Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΙΤΣΕ - Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑΣ ( ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΕΙΡΑ

FRIEDRICH NIETZSCHE

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑΣ

+
-
HAYMAN RONALD
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1023
Τιμή Έκδοσης
€34.90
Τιμή Πολιτείας
€24.43
(-30%)
Κερδίζετε €10.47


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας, ο Νίτσε άσκησε επίδραση εφάμιλλη, για πολλούς, με εκείνη ενός Μαρξ ή ενός Φρόυντ. Υπήρξε ένας μεγαλοφυής στοχαστής, οι ιδέες του οποίου δεν μπορούν να αποσπαστούν από την ίδια του τη ζωή. Μια ζωή απομόνωσης, γεμάτη διαψεύσεις και απογοητεύσεις, βασανισμένη από την ασθένεια που θα κορυφωθεί στην τρέλα, στα σαράντα τέσσερα μόλις χρόνια του. Η προσωπογραφία του Ρόναλντ Χέυμαν είναι μια διαυγής και διεισδυτική ανάλυση της προσωπικής και φιλοσοφικής εξέλιξης του Νίτσε. Η εξερεύνηση του πνεύματος και των κινήτρων αυτής της πολύπλοκης προσωπικότητας αναδεικνύει τη συνοχή πίσω από την ασυνέχεια και τις ολοφάνερες αντιφάσεις της. Αντλώντας από άγνωστο, έως πρόσφατα, υλικό, ο Χέυμαν ρίχνει φως σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής και του έργου του Νίτσε, όπως στις αλλεπάλληλες οδυνηρές κρίσεις που κατέληξαν στην παράνοια, καθώς και στις παρεξηγημένες θεωρίες του για τον Υπεράνθρωπο, τη θέληση για δύναμη και την αέναη επιστροφή. Στρεβλωμένη από ακραίες ερμηνείες -τόσο από την πλευρά της φασίστριας αδελφής του, που εκμεταλλεύτηκε τα γραπτά του παραποιώντας ή αποσιωπώντας κατά βούληση τις ιδέες του, όσο και από την πλευρά καλόπιστων σχολιαστών, οι οποίοι τον παρουσίασαν ως φιλελεύθερο ουμανιστή- η ζωή και η σκέψη του φιλοσόφου επαναπροσεγγίζεται από τον Χέυμαν με σεβασμό και κριτική οξυδέρκεια, αποκαλύπτοντάς μας, έναν Νίτσε ανθρώπινο, υπερβολικά ανθρώπινο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα της επιμελήτριας
Χρονολογικός πίνακας
Εισαγωγή
Φριτς
Πφόρτα
Φοιτητής πανεπιστημίου
Στρατιώτης και ξανά φοιτητής
Ο Βάγκνερ και η Γέννηση της τραγωδίας
Το Ανώτατο Δικαστήριο
Μεταστροφή
Μεσογειακή ροδαυγή
Λου Σαλομέ
Ζαρατούστρα
Επαναστατικές επανεκτιμήσεις
Ευφορία, μελαγχολία και παραφροσύνη
Αυτοάρνηση, αυτοαποδοχή
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNIETZSCHE: A CRITICAL LIFE
ISBN139789602117293
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
ΣειράΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2005
Αριθμός σελίδων640
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΜΙΡΑΣΓΕΖΗ Δ. ΑΘΗΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΕΙΜΑΝ ΡΟΝΑΛΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2990-1023
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

demetpapad, leukokrino, Δημητρης Βλαχοπουλος, persav

Κριτικές για το προϊόν

[21/06/2020] jmagelis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Απαράδεκτο από κάθε άποψη.
Κάποιος να αφαιρέσει το οπισθόφυλλο από αυτόν τον λίβελο, (μάλλον για άλλο βιβλίο προοριζόταν), μιας και δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενό του.
Το βιβλίο αυτό μόνο Προσωπογραφία δεν είναι. Ένα διαρκές, εχθρικό και προσβλητικό παραλήρημα εναντίον ενός ανθρώπου, πασπαλισμένο με κάποια τυχαία αποσπάσματα (λίθοι και πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα) από εργασίες του Νίτσε.
Ανελέητο, καταιγιστικό και βλακώδες κουτσομπολιό, αντλημένο από αυστηρά προσωπική επιστολογραφία (ποιος θα ήθελε να δημοσιεύουν και να σχολιάζουν την προσωπική του αλληλογραφία χωρίς την έγκρισή του; και Πόσο μεγεθύνεται το έγκλημα όταν ξέρεις ότι ο θιγόμενος πέθανε βαριά άρρωστος μετά από μακροχρόνια βασανιστική ασθένεια;)
Για κάποιον που έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει τον Νίτσε μέσα από τα γραπτά του, το βιβλίο αυτό αποτελεί Ντροπή και Όνειδος για κάθε σκεπτόμενο νου. Αίσχος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
TIDELAND
CULLIN MITCH
€12.41 €5.58
(-55%)
Κερδίζετε €6.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS