Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
4ΤΟΜΟ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑ

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΤΕΤΡΑΤΟΜΟ)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ (ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΙΤΛΑ - ΑΡΧΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 1320-0165
Τιμή Έκδοσης
€368.00
Τιμή Πολιτείας
€276.00
(-25%)
Κερδίζετε €92.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η "Εκδοτική Αθηνών" παρουσιάζει με υπερηφάνειαν το πρώτον επί διεθνούς επιπέδου Corpus εγχρώμων μικρογραφιών βυζαντινών χειρογράφων του Αγίου Όρους, έργον πολύμοχθον του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.
Η δημοσίευσις των μικρογραφιών αυτών ικανοποιεί εν των επιτακτικοτέρων αιτημάτων της βυζαντινολογίας, διότι τα απαράμιλλα ταύτα δείγματα βυζαντινής τέχνης ήσαν μέχρι τούδε δυσκόλως προσιτά εις τους μελετητάς. Δια της παρούσης εκδόσεως εξουδετερούνται αι τεχνικαί δυσχέρειαι των ειδικών, οι οποίοι δια πρώτην φοράν θα έχουν εις την διάθεσίν των δι' έρευναν και συγκριτικήν μελέτην τον άφθονον, ποικίλον και υψηλής ποιότητος θησαυρόν των μικρογραφιών του Αγίου Όρους.
Το ως άνω υλικόν, πλούσιον και ζωντανόν, δίδει την πιστοτέραν και αυθεντικωτέραν εικόνα του βυζαντινού πολιτισμού. Αι θρησκευτικαί παραστάσεις πλουτίζονται δια λεπτομερειών εμπνευσμένων εκ της συγχρόνου ζωής και του περιβάλλοντος των καλλιτεχνών (αρχιτεκτονήματα, ενδυμασίαι κ.ά.), ενώ παραλλήλως προς τας παραστάσεις ταύτας εικονίζονται πολλάκις και σκηναί της καθημερινής ζωής εις την πόλιν, τους αγρούς και την θάλασσαν, ως και πολεμικά επεισόδια. Μέγαν πλούτον θεμάτων παρουσιάζουν επίσης τα κοσμήματα δια των οποίων ποικίλλονται τα χειρόγραφα. Εξ άλλου, η υψηλή καλλιτεχνική ποιότης των μικρογραφιών, το ευαίσθητον σχέδιον και οι εκπληκτικοί συνδυασμοί χρωμάτων προσφέρουν σπανίαν αισθητικήν απόλαυσιν.
Η κατά τρόπον συστηματικόν και δια πιστής αποδόσεως των χρωμάτων δημοσίευσις των εν λόγω μικρογραφιών παρέχει νέαν πηγήν εμπνεύσεως εις όσους αναζητούν εις την ελληνικήν παράδοσιν στοιχεία γόνιμα δια το έργον των. Αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, ενδυματολόγοι και άλλοι δημιουργοί, δια της προσεκτικής μελέτης των έργων των υπομονητικών βυζαντινών μικρογράφων, θα εύρουν νέας λύσεις εις τα ποικίλα προβλήματά των και θα ιδούν να διανοίγωνται προ αυτών νέοι ορίζοντες δημιουργίας.
Πέραν των ειδικών, το έργον ενδιαφέρει πάντα φιλότεχνον, δια τον οποίον θα αποτελέση πηγήν μορφώσεως και καλλιεργείας, αποκαλύπτον εις αυτόν ένα νέον κόσμον, τον κόσμον της βυζαντινής τέχνης.
Η "Εκδοτική Αθηνών" εκτιμώσα την χρησιμότητα του έργου, απαραιτήτου δια τους επιστήμονας, πολυτίμου δια τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, μοναδικού δια την αισθητικήν καλλιέργειαν του κοινού, ανέλαβε την τεραστίαν ευθύνην της πολυδαπάνου και επιπόνου ταύτης εκδόσεως με την πεποίθησιν ότι καλύπτει σοβαρόν κενόν της διεθνούς βιβλιογραφίας. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Α΄ Τόμος:
Πρόλογος εκδότου - Γεώργιος Α. Χριστόπουλος
Πρόλογος - Παναγιώτης Κ. Χρήστου
Εισαγωγή - Στυλιανός Μ. Πελεκανίδης
Πρωτάτον
Μονή Διονυσίου
Μονή Κουτλουμουσίου
Μονή Γρηγορίου
Μονή Ξηροποτάμου
Περιγραφαί των εικονογραφημένων χειρογράφων και μικρογραφιών
Β΄ Τόμος:
Μονή Ιβήρων
Μονή Αγίου Παντελεήμωνος
Μονή Εσφιγμένου
Μονή Χιλανδαρίου
Γ΄ Τόμος:
Μονή Μεγίστης Λαύρας
Μονή Παντοκράτορος
Μονή Δοχειαρίου
Μονή Καρακάλου
Μονή Φιλοθέου
Μονή Αγίου Παύλου
Δ΄ Τόμος:
Μονή Βατοπεδίου
Μονή Ζωγράφου
Μονή Σταυρονικήτα
Μονή Ξενοφώντος
Λεπτομέρειες
ISBN139789602131657
ΕκδότηςΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΣειράΑ΄.
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1991
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις32x24
ΕπιμέλειαΧΡΗΣΤΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1320-0165
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
€4.97 €2.24
(-55%)
Κερδίζετε €2.73
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS