICHE ERZAHLUNGEN
ISBN139789602081303
ΕκδότηςΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1987
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις19x12,5
ΠρόλογοςΚΩΝΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜετάφρασηΚΩΝΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΠΛΑΤΣΗ Μ. ΑΥΓΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ
Κωδικός Πολιτείας1780-0021
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

gerasimos84, dvo dav, geopap1984

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap, nikourem, ioanna, GIOTSU, dimos, asd1982, ημίφως, wstavac, maurogato, vagz, agelikiparask, Foteinikos, kostastz, sporos2403, sea2773, avgi7, Lenamic1990, sharpblad3, orwell52, kikika, t_someone, tzemmanouela, stel4, clea, ΡΗΓΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Δημητρης 1973, Feanor, Τριανταφυλλιά Βράνα, Irene, KoMaFi, alathiti, eleni.ior, biancpolit, makou, dvo dav, FEVGATOS, NafsiK, manos_arkas, azissis, George_B, DimitrisPer, jsspyrou, georgesydneyart, marinamarina, christos raptis, moglis__, johkal, nikosantoniadis, YANKARA, xpetra82, Antisocial, StavriLina, bioms, seth, Aberdeen Cobain, dimitris kalimeris, mariouzo, Μιχαλης Πατσαλιδης , dimitrios.n.t, NickKarv, chorilias, DimiPapS, jimbo83h, iwgerou, Γιώργος Παν, JohnD, blacknarcissus, Ioannis Papathanasiou, mitsost, Grigoris Marduk, georgesgouros, antigone ignatiadou, stella.estella.stella, GPORT, kyr1960, Maria996, jo81, bowser, sophiakotsi, fluck, Панаётис, jimmis77, TSOUK87, m.sioula, xaitase, Migel19, pinelopii_mst, Nefeli Karapiperi, dimmanol, blaxos, verbooky, geopap1984, charesalex, San Junipero, axaga93, JimELES, vera_k, Krvag, alex.anast, TeacherPan, salonique, Victor Dunwich, lab.alex, Trismegistos, tosca88, elina_kslp, ManosVas, Μαρια Τσικε, gerasi, Στένια, Christos Kitsos, Μαρια Κυρτση , catherine.liapi, spstrouzas, ioannisch86, martio83, nas_os, tinoli00, irini tro, yanyan80, Silverchild, nikhms95, DIMITRIS KAZAKIDIS, Elton1998, Μαριτίνα Λεοντίου, nkarakasis, antonino88, NickAngel, Vasilikichira, vt1977, bwkini, ani.rst, KaterinaKoltsida, revoltman, BigBOSS, Βεδές Δημήτριος, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2018] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διηγήματα που υπερβαίνουν σε εσωτερικότητα την αμετροεπή παρατήρηση και την αυταρχική ενατένιση ενός αναγνώστη που υποδιαιρεί τις υποθέσεις με βάση το συνηθισμένο μέτρο και τη λογική,μη μπορώντας να εξωκείλει σε περισσότερο βάθος. Συνδυάζουν την ονειρική ενορχήστρωση των αισθήσεων με το φάσμα της ζοφερής υπόστασης των αναπόφευκτων σκηνοθεσιών της ζωής και οργανώνουν την αυτονομία τους μέσα από μια διαλεκτική ανεκτικότητας και ρίσκου αφού ο καθένας δεν αποχωρεί από τις σελίδες κουβαλώντας απλά συμπεράσματα αλλά αμφισβητώντας και το ίδιο ακόμα υποθετικό πηλίκο της διεγερτικής διαίρεσης ανάμεσα στο καλό,το κακό και τα υποκατάστατά τους.
[10/12/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα διηγήματα του Franz Kafka κινούνται στα σφαίρα της 'υπόγειας' έντασης, φέρουν τις σημάνσεις της αδιόρατης προσμονής, προσιδιάζοντας προς την συγκρότηση ενός δυστοπικού γίγνεσθαι, το οποίο εγκολπώνεται τεχνολογίες μίκρο & μάκρο-εξουσίας, την γλώσσα ενός φόβου που δύναται να λειτουργήσει ως η ιδιαίτερη 'γλώσσα του σήμερα'.. Η Καφκική λογοθετική δυναμική δομεί την υποκειμενικότητα του ανέστιου γίγνεσθαι, φέρει προσωπεία που κινούνται πάνω σε μία λεπτή γραμμή, την γραμμή μεταξύ φόβου και μαρτυρίας του φόβου, απορίας και δια-κράτησης του σημαίνοντος: του σημαίνοντος της νύξης για αυτό που επιτελείται, άλλοτε τάχιστα και άλλοτε αργά. Μία κίνηση-διαδικασία η οποία μεταβάλλει και μεταβάλλεται η ίδια, ενεργώντας ως άρση του δικτύου προστασίας. Και τώρα μόνος, ενώπιον και απέναντι στα διάστικτα βλέμματα, στη λέξη που κλείνει εντός και παράγει τον συμβολισμό της εκτατικής φοράς: ποιος είναι αθώος του αίματος;. Ο συγγραφέας 'παλεύει' να 'δαμάσει' το υλικό του, προσδιορίζει το γίγνεσθαι και τις εξουσιαστικές τεχνικές 'ανάγνωσης' του σώματος, τις εκφάνσεις της πειθάρχησης στο μείζον και στο έλασσον, αναζητεί την 'αυθόρμητη' λέξη, την γλώσσα που εκ-φεύγει, που αναφέρει και αναφέρεται από το τύποις παράλογο, από την συγγραφική αίσθηση του βάρους. Και φέροντας αυτό το βάρος, ο Franz Kafka, διαμεσολαβεί την ευρύτητα της πατρικής μαρτυρίας, γράφοντας διήγημα τα οποία δεν προετοιμάζουν, αλλά δεικνύουν και αναδεικνύουν τις όψεις των σημαντικών του μυθιστορημάτων.. Η συγγραφική του λειτουργία, καθίσταται λειτουργία της θέασης, ενώπιον της δόκιμης μνήμης, της ανυπόστατης φήμης, του Νόμου που 'αναγεννάται' καθημερινά. Σε κάθε διήγημα η εναλλαγή και η υπόδειξη, η έκφανση της εν-συναίσθησης, η εκ-φορά του μέτρου, ήτοι η επιδίωξη του συγγραφέα να αναφέρει το υπαρκτό, το φαντασιακό απόθεμα της εντροπίας, εκεί όπου επέρχεται η τομή, η δική του ιδιαίτερη τομή στο 'τώρα': η δυνατότητα του να αισθάνεσαι, να στοχάζεσαι και να γράφεις ελεύθερα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
€72.00 €28.80
(-60%)
Κερδίζετε €43.20
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ALHARTHI JOKHA
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS