Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ

+
-
ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1215
Τιμή Έκδοσης
€16.90
Τιμή Πολιτείας
€11.83
(-30%)
Κερδίζετε €5.07


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βασική είναι η ανάγνωση από τον Κωτσιόπουλο της εξέλιξης των σύγχρονων φαινομέ-νων: μέσω κατατάξεων ή ταξινομήσεων, εργαλείων βασικών της κριτικής τέχνης, επικε-ντρώνεται σε δίπολα που χαρακτηρίζονται από ροϊκότητα και κυκλικότητα, κατακτούν κάποια στιγμή την οντότητα καθολικού ρεύματος για να επανακυκλωθούν στη συνέχεια μεταλλαγμένα και απαλλαγμένα από την πρωτογενή και στιβαρή ιδεολογική τους αποσκευή (για παράδειγμα μοντέρνο κίνημα/υστερομοντέρνος μινιμαλισμός, μεταμοντέρνο κίνημα/ σύγχρονος εξπρεσιονισμός, με την αρχιτεκτονική της υψηλής τεχνολογίας να διεκδικεί τη δική της αυθύπαρκτη οντότητα).
Στη σκέψη του συγγραφέα το υλικό της σύγχρονης διεθνούς αρχιτεκτονικής είναι ζω-ντανό και εύγλωττο, έτσι ώστε το μικρό αυτό βιβλίο να μετατρέπεται σε ένα από τα πιο καθαρόαιμα δοκίμια κριτικής των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας γνωρίζει καλά τους κανόνες του παιχνιδιού ώστε να χρησιμοποιεί το εργαλείο της κριτικής χωρίς τούτο να κινδυνεύει να εκραγεί ανάμεσα στα χέρια του (με ανήκεστες και ανήκουστες προσωπικές βλάβες, όπως ως γνωστόν συμβαίνει συχνά στον κόσμο της αρχιτεκτονικής). Επιχειρεί με τρόπο λόγιο και συγκροτημένο μια πολύ ενδιαφέρουσα σύζευξη θεωρίας και κριτικής, παράγοντας ταυτόχρονα ένα είδος "ιστοριογραφίας του παρόντος". Θέτει εντέλει όσο λίγοι στον τόπο μας σαφή και διαυγή ερωτήματα για τον χαρακτήρα και τις επιλογές της αρχιτεκτονικής του καιρού μας. (Αντρέας Γιακουμακάτος, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602119754
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΓΙΑΚΟΥΜΑΚΑΤΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
Κωδικός Πολιτείας2990-1215
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
BRACHER KARL-DIETRICH
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS