Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

+
-
GRASS GUNTER (NOBEL 1999)
Κωδ. Πολιτείας: 3070-0506
Τιμή Έκδοσης
€30.74
Τιμή Πολιτείας
€13.83
(-55%)
Κερδίζετε €16.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πολυσυζητημένο βιβλίο του Γκύντερ Γκρας που πούλησε 150.000 αντίτυπα στις τρεις πρώτες ημέρες
της κυκλοφορίας του και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τις αποκαλύψεις για το παρελθόν του συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Είτε πρόκειται για το σήμερα είτε για το χτες, πάντα κάποιος νιώθει τον πειρασμό να κρυφτεί κάτω από τον μανδύα του τρίτου προσώπου: τότε που χαιρόταν να τον παίρνει αγκαλιά η μάνα του, κι ας κόντευε τα δώδεκα, κάτι άρχισε και τελείωσε. Ναι, αλλά πως είναι δυνατόν να οριστεί επακριβώς η αρχή, το τέλος; Όσον αφορά εμένα, είναι.
Σε στενό χώρο έληξαν τα παιδικά μου χρόνια όταν εκεί οπού μεγάλωσα ξέσπασε ο πόλεμος σε διάφορα σημεία ταυτόχρονα. Άρχισε πολύηχος με τις ομοβροντίες ενός πολεμικού πλοίου γραμμής και τα βομβαρδιστικά καθέτου εφορμήσεως πάνω από το λιμάνι του Νοϊφαρβάσερ απέναντι από την πολωνική στρατιωτική βάση της χερσονήσου Βέστερπλατε, και συνάμα μακρύτερα με τις καλά υπολογισμένες βολές των δύο αναγνωριστικών τεθωρακισμένων στη μάχη για το Πολωνικό Ταχυδρομείο στην παλιά πόλη του Ντάντσιχ, και πολύ κοντά με την αναγγελία του από το ραδιόφωνό μας, τον Δέκτη του Λαού, που η θέση του ήταν στον μπουφέ μας: σιδηρόηχα λόγια διαλάλησαν το τέλος των παιδικών μου χρόνων σε ένα ισόγειο διαμέρισμα μιας τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Λάμπε του Λάνγκφουρ. [...] Στην ανάμνηση αρέσει το κρυφτό που παίζουν τα παιδιά. Κρύβεται. Έχει τάση προς την καλολογία και χαίρεται να κοσμεί, συχνά δίχως αποχρώντα λόγο. Αντιφάσκει προς τη μνήμη, που φέρεται σχολαστικά και με διάθεση φιλόνικη θέλει να έχει πάντα δίκιο. Όταν δέχεται φορτικές ερωτήσεις η ανάμνηση μοιάζει με κρεμμύδι που θέλει ξεφλούδισμα, ώστε να αναφανεί ότι μπορεί να διαβαστεί γράμμα μετά το γράμμα: σπάνια σαφές, πάντα υπό μορφή αντεστραμμένου ειδώλου ή με κάποιον άλλο τρόπο μεταμορφωμένο σε αίνιγμα. [...] Το κρεμμύδι έχει πολλές φλούδες. Είναι πολυάριθμες. Μόλις ξεφλουδισμένο ανανεώνεται. Ψιλοκομμένο φέρνει δάκρυα. Μόνο πάνω στο ξεφλούδισμα ομολογεί την αλήθεια. Ό,τι έγινε πριν και μετά το πέρας των παιδικών μου χρόνων, τα γεγονότα μου χτυπάνε την πόρτα, και ήταν χειρότερα από ό,τι ήθελα, και θέλουν να ιστορηθούν πότε έτσι και πότε αλλιώς, και παρασύρουν σε ψευδείς εξιστορήσεις.» [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Οι φλούδες κάτω από τη φλούδα
Ό,τι είναι εγκυστωμένο
Τον έλεγαν "Εμείςδεντοκάνουμεαυτό"
Πώς έμαθα τον φόβο
Στο τραπέζι με καλεσμένους
Επιφανειακή και υπόγεια εξόρυξη
Η τρίτη πείνα
Πώς έγινα καπνιστής
Ο αέρας του Βερολίνου
Ενώ αθόρυβα ο καρκίνος
Τι μου χάρισαν στο γάμο μου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBEIM HAUTEN DER ZWIEBEL
ISBN139789602105221
ΕκδότηςΟΔΥΣΣΕΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2007
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΕΤΗ ΤΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΑΣ ΓΚΙΝΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3070-0506
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

something

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

spirosnikos, giovand, papagiannopoulou.elena, jetski55, cat7fish3, ISMINI, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[21/09/2023] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Απίστευτα φλύαρο, με ελάχιστη ουσία.Κατά κύριο λόγο, πρόκειται για την εξιστόρηση της προσωπικής ζωής του συγγραφέα, με ελάχιστο αναγνωστικό ενδιαφέρον. Επίσης, ενώ αφιερώνει μεγάλο μέρος του βιβλίου στο ναζιστικο παρελθόν του, δεν εμβαθύνει σε αυτό. Αντιθέτως, φλυαρεί ακατάσχετα, π. χ. εκθετοντας την αγάπη του για τη γραφομηχανή του, σε δύο φύλλα...
[24/10/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Η αυτοβιογραφία του Γκύντερ Γκράς πλατειάζει όσον αφορά την πρώτη τριακονταετία της ζωής του συγγραφέα, με λεπτομέρειες και καθημερινές εικόνες της νιότης του, την εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο, την προσπάθεια ορθοπόδησης ανάμεσα στα μεταπολεμικά ερείπια, ιστορίες που σχεδόν πάντα καταλήγουν σε έμπνευση για τα μυθιστορήματα που θα ακολουθήσουν. Αποκαλύπτεται επίσης το μεγάλο παρελθοντικό μυστικό του, το οποίο άλλωστε χρησιμοποιήθηκε σαν διαφημιστικό τέχνασμα για την έκδοση -τουλάχιστον στο ελληνικό οπισθόφυλλο-, η συμμετοχή του για μικρό χρονικό διάστημα στη χιτλερική νεολαία. Οι ερινύες, όπως διατείνεται, δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουν και η ενοχή αποτελεί μόνη του σύντροφο. Επανέρχεται μετανοημένος, εν είδει ηθικής συνείδησης για τους Γερμανούς. Υποθέτω, δεν τα καταφέρνει. Το βιβλίο στο μεγαλύτερο του μέρος ήταν αδιάφορο, μία εκτενής αυτοαναφορά, χωρίς ίχνος -με εξαίρεση ίσως το κομμάτι που περιγράφει την ασθένεια της μητέρας του- λογοτεχνικότητας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΣΑ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
ENRIQUEZ MARIANA
€12.20 €4.88
(-60%)
Κερδίζετε €7.32
Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΦΕΝΓΚ-ΣΟΥΙ
BROWN SIMON
€25.90 €11.66
(-55%)
Κερδίζετε €14.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS