Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑ // ΦΘΟΝΟΣ, ΣΕΞ, ΒΡΟΜΙΑ, ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

ΦΘΟΝΟΣ, ΣΕΞ, ΒΡΟΜΙΑ, ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ

+
-
KIPNIS LAURA
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0691
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€6.89
(-50%)
Κερδίζετε €6.89


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι «πραγματικά» θέλουν οι γυναίκες; Ποιος κερδίζει τον πόλεμο των φύλων; Είναι νίκη των γυναικών (ή μήπως των εταιρειών) η άνοδος των εισοδημάτων τους; Ποια είναι τα μεγαλύτερα θύματα της βίας, οι γυναίκες ή οι άντρες; Και είναι τελικά η ανατομία πεπρωμένο;
Για κάθε βήμα που κάνουν οι γυναίκες προς την ισότητα των φύλων, ένα νέο εμπόδιο φαίνεται να προκύπτει. Η ειρωνεία είναι ότι ο φεμινισμός προσκρούει σ' έναν απρόβλεπτο αντίπαλο: την ενδότερη γυναίκα. Παρά τις θριαμβολογίες, οι γυναίκες βρίσκονται παγιδευμένες ανάμεσα στο φεμινισμό και τη θηλυκότητα, στην αυτεπιβεβαίωση και το καθήκον μιας ατέρμονης αυτοβελτίωσης, στη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας και την παρότρυνση να παίζουν το θύμα. Αντί να ρίχνει το φταίξιμο στους συνήθεις υπόπτους -τους άντρες, τα ΜΜΕ- η Λώρα Κίπνις στρέφεται σε πιο κοντινούς υπαίτιους: τις ίδιες τις γυναίκες και τη συνενοχή τους στην εδραίωση των αντρικών προνομίων. Εξ ου και η τολμηρή ανατομία του γυναικείου πράγματος που επιχειρεί εδώ: μια πρωτοποριακή χαρτογράφηση της γυναικείας ψυχής, με αφετηρία τέσσερις πρωταρχικές περιοχές που εντοπίζει σ' αυτήν -το Φθόνο, το Σεξ, τη Βρομιά και την Τρωτότητα-, στηριγμένη σε τεκμηριωμένες ιστορικές και κοινωνικές αναφορές αλλά και ανατριχιαστικές ψυχολογικές αποχρώσεις ή οδυνηρά ξεκαρδιστικές λεπτομέρειες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Η πρώτη ριζοσπαστική και πνευματώδης αποτίμηση της γυναικείας κατάστασης στον μετα-φεμινιστικό κόσμο του 21ου αιώνα.
«Οι τρόποι με τους οποίους ο φεμινισμός έχει και δεν έχει αλλάξει τον πολιτισμό -και οι τρόποι με τους οποίους έχει και δεν έχει αλλάξει τις γυναίκες- είναι το επικίνδυνο έδαφος που ανιχνεύει η Κίπνις... Ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως φεμινίστρια, είναι επίσης ένα κριτικό πνεύμα που δυσανασχετεί με τις ορθοδοξίες... "Το γυναικείο πράγμα" ξεκίνησε από μια τέτοια δυσανασχέτηση απέναντι στην παραδεδεγμένη σοφία και τον πλαστό εφησυχασμό.» (Los Angeles Times)
«Η Κίπνις αποστομώνει μεμιάς όποιον νομίζει πως οι φεμινίστριες δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ ... Είναι πολύ δηκτική απέναντι σε αυτόκλητες φεμινίστριες που οικοδομούν μια ολόκληρη προσωπικότητα κι ένα στιλ ζωής παραπονούμενες για τους άντρες. Αλλά η ανάλυσή της για τη "θηλυκή" εναλλακτική λύση είναι ακόμη πιο αιχμηρή. Η θηλυκότητα, όπως προβάλλεται σήμερα, δεν επιτυγχάνεται ποτέ, διότι η τελειότητα πάντα θα διαφεύγει οποιαδήποτε δόση ανελέητης δίαιτας, περιποίησης και πειθαρχίας.» (The Guardian)
«Μια διαπεραστική, και διαπεραστικά κωμική, ματιά στους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού τους στον αγώνα για ίσα δικαιώματα.» (Chicago Tribune)
«Το γράψιμο της Κίπνις βγάζει σπίθες: όταν είναι καλό, είναι πολύ-πολύ καλό, κι όταν είναι κακό, ακόμη καλύτερο.» (The Nation)
«Βρίσκομαι σε μια περίεργη θέση ως προς το φεμινισμό. Προφανώς είμαι φεμινίστρια. Γνωρίζοντας αρκετά καλά αυτές τις διαμάχες, αισθάνθηκα ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν λέγονται επειδή είναι τόσο έντονη η τάση να ειπωθεί το θετικό, το προοδευτικό. Θέλω να πιστεύω πως είμαι προοδευτική. Αλλά αισθάνθηκα επίσης ότι υπάρχει ένα στοιχείο ανειλικρίνειας όταν αρθρώνεται μόνο αυτό που έχει προχωρήσει δίχως να συζητιέται εκείνο που εμποδίζεται ... Ένιωθα σαν να ξανανοίγω ερωτήματα γύρω από τη σχέση του σώματος με την ψυχή, και ήταν μια πρόκληση να μιλήσω για τα πράγματα που θεωρούσα αληθινά, όπως η σύγκρουση μεταξύ φεμινισμού και θηλυκότητας. (Λ. Κ., συνέντευξη στους Los Angeles Times)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1 Φθόνος
2 Σεξ
3 Βρομιά
4 Τρωτότητα
Ευχαριστίες
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE FEMALE THING. DIRTY, SEX, ENVY, VULNERABILITY
ISBN139789602217559
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΠΝΙΣ ΛΑΟΥΡΑ
Κωδικός Πολιτείας0170-0691
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[06/08/2018] axiotakis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο τρόπος που είναι γραμμένος το βιβλιο είναι σαν να απευθύνεται μόνο σε γυναίκες αναγνώστριες. Ο ειρωνικός τρόπος γραφής με δυσκόλεψε σε αρκετά σημεία στην κατανόηση του νοήματος. Όλο το βιβλίο μοιάζει λίγο σαν ένας ατέρμονος μονόλογος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
DURANDO FURIO
€50.00 €25.00
(-50%)
Κερδίζετε €25.00
ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. ΜΕΤΑΞΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
HARDY THOMAS
€15.50 €6.20
(-60%)
Κερδίζετε €9.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS